Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensimietteitä Barcelonasta

Kesäkuun ensimmäiset päivät menivät Barcelonassa, mikä oli vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka. Itse asiassa Barcelonan reissu oli ensimmäinen ulkomaanmatka sitten joulukuun, jolloin vietin pari päivää Tallinnassa. Oli siis jo korkea aika lähteä matkalle, ja seuraavaa ulkomaanmatkaa saakin odotella marraskuuhun asti. Onneksi luvassa on jotain vallan upeaa, sillä tiedossa on pari päivää Tokiossa sekä kolme viikkoa Uudessa-Seelannissa.

Sekä Barcelona että Espanja olivat entuudestaan tuntemattomia, eikä mitään ihmeempiä ennakko-odotuksia Barcelonaa kohtaan ollut. Kaupunki oli oikein mukava ja kaunis, vehreitä kaupunkipuistoja oli yllättävän paljon. Vanhan kaupungin alueelta löytyi paljon ihania kahviloita.

Kolme päivää Barcelonassa riitti hyvin ensimmäisellä kertaa, vaikka nähtävää olisi ollut useammaksikin päiväksi. Kolmen päivän aikana ehti muun muassa tutustua Gaudin mielikuvituksellisiin töihin, haahuilla vanhan kaupungin kapeilla kujilla, ja ihmetellä La Ramblan ihmisvilinää. Churrojakin tuli maistettua pariin otteeseen, samoin kuin patatas bravas -perunoita (mitkä olivat aivan mahtavia!).

Hotelli oli noin 2,5 kilometriä keskustasta (La Ramblalta), lähellä metroasemaa sekä La Sagrada Familiaa. Majoituksen varaaminen vähän kauempaa keskustasta oli mun mielestä hyvä ratkaisu, sillä ihmisiä ei liikkunut niin paljoa, eli oli sopivan rauhallista. Metroasemalle oli muutaman minuutin matka, samoin kuin lähimpään ruokakauppaan.

Barcelona on suuri kaupunki, eikä sen kokoa oikean tajua kuin vasta paikan päällä. Aikaa paikasta toiseen siirtymiseen menee yllättävän kauan, jos välimatka on vähänkään pidempi. Metro on ehdottomasti nopein tapa liikkua, ja toki kävellen pääsee liikkumaan helposti. Karttana käytin offline-karttasovellusta nimeltään Maps.Me, mistä on ollut suuri apu muillakin reissuilla. Välillä sovelluksen kanssa on pieniä ongelmia, mutta pääasiassa se toimii todella hyvin.

Mä käytin metroa jonkin verran, ja esim. lentokentältä tulin metron kyydissä hotellille. Liput oli helppo ostaa automaatista, ja seuraava pysäkki kuulutettiin metrossa selvästi myös englanniksi. En juuri ole metroja käyttänyt, mutta Barcelonan metroverkostossa liikkuminen on tehty helpoksi ja selkeäksi. Suurimmaksi osaksi liikuin ympäriinsä kävellen ja hop on / hop off -bussin kyydissä, mihin olin etukäteen ostanut kahden päivän lipun. Näin Barcelonassa ensimmäistä kertaa käyvänä hop on / hop off -bussi oli helppo tapa nähdä laaja alue Barcelonasta lyhyehkön reissun aikana.

Yksi upeampia asioita Barcelonan reissulla oli La Sagrada Familian sisätilat, vaikkei koko kirkko ole vielä edes valmis. Mun mielestä ulkoa päin kirkko ei ollut mikään kummallinen, mutta sisältä päin se oli todella kaunis, ei yhtään ”kirkkomainen”. Toisena hyvin mieleen jäi kaunis puisto Parc de la Ciutadella, ja erityisesti siellä sijaitseva suihkulähde. Voisin ehdottomasti lähteä toisenkin kerran Barcelonaan, tai ehkä seuraavaksi jonnekin muualle Espanjaan.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply jossu 23.6.2018 at 21:26

  Parc de la Ciutadellan suihkulähde oli kyllä huikea. Siittä sai monta hienoa kuvaa.

  • Reply Tanja 30.6.2018 at 20:49

   Huikea ehdottomasti, ehkä vähän liiankin hieno mun makuun :P

 • Reply Nicola 28.6.2018 at 12:47

  Barvelona on niin ihana kaupunki. Aikanaan 2006 vietin 3 vkon kielikurssin kaupungissa ja rakastuin totaalisesti tähän Espanjalaiseen kaupunkiin.! <3 Oli todella ihana lukea kokemuksestasi.! :)

  • Reply Tanja 30.6.2018 at 20:52

   3 viikkoa Barcelonassa oli varmasti hieno kokemus!

  Leave a Reply