IGTT: Tänne minä haluan palata

Hyvää toukokuuta ja vuoden viidettä Instagram Travel Thursdayta! Mä olen viime aikoina ollut huonosti mukana tässä mahtavassa tempauksessa viimeksi olen näköjään osallistunut viime vuoden syyskuussa, iiks! Tämän kuun teema, tänne haluaisin palata, oli sen verran inspiroiva, että päätin osallistua tällä kertaa.

Sopivia paikkoja tähän teemaan olisi ollut vaikka kuinka, Irlannista Uuteen-Seelantiin. Päädyin loppujen lopuksi Australiaan, mikä on sellainen paikka, mihin eniten kaipaan. Ensimmäisen kerran kävin Australiassa vuonna 2009, jolloin olin siellä kuukauden kielimatkalla. Toistamiseen kenguruiden maa kutsui vuonna 2014, sillä kertaa kolmeksi viikoksi.

Outback & Uluru, erityisesti auringon noustessa ja laskiessa, on maaginen paikka. Heinäkuussa, keskellä talvea, Ulurulla oli hyvin rauhallista, ja paikkoja sai tutkiskella kaikessa rauhassa. Ympärillä oli mukavan hiljaista, ja kymmenen kilometrin kävely Ulurun ympäri sujui yllättävän hyvin. Vaikka mitään outbackissa, takamailla, ei varsinaisesti kasva, niin luonto siellä on siitä huolimatta kaunista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sydney on ehdoton lempikaupunkini, ja vaikka siellä olen kahdesti käynyt, voisin lähteä uudestaan vaikka heti. Vaikka kyseessä onkin miljoonakaupunki, ei Sydney tunnu sellaiselta. Suurkaupungiksi Sydneyssä luontoa on kivasti, erityisesti tykkäsin meren läheisyydestä. The Rocksin alue on valloittavan kaunis, ja voisin viettää hetken jos toisenkin Harbourd Bridgeä ihaillen.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa 

**

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat TravelloverVagabonda ja Skimbaco. Lue tempauksesta lisää täältä. Minut löytää Instagramissa nimellä @levotonmatkailija

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Terhi | VAGABONDA 11.5.2018 at 15:54

  Tervetuloa takaisin IGTT:n pariin! :) Australiaan kaipaan minäkin, sinne todellakin jäi pala sydäntäni. Seuraavalla kerralla pitää kyllä käydä Ulurussa, harmittaa kun on muilla kerroilla jäänyt väliin!

  • Reply Tanja 20.5.2018 at 18:35

   Kiitos! :) Vähän harmittaa ettei loppuvuoden Uuden-Seelannin reissulla ehdi poiketa Australiassa edes pariksi päiväksi, mutta toivottavasti sinnekin päin pääsee taas pian.

 • Reply Travelloverin Annika 12.5.2018 at 13:51

  Minun on helppo ymmärtää, miksi Australia kiehtoo monia ja valloittaa sydämet. Jostain syystä en ole itse vielä käynyt. Taas ensi kesälle sitä mietin, kun olen jo valmiiksi Kaukoidässä, mutta sitten pitäisi raahata mukana farkkuja ja muuta lämmintä. Vaikkei Australian talvi ole kylmä, ei siellä pärjää flipflopeissa. Mutta ehkä jonain päivänä minäkin kirjoitan postauksia rakkaudesta Australiaan.

  • Reply Tanja 20.5.2018 at 18:42

   Suosittelen Australiaa! :) Talvi siellä ei tosiaan ole kylmä samalla tavalla kuin täällä. Oon molemmilla kerroilla ollut siellä talvella, eikä esim. Sydneyssä mitkään shortsikelit ole. Keskellä erämaata lämpötila meni yöllä melkein pakkasen puolelle.

  Leave a Reply