Uuden-Seelannin parhaat palat / Pohjoissaari

Blogin puolella on ollut aika hiljaista viime aikoina. Syynä on yksinkertaisesti se, ettei mulla juuri nyt ole oikein mitään kirjoitettavaa, sillä en vähään aikaan ole reissannut missään. Kesäkuun alussa tilanne toivon mukaan korjaantuu, sillä matka Barcelonaan on suunnitteilla. Alkusyksystä viikonloppu Dublinissa houkuttelee kovin.

Käännetään katseet kuitenkin Barcelonasta Uuteen-Seelantiin, mikä on todennäköinen kohde loppuvuodelle. Äitini on haaveillut Uudesta-Seelannista, eikä mua ollut mitenkään vaikeaa suostutella reissukaveriksi. Mikä olisikaan parempi tapa fiilistellä tulevaa reissua kuin muistelemalla edellistä Uuden-Seelannin reissua. Alkuvuodesta 2012 vietin maassa kaksi kuukautta serkkuni kanssa. Siinä ajassa ehti hyvin nähdä vaikka mitä hienoa, ja näistä muistelmista syntyi idea listata mun mielestä parhaat Uuden-Seelannin kohteet.

Vaikka Uusi-Seelanti on pieni maa, on siellä paljon nähtävää ja koettavaa. Eteläsaarta kehutaan usein kauniimmaksi kuin Pohjoissaarta, ja mun on pakko yhtyä tähän väitteeseen Eteläsaaren upeiden vuorimaisemien takia. Muttei Pohjoissaaressakaan mitään vikaa ole, ja löytyy sieltäkin henkeäsalpaavan kauniita paikkoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cape Reinga

Pohjoissaaren pohjoisin kärki, Cape Reinga, on kaunis paikka. Viime visiitillä sää ei suosinut, ja tuuli sekä kaatosade olivat kauheat. Kovin kauaa ulkona ei viihtynyt, sen verran että käveli bussista majakalle muutama sata metriä. Cape Reingan päädyssä Tasmanianmeri kohtaa Tyynenmeren, ja aallot olisivat varmasti olleet komeat mikäli näköetäisyys olisi ollut parempi. Maorien uskomusten mukaan Cape Reinga on paikka, missä kuolleiden sielut siirtyvät toiseen maailmaan. Ilman omaa autoa Cape Reingalle voi olla hieman hankala päästä, mutta erilaisia retkiä sinne päin on hyvin tarjolla.

Taupo

Aika tarkkaan Pohjoissaaren keskellä sijaitsee järvenrantakaupunki Taupo. Itse kaupungissa ei ole mitään sen ihmeempää nähtävää, mutta lähialueelta löytyy mielenkiintoisia luontokohteita; Crates of the Moon sekä Huka Falls. Jos lasityöt kiinnostavat, kannattaa poiketa Lava glass –galleriassa. Siellä voi seurata lasinpuhaltajaa työssään sekä tietysti ostaa erilaista lasitavaraa.  

Mikäli jonkintasoinen extreme-urheilu kiinnostaa, niin suosittelen kokeilemaan Big Sky parasailia. Lentoon lähdetään järveltä, yksin tai kaverin kanssa, ja ilmassa ollaan kymmenisen minuuttia. Maisemat ovat huikeat, ja ylhäältä erottaa hyvin myös kuuluisan Mt Ngauruhoen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rotorua

Rotorua on tunnettu sekä maorikulttuurin vaikutuksesta että geotermisestä toiminnasta. Suosituin alue geotermisen toiminnan tarkkailuun ja ihailuun on Wai-O-Tapu thermal wonderland. Suurella alueella saa vietettyä vaikka koko päivän, ja ihmeellistä nähtävää riittää joka puolella. Geotermisten ihmeiden ja maorikulttuurin lisäksi Rotoruassa on oikein hyvä museo, ja museon pihalta voi bongata hauskan näköisiä pukeko –lintuja.

Hobittila

Taru Sormusten Herrasta oli yksi suurimpia syitä, miksi Uuteen-Seelantiin halusin lähteä. Hobittila on ehdoton must-kohde, eikä se pettänyt odotuksia, vaan melkeinpä ylitti ne. Hobittilaan pääsee vain oppaan johdolla, mutta kierros on hyvin toteutettu. Kaikki näyttää samalta kuin elokuvissa, ja sitä melkeinpä tuntee itsensä hobitiksi pikku polkuja kävellessä.

Waitomo Caves

Waitomo Caves on sekä pieni kylä että luolasto, joista kahteen luolaan järjestetään kierroksia. Hienoin kokemus luolissa on Waitomo glowworm cave, missä mennään veneellä pitkin luolassa sijaitsevaa järveä. Ympärillä on aivan pimeää lukuun ottamatta tuhansien kiiltomatojen luomaa valoa. Tunnelma on hieman aavemainen, mutta kokemus mitä mahtavin.

Wellington

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mä tykkäsin Wellingtonista todella paljon. Kaupunki on kivan kokoinen ja rauhallinen. Luonto tuntuu olevan koko ajan läsnä, ja sininen meri on aivan keskustan tuntumassa.

Kasvitieteellinen puutarha on kaunis paikka, ja sieltä avautuu hienot näkymät alas kaupunkiin. Myös Wellingtonista ja lähialueilta löytyy nähtävää Taru Sormusten Herrasta –leffojen ystäville, muun muassa museo/kauppa Weta Cave.  Wellingtonissa ei kannata jättää välistä suurta, kuusikerroksista museosta nimeltä Te Papa.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply