Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotellit

Villa Elisa – Bordighera, Italia

perjantai, 1 huhtikuun, 2016

imageimage

Meillä on ollut usein vaikeuksia löytää sopiva hotelli Italiasta. Hotellit, joissa haluaisimme asua, ovat yleensä törkyhintaisia ja huoneet niin pieniä, ettei niihin lapsen kanssa haluta ahtautua. Etsiessämme hotellia Italian ja Ranskan rivieralta, meinasin jo tuskastua, kunnes löysin Villa Elisan. Bordigheran keskustassa sijaitseva villahotelli oli erinomainen löytö. Olimme varanneet yhden makuuhuoneen sviitin, johon kuului aamupala. Hintaa huoneelle tuli 228 euroa per yö, mutta ottaen huomioon huoneen koon ja parvekkeen ihanilla näkymillä, oli kyseinen hinta ihan ok, ollakseen sesonkihinta.

Huoneet

Huone itsessään ei ollut sviitti sanan varsinaisessa merkityksessä, jos sitä vertaa esimerkiksi Aasian 5 tähden hotellien sviitteihin. Sviitti nimenä taisi tulla vain huoneen koosta ja parvekkeesta. Sisustus oli tyypillistä etelä-Euroopan hotellityyliä, ei mitään erikoista siis. Parvekkeelta oli kauniit näkymät Bordigheran keskustaan ja hotellin kauniiseen puutarhaan. Kylpyhuone oli, noh, suihku ja pönttö ja lavuaari hieman kulahtaneella vivahteella. L’occitanen suihkugeeli ja käsipesuneste pelastivat paljon. Huone oli kuitenkin siisti ja siivous toimi päivittäin hyvin. Valitettavasti kuvat huoneesta ovat mystisesti kadonneet, joten joudumme tyytymään vain kuviin hotellin ympäristöstä.

imageimage

Ruoka

Aamiaisella oli jokaisella huoneella nimikkopöytä, mikä oli loistojuttu. Ei tarvinnut stressata jonottamisesta. Aamiaisella ei ollut sataa eri sorttia ruokaa, mutta me löysimme kaiken tarvittavan. Laatu korvasi määrän. Söimme lounasta usein allasravintolassa. Ruoka oli hyvää perusitaliaista ja hinnat erittäin kohtuulliset. Varsinkin viinilasillisen hinta. Viimeisenä iltana testasimme hotellin ravintolaa illallisella ja silloin alkoi harmittamaan. Harmitus johtui siitä, ettemme olleet tajunneet aikaisemmin testata ravintolaa illallisella. Ruoka oli erinomaista ja palvelu ensiluokkaista. Samana iltana huomasin hotellin olleen Michelin recommended hotels- listalla. En ihmettele yhtään.

image

Muut palvelut

Yksi ehdottomista vaatimuksista hotellille elokuussa oli uima-allas. Italialaisissa hotelleissa tämä ei ole itsestäänselvyys. Villa Elisan allas-alue oli viihtyisä ja ihanan rauhallinen, vaikka hotellissa selkeästi oli paljon lapsiperheitä. Saimme joka päivä helposti allastuolit eli tuolien varaamista ei täällä harrastettu (halleluja!!). Hotellissa oli pieni lasten leikkipaikka, missä meidän poika viihtyi joka päivä. Hotellin puutarha loi oman viehätyksensä ja puutarhassa olevat tuolit olivat ahkerassa käytössä. Tänä keväänä hotelliin aukeaa myös pieni spa.

DSC_0062image

Palvelu ja sijainti

Saimme hyvää palvelua heti saapuessamme hotelliin myöhään illalla (autonvuokraus hässäkän jälkeen). Hotellin sisäänkirjaus hoitui nopeasti ja henkilö tiskin takana metsästi meille ainoan auki olevan pizzerian ja tilasi pizzat puolestamme. Saimme aina sujuvaa palvelua, vaikka emme puhu italiaa tai ranskaa (muutamaa hassua sanaa enempää). Sijainti hotellilla oli ainakin meille loistava, Via Romanan varrella, muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, rannalta ja vanhasta kaupungista. Olimme varanneet hotellilta parkkipaikan jo etukäteen, joka on pikkukapungeissa autoillessa ehdoton.

Kaiken kaikkiaan Villa Elisa on erinomainen hotelli, jota on pidetty rakkaudella. Voisin tulla Bordigheraan takaisin pelkästään Villa Elisan takia. Jos hotelli vielä remontoisi huoneet tyylikkäämmiksi, pääsisi se kunnon boutique-hotelli kategoriaan. Suosittelemme lämpimästi sekä perhematkalaisille, että pariskunnille.

imageDSC_0057

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.