Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkaunelmia vuodelle 2018

Uuden vuoden alussa on hyvä hetki pysähtyä pohtimaan matkahaaveita kuluvan vuoden varalle. Mitään varmaa matkaa mulla ei tälle vuodelle ole, mutta Uusi-Seelanti on hyvin todennäköinen kohde. Kotimaan matkailua olisi kiva harrastaa ainakin jollain tasolla, jos vaikka vihdoin löytäisin itseni ihmettelemässä Utön saarta.  Pari-kolme uutta maata olisi kiva saada käytyjen maiden listalle kuluvan vuoden aikana. Jutun kuvat ovat kuuden vuoden takaiselta Uuden-Seelannin matkalta.

Uusi-Seelanti

Äitini haluaisi käydä Uudessa-Seelannissa, eikä mua ollut mitenkään vaikea saada suostuteltua mukaan matkaseuraksi. Alustavasti suunnitelmissa on lähteä matkaan elo- tai syyskuussa. Vaikka olen kiertänyt Uuden-Seelannin aika hyvin, lähden sinne mielelläni toisenkin kerran. Uusintakäynti Hobittilassa kiinnostaa, sillä Green Dragon –ravintola on avautunut jokunen vuosi sitten. Mitään sen kummempia suunnitelmia ei vielä ole tehty, mutta 3-4 viikon matkalla ehtii maata näkemään jo ihan mukavasti. 

Hongkong

Uuteen-Seelantiin päin mentäessä olisi kiva pysähtyä Hongkongissa muutamaksi päiväksi. Hongkong on aina jollain tapaa kiehtonut, joten olisi kiva päästä näkemään kyseisen suurkaupungin syke, ja mahdollisesti poiketa myös Macaon puolella.

Budapest

Budapest on myös ollut haaveissa jo jonkin aikaa. Kaupunki vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja siellä tuntuu olevan paljon nähtävää. Mua kiehtoo jälleen kerran vanha kaupunki, samoin kuin Tonavan varren jokimaisemat.

Praha

Praha on ollut haaveissa jo pidemmän aikaa, ja muutaman päivän kaupunkiloma houkuttelee kovin. Erikoisen näköinen luukirkko kiinnostaa myös. Hienon näköiset jokimaisemat houkuttelevat, samoin kuin vanhan kaupungin maisemat.

Irlanti

Viime vuonna en päässyt Irlannissa käymään, joten tänä vuonna houkutus Irlannissa käynnille on suuri. Edes pitkä viikonloppu Dublinissa lievittäisi Irlanti-ikävää, minkä aikana pääsisi fiilistelemään tuttuja paikkoja.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Nicola 17.1.2018 at 20:40

  Suunnitelmat kuulostavat todella hyviltä. Joten mielenkiinnolla odottelenkin tulevia postauksia. :)

  • Reply Tanja 25.1.2018 at 18:59

   Kiitos, toivon mukaan suunnitelmat myös toteutuvat :)

 • Reply Riikka 20.1.2018 at 19:33

  Hyvältä kuulostaa sun suunnitelmat, toivottavasti mahdollisimman moni toteutuu! Mä kirjoitin just eilen kans omia suunnitelmiani blogiin :)

  • Reply Tanja 25.1.2018 at 19:08

   Sitä toivon minäkin! Pitääkin käydä kurkkaamassa sun suunnitelmia :)

 • Reply Jossus Travelpics 3.5.2018 at 15:05

  Minäkin haluaisin Prahan mutta tänä vuonna haluan matkustaa Europpan ulkopuolelle.

 • Leave a Reply