Suomen suurin matkablogiyhteisö
Bangkok Kohteet Thaimaa Yleinen

Miksi Bangkok koukuttaa?

keskiviikko, 4 toukokuun, 2016

Bangkok jakaa mielipiteitä. Yleensä sitä joko vihataan tai rakastetaan. Me kuulumme jälkimmäiseen kategoriaan. Olemme Aasian reissuilla viettäneet vähintään 2-4 päivää Bangkokissa mennen tullen ja kerran syyslomaviikoksi nappasin kiinni Bangkokin lennot, suunnitellun Puerto Ricon sijaan. Viime viikolla minuun iski täysin odottamatta kauhea Bangkok kaipuu. Yleensä se tulee vasta syksyn lähestyessä. Päätin ikävissäni listata TOP 5  asiaa, miksi Bangkokiin tulee palattua aina uudelleen.

1. HOTELLIT

Bangkok on hotelliharrastajan unelma. Viiden tähden majapaikkoja löytyy vaikka millä mitalla ja hinnat ovat alhaiset verrattuna Eurooppaan ja Lähi-itään. Erinomaisen viiden tähden hotellikokemuksen voi sesongista riippuen saada reilusti alle sadalla eurolla. Tähän mennessä testatuista hotelleista lempimajapaikoiksi ovat päässeet Peninsula ja Banyan Tree. Parhain hintalaatusuhde sen sijaan on löytynyt Anantara Sathorn hotellista, josta avaamisvuonna bongasimme ison huoneiston 54 eurolla.

DSC_0442 DSC_0435 DSC_0362

2. MARKKINAT

Kaipaan vanhaa Suan Lumin iltabasaaria, mutta viime kerralla testattu Asiatique hupialue (johon kuulemma moni Suan Lumin myyjä siirtyi) oli positiivinen yllätys. Asiatique oli siistimpi kuin moni muu Bangkokin markettialue ja löysimme sieltä pari kivaa sisustusputiikkia (jossa ei myyty niitä iänikuisiä buddhanpääkopioita). Luin jostain netistä, että Suan Lum olisi avattu uudelleen viime vuoden lopulla? Onko kukaan kerennyt jo käymään uudessa Suan Lumissa?

Chatuchakin viikonloppumarkkinat ovat kehumisen arvoiset. Kojuista löytyy kaikkea koirista kirppisvaatteisiin, mutta meitä sinne vetää markkinahumu ja ruoan tuoksut. Chinatown ja Sampang Lane kannattaa myös mahduttaa ohjelmaan. Hamstraan sieltä etenkin lahjapaperinarua ja käsintehtyä lahjapaperia.

DSC_0315 DSC_0320 DSC_0319 DSC_1713 Uusi 300 DSC_1730DSC_0388

3. HIERONTA JA KYNSITAIDE

Suomessa kaipaan Thaimaan perinteistä jalkahierontaa. Bangkokista löytyy paikkoja joka nurkasta ja hinnat pyörivät yleensä 180-300 bahtin tienoilla. Viime kerralla tykästyimme Bodyworks spa:han Silomilla, joka on hieman siistimpi kuin perinteiset katupaikat, mutta hinnat silti kohtuullisia. Oma kynsitaiteilijani meni naimisiin ja muutti Singaporeen, joten nyt tarvittaisiin uusia vinkkejä taitavista kynsitaiteilijoista.

DSC_0450

4. MANGO JA STICKY RICE

Olisin ihan hyvin voinut sanoa, että ruoka yleensäkin, mutta etenkin MBKn food courtin mangoa ja sticky ricea ei ole voittanutta.

DSC_0509 DSC_0310

5. CHAO PRAYA JOKI

Chao Prayan elämää voisi seurata tuntikausia. Suosittelemme vuokraamaan pitkähäntäveneen ja kiertämään joenuomia. Sieltä löytyy erilaista Bangkokin elämää. Olemme itse tinganneet veneen Shangri La’n ja Orientalin väliseltä laiturilta.

imageimageChao Praya DSC_0412

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.