Blogihaaste: 10 matkakuvaa osa 3

Blogeissa liikkuu aina välillä erilaisia blogihaasteita, joihin olen itsekin toisinaan osallistunut. Mun mielestä yksi kivoimmista haasteista on ollut matkakuvahaaste, missä ideana on ollut johonkin sanaan/tilanteeseen/lauseeseen jne. liittyen etsiä kuva omista arkistoista. Muiden matkakuvia on mielenkiintoista katsella, samoin kuin on kiva tutkia omia, vanhoja kuvia. Tässä siis mun panokseni matkakuvahaaste osaan 3. Tämän blogihaasteen keksijä on Enemmän kuin äiti –blogin kirjoittaja. Ohjeet löytyvät tämän postauksen lopusta.

Kaikkien aikojen lempiotokseni

Valitsin kuvani Instagramista, ja siellä olevista kuvista suosikikseni nousi tämä otos Matterhornista vuodelta 2016. Vietin parisen viikkoa Sveitsissä, ja reissun kohokohta oli ehdottomasti Matterhorn ja alppikylä Zermatt. Matterhorn oli yksi syy siihen miksi Sveitsiin ylipäänsä halusin, eikä vuori sekä sitä ympäröineet maisemat pettäneet odotuksiani.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yllättävä tilanne

Otagon niemimaalla, Uuden-Seelannin Eteläsaarella, pesii kuningasalbatrosseja. Poikaset kuoriutuvat tammikuun lopussa – helmikuussa, ja vuoden 2012 Uuden-Seelannin matkalla satuin nappaamaan kameralla kuvan pienestä albatrossin poikasesta. En huomannut tätä kuvanottohetkellä, ja läpikäydessä kuvia illalla yllätyin aikalailla nähdessäni kuvassa pienen albatrossin.

Läheltä löytynyt helmi

Hill of Crosses, Ristikukkula, on mielenkiintoinen kohde Liettuassa, Latvian rajan tuntumassa. Satojen vuosien aikana kukkulalle on kasaantunut tuhansittain erikokoisia ristejä, ketään ei tarkkaan tiedä montako ristiä yhteensä on, ja ristien laskeminen olisi aika lailla mahdoton tehtävä. Mä tykkäsin paikasta, mun mielestä se oli erittäin mielenkiintoinen kohde, missä olisi voinut viettää useamman tunnin ristejä katsellen.

Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

En ole mikään rantalomailija, eikä matkoilla tule vietettyä aikaa rannalla yhtään. Siksipä kohteiksi valikoituu kaupunkikohteita, joissa perinteiseen rantalomaan ei ole edes mahdollisuuksia. Muutama rantakuva Instagramista kuitenkin löytyi, ja niistä mukaan valikoitui tämä erikoinen ranta Uuden-Seelannin Eteläsaarelta. Erikoisen rannasta tekee suuret pyöreät kivet, jotka tunnetaan nimeltä Moearki Boulders. Valkoista hiekkaa, sinistä vettä ja pyöreitä kiviä, mikäs sen kauniimpaa.

Jos pitäisi ajatella sanaa vapaus, näen mielessäni tämän

Jostain syystä mulle tulee tästä kuvasta mieleen vapaus. Harkitsin paria muutakin kuvaa, mitkä olisi ehkä helpommin voinut liittää kyseiseen sanaan niissä olevien tyhjien teiden vuoksi, mutta tämä iski eniten. En oikein osaa sanoa miksi tämä kyseinen kuva tuo mulle mieleen vapauden, ehkä se liittyy jotenkin koko kuvassa vallitsevaan tunnelmaan ja rauhallisuuteen.

Idyllistä elämää

Keskitalvella auringon nousun katselu työpöydän takaa. Useana aamuna ihastelin kaunista auringonnousua työpöytäni äärellä, katselin miten valo vähitellen lisääntyy hämärässä.

Luksusta on…

Maaliskuussa 2014 vietin päivän Irlannin Aransaarista pienimmällä, Inis Oirrilla (Inisheer). Saarella asuu kolmisensataa ihmistä, ja mun kanssa samaan aikaan lautalta pois jäi vain kaksi muuta turistia. Tuntui kuin koko saari olisi ollut vain minulle, sillä koko päivän aikana vastaan tuli vain pari ihmistä. Suurimman osan ajasta poljin pyörälläni mäkisiä teitä pitkin aivan yksin, ihanan hiljaisuuden vallitessa ympärillä. Se tuntui aikamoiselta luksukselta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Arkkitehtuuria kauneimmillaan

Vaikkei Malesia maana oikein ollut mun juttu, tykkäsin Melakasta. Mieleen oli erityisesti kaunis Dutch Square punaisine rakennuksineen.

Katkeransuloinen matkamuisto

Tähän oli todella vaikeaa keksiä mitään. Lopulta päädyin tähän menninkäisistä varoittavaan kylttiin, sillä yhtään menninkäistä ei näkynyt missään. Ehkä ensi kerralla?

Paikka, jossa käymisestä on vierähtänyt liian pitkä aika

Sydney on mulle sellainen paikka, missä käymisestä on vierähtänyt liian pitkä aika. Olen käynyt kaupungissa kahdesti, vuosina 2009 ja 2014. Sydney on mun suosikkikaupunki, minne voisin heti lähteä uudestaan. Ensimmäisellä kerralla vietin kaupungissa kolmisen viikkoa, toisella kerralla viikon. Viihdyin Sydneyssä todella hyvin, kaupunkina se on jollain tapaa todella kodikas.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Haasteen säännöt;

  • Haasteeseen saa tarttua kuka vaan, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Enemmän kuin äiti -blogin
  • Linkitä vastauksesi haasteen alkuperäisen postauksen kommenttikenttään Enemmän kuin äiti -blogiin
  • Voit halutessasi haastaa muita bloggaajia osallistumaan, mutta haasteeseen saa myös tarttua vapaasti
  • Liitä nämä ohjeet vielä omaankin haastepostaukseesi, että ne pysyy mukana matkan varrella

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply