Lempipaikkani maailmalla

Jokaiselta löytyy ne muutamat suosikkipaikat, joihin haluaisi palata aina vain uudelleen, oli sitten kyseessä maa tai kaupunki. Mulle nämä suosikkimaat ovat Irlanti, Australia ja Uusi-Seelanti, ja voisin koska tahansa lähteä mihin tahansa uudelleen. Tässä postauksessa unohdetaan kuitenkin maat, vaan keskitytään yksittäisiin paikkoihin maailmalla.

Aransaaret

Karut Aransaaret Irlannin länsirannikolla ovat vallan ihastuttavia. Saariryhmä koostuu kolmesta saaresta, joista itse olen käynyt suurimmalla ja pienimällä. Saarien kauneus vie mukanaan, ja omaan makuun oli erityisesti saarista pienin, Inis Oirr. Erityisesti saarista pienimmällä on ihanan rauhallista, mieli oikein lepää kuunnellessa ja katsellessa meren aaltoja.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Azorit

Azorien saarista olen nähnyt vain yhden, mutta ihastuin näkemääni ikihyviksi. Sao Miguelin saari on vallan upea luontokohde, eikä Ponta Delgada ollut yhtään hullumpi kaupunki. Muistan elävästi miten lentokoneen laskeutuessa kenttä tuli näkyviin vasta pyörien koskettaessa maata, niin sankka sumu saaren yllä leijui. Sao Miguelin vierekkäin olevat eriväriset järvet jäivät mieleen, samoin kuin valtavan kokoiset värikkäät hortensiat. Haaveissa on kiertää kaikki Azoreihin kuuluvat saaret vielä joku päivä.

Galway

Vaikka Dublin hieno kaupunki onkin, ei se vedä vertoja Galwayn ilmapiirille. Vaikkei Galwayssa ole kovin paljoa nähtävää, on lähialueilla useita upeita luontokohteita. Galwayssa parasta on istuskella joen varrella auringossa, eikä tehdä yhtään mitään. Keskusta on kivan kokoinen ja kaunis, ja kaikkea löytyy ravintoloista kauppoihin.

Giant’s Causeway

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Giant’s Causewaylla olen käynyt kahdesti, ja molemmilla kerroilla olin yhtä ihastunut. Miljoonia vuosia vanhat kivipylväät ovat jännän näköisiä, ja jättiläisten liittäminen Giant’s Causewayn syntyyn on hauska juttu.  Molemmilla kerroilla sattui onneksi kaunis sää, joten kivipylväitä pääsi tutkimaan ilman sadeviittoja.

Sveitsin Alpit

Sveitsin reissuilta eniten odotin Alppien, erityisesti Matterhornin, näkemistä. Majesteettinen Matterhorn ei jättänyt kylmäksi, ja henkeäsalpaavia maisemia tarjosi myös Mt Titlis. Mulle Matterhorn oli Sveitsin reissun kohokohta, olisin voinut vain tuijottaa kolmiovuorta. Titlikseltä parhaiten mieleen jäi 3000 metriä merenpinnasta sijaitseva riippusilta, aika huima kokemus ylittää sitä.

Sydney

Suosikkikaupunkeja miettiessä valinta on helppo, ei ole Sydneyn voittanutta. Rakastuin heti ensi silmäyksellä, ja muistan vielä selvästi sen tunteen, kun ensimmäistä kertaa näin Oopperatalon bussin ikkunasta. Silloin oikeasti tajusin olevani Sydneyssä, toisella puolen maailmaa. Miljoonakaupunki teki lähtemättömän vaikutuksen 17-vuotiaaseen, ja eräänlainen kotiinpaluun tunne valtasi minut kun kävin Sydneyssä toisen kerran. Sydneyssä tykkään erityisesti siitä, ettei kaupunki tunnu suurelta miljoonakaupungilta. Mun suosikkialuetta on ehdottomasti the Rocks, ja lähialueilla taas Blue Mountains.

Tallinna

Kävin ensimmäistä kertaa Tallinnassa vajaa kolme vuotta sitten, ja tykästyin kaupunkiin heti. Viro vaikuttaa muutenkin hyvin viihtyisältä maalta, missä olisi kiva matkustaa enemmänkin. Tallinna alkaa olla aika hyvin nähty, mutta silti sinne on mukava palata aina uudelleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turku

Onhan listalle pakko ottaa myös yksi kotimaan kohde, ja tällä kertaa kunnian saa rakas kotikaupunkini Turku. Olen asunut Turussa koko elämäni, lähes 26 vuotta. Toki mukaan mahtuu pari vuotta Porissa opiskelujen takia, mutta silloinkin pidin Turkua kotikaupunkinani. Turku on mun mielestä todella kaunis ja mukava kaupunki, missä kaikki on sopivan lähellä.

Uluru

Mitä voisi sanoa tästä suuresta, punaisesta kivestä keskellä Australian erämaata? Paikka on aivan upea, tykkäsin! Auringon noustessa Uluru hohtaa uskomattoman punaisena, ja heinäkuussa ympärikävelyn varrella ei ollut ruuhkaa. Mieli ja sielu todellakin lepäsivät niissä maisemissa.

Wellington

Uuden-Seelannin kaupungeista Wellington nousi suosikkieni joukkoon. En oikein osaa sanoa mikä Wellingtonissa oli se juttu, mutta jotenkin mulla ja Wellingtonilla klikkasi. Kaupunki on kivan kokoinen ja kaunis, ja sieltä löytyy mun mielestä yksi maailman parhaista museoista, useamman kerroksen käsittävä Te Papa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden-Seelannin Eteläsaari

Uuden-Seelannin Eteläsaari on kokonaisuudessaan henkeäsalpaavan upea. Tuntui kuin joka päivä olisi löytynyt toinen toistaan kauniimpia maisemia. Suosikiksi nousi ehdottomasti Uuden-Seelannin korkein vuori Mt Cook. Erikoiset pyöreät kivet, Moeraki boulders, olivat yksi matkan erikoisimmista nähtävyyksistä.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Tiia/ReiseReise 11.3.2018 at 17:34

  Haa, olet asunut Porissa! Oma kotikaupunkini. :) Saanko kysyä missäpäin asustelit?

  • Reply Tanja 13.3.2018 at 22:20

   Mä asuin Musan kaupunginosassa, Musantiellä :) Silloin AMK oli vielä vanhassa paikassa, ja asuin mieluummin
   lähellä sitä kuin keskustassa.

  Leave a Reply