Suomen suurin matkablogiyhteisö

Barcelona

Madridista suuntasimme yöbussilla Barcelonaan. En ehtinyt siellä käymään vaihtoni aikana, varsinkin kun siihen aikaan kaupungissa oli paljon levottomuutta. Nyt kuitenkin vihdoin pääsin käymään sielläkin.

Yövyimme hostellissa, josta oli hyvät kävely-yhteydet oikeastaan joka paikkaan. La Rambla oli vain kivenheiton päässä ja Barceloneta beachille jaksoi kävellä.  Vaikka ehdimme viihtyä kaupungissa vain muutaman päivän, ehdimme silti näkeään paljon.

La Sagrada Familia oli omalla Barcelona bucket listillä ehdottomasti kärjessä. Onhan se varmasti yksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä. Se oli upea, vaikka edelleenkin keskeneräinen ja remontissa.

 

 

Mitään suuria ruokailuelämyksiä emme päässeet nauttimaan, vaikka kovasti yritimme etsiä Tripadvisorista hyviä ravintoloita. Muutama paikka tuli kokeiltua, mutta wok2walkissa kävimme pariinkin otteeseen. Perus pikaruokaketju, mutta olihan se nyt todellaa hyvää ja oli helppoa napata siitä boksi matkaan. Päivisin tuli syötyä paljon tuoreita hedelmiä kun makasi rannalla. Ranta oli kaikenkaikkiaan itselleni suuri pettymys. Liian turistoitunut ranta, eikä hetkeäkään omaa rauhaa! Joka paikasta kuului ”mohito, masaazzz, serveza, beer, aquaaa!!” ja sitten myyjät kävelivät siellä isojen rantahuivien kanssa mitkä lipuivat siitä pitkin naamaa kun koitti rauhassa maata sekä hiekkaa pöllysi joka paikkaan, kun eivät yhtään varoneet askeliaan. Myös koko matka sinne rannalle, satamasta alkaen oli täynnä piraattitavaroiden myyjiä vieriviereen ahdettuna, mutta onneksi myyjät eivät olleet kauhean takertuvaisia.

 

 

Shoppailtavaa oli paljon ja joka kadulla varsinkin La Ramblalla sekä sen läheisyydessä, joten Barcelona on varmasti jokaiselle himoshoppaajalle mielekäs kaupunki.

Kävimme myös kauniissa kauppahallissa, mikä on itsessään jo yksi nähtävyys. Hallissa myytiin kaikkea mahdollista ja esillepanot olivat kauniita ja värikkäitä. Täältä kävin hakemassa hedelmäkippoja rannalle, tosin kerran sain ihan kalanmakuisia hedelmiä…..yök.

 

 

Vaikka kaupunki on todella kaunis, en pitänyt siitä, että se on liian turistoitunut. Joka paikassa oli myyjiä ja turisteja on paljon, joten ymmärrän miksi paikalliset eivät pidä turisteista ja airbnb on kaupungissa kielletty. Myös varkauksia on täällä todella paljon. Varsinkin yökerhoissa ja näihin kannattaa varautua ja pitää tiukasti tavaroista kiinni,  varsinkin tanssilattialla. Kellot ja puhelimet tarttuvat helposti varkaiden käsiin.  Me säästyimme onneksi varkauksilta, mutta monet tuttavat eivät ole olleet yhtä onnekkaita.  Kaupungissa oli myös suuret festarit ja mielenosoitukset käynnissä, poliittisten vankien vapauttamiseksi. Tämä ei kuitenkaan tuonut sellaista levottomuutta, että olisi pitäny pelätä. Kaikki näyttivät nauttivan olostaan ja vihamielisyyttä ei ollut ilmassa.

 

Myös paikallinen 100 montaditon tuli testattua ja eihän se nimi vieläkään mennyt oikein. DariQ oli kuitenkin edistystä viimekertaisesta Dari Todo XI:stä.

 

 

Yleinen mielipide kaikenkaikkiaan on se, että Barcelonassa on jokaiselle jotakin. Löytyy kulttuuria ja nähtävyyksiä, yöelämää, ranta, shoppailuta….you name it. Itse suosin kuitenkin vähän rauhallisempia rantoja kuin tämä Playa de Barceloneta. Näitäkin varmasti löytyy jos jaksaa vain etsiä. Paljon jäi kuitenkin näkemättä ja vosin mennä uudestaan vielä, vaikkapa pidennetylle viikonlopulle, mutta mielellään sellaiseen aikaan kun turistikausi ei ole vielä alkanut.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply