Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kurkistus matkailijan kotiin

Muutin viime vuonna, syyskuun loppupuolella, omaan asuntooni. Rehellisesti sanoen en ikinä kuvitellut, että tulisin omistamaan asuntoa, mutta näin pääsi käymään muutaman mutkan ja erinäisten tapahtumien kautta. Sisustaminen on saatu päätökseen, ja yllättäen matkailu on vahvasti esillä.

Vuosien varrella olen kerännyt kasan kortteja reissuilta, ja aina olen liistrannut niitä seinälle, joko sinitarralla tai teipillä. Nykyään kortit ovat aikajärjestyksessä, ja lähes jokaisesta käydystä maasta on seinällä ainakin yksi kortti. Matkoilta tuodut kortit eivät lopu seinällä esillä oleviin, vaan niitä löytyy lisää kahdesta täydestä mapista. Ostan kortteja sellaisista kaupungeista/nähtävyyksistä joissa itse olen käynyt, ja kortteja katsellessa voi muistella menneitä reissuja.

Löysin sattumalta netistä raaputuskartan muutamia vuosia sitten, ja olihan sellainen pakko hankkia. Ehkä vähän kyseenalaisesti raaputin koko Venäjän, vaikka olen käynyt vain Viipurissa ja Pietarissa, mutta mun mielestä kartta näytti niin rapsutettuna paremmalta. Reissattavaa on vielä jäljellä, sillä tällä hetkellä olen käynyt 33 maassa. 

Kartta löytyy myös olohuoneesta, tämä ihanuus tarttui mukaan Tallinnasta. Karttaan on merkattu maailman maat kokojärjestykseen pinta-alan mukaan, ja mukana tuli punaisia tarroja, joilla voi merkata käydyt maat. Kaikkien pienintä maata Vatikaania en ole onnistunut erottamaan ankarasta tuijottamisesta huolimatta.

Kirjahyllyn puolelta löytyy sekalainen valikoima matkakirjoja oppaista Madventuresiin. Näin nettiaikanakin tykkään lukea matkaoppaita kirjamuodossa, mikäli tulossa on vähänkään pidempi reissu. Matkailuun liittyvää kaunokirjallisuutta oon lukenut todella vähän, mutta yksi parhaista oli Hannan Tuurin Tuulen maa, mikä tietenkin kertoi Irlannista.

Seiniltä löytyy muutamia reissuilta ostettuja kuvia, joista ehdoton suosikki on 1960-luvulla otettu valokuva The Rocksin alueelta Sydneyssä. Irlannista kuvia on paljon, ja on seinällä päätynyt myös kolme Ikeasta ostettua taulua.

Asunnossa piti tehdä jonkinmoista pintaremonttia ennen mun muuttoa, ja tapettikaupan alelaarista satuin bongaamaan täydellisen tapetin. Olohuoneen yksi seinä on päällystetty kaupunkitapetilla, ja ylijääneellä tapetilla päällystin pari säilytyslaatikkoa.  

Matkoilta on tietenkin tullut ostettua erilaisia koriste-esineitä. Nykyään koitan ostaa esineitä harvemmin, mutta usein joku pieni muisto tarttuu mukaan. Maatuskat lukeutuvat mun suosikkeihin, ja joskus olisi kiva saada oikein iso maatuska.

Jääkaapin ovi on täynnä magneetteja, joita olen tuonut mukanani matkoilta. Lisäksi ovesta löytyy ulkomaalaisista kolikoista itse tehtyjä magneetteja. Kahdesta käydystä maasta uupuu magneetti, mikä on siis hyvä syy lähteä uudelleen Norjaan sekä Tanskaan.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply ananas2go 2.2.2018 at 21:39

  Kiva idea ostaa kortteja kohteista! Minulla tätä puoltaa se, että ovatpa muistot sitten ammattilaisten näpsimiä…

  Suloinen tuo tapetti! Näetkö unia matkasuunnitelmista?

  Matkailoa edelleen!

  • Reply Tanja 7.2.2018 at 20:12

   En oo ainakaan vielä sen ihmeemmin nähnyt unia matkasuunnitelmista, mikä on varmaan ihan hyvä tässä matkakuumeessa.
   Matkailoa myös sulle! :)

 • Reply Nicola 4.2.2018 at 18:21

  Ihana postaus. Itsekkin olen ajatellut magneetteja ostaa reissuilta. Mutta tällä hetkellä kotimaan matkoilta mitä on tullut tehtyä, niin en ole muistanut.

  • Reply Tanja 7.2.2018 at 20:13

   Mäkään en kotimaan matkoilta ole magneetteja ostanut. Joskus se on käynyt mielessä, mutta voi olla että jääkaapista loppuisi tila kesken.

  Leave a Reply