Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkavuosi 2017

2017 on tulossa päätökseen, ja näin vuoden loppuun on kiva ottaa katsaus vuoden aikana tehtyihin reissuihin. Vuosi 2017 oli mulla matkailun osalta yhdellä tapaa erikoinen; en kertaakaan ollut lentokoneessa. Vuodesta 2002 olen lentänyt ulkomaille ainakin kerran, viime vuosina useampaankin otteeseen. Tänä vuonna lentokone vaihtui laivaan ja busseihin, ensi vuonna pääsen toivon mukaan myös lentokoneeseen.

2017 reissasin vain Euroopassa, ja uusia maita tuli kaksi kappaletta (Latvia ja Liettua). Suomen juhlavuoden kunniaksi kaunista kotimaatammekin tuli nähtyä jonkin verran, vaikka talvinen Lappi jäi vieläkin haaveeksi.

Helmikuu: Porvoo

Matkavuosi alkoi talvireissulla Porvooseen. Pakkasta ja lunta oli paljon, ja kuljinkin lähinnä kahvilasta toiseen. Kävin katsomassa millaisessa paikassa Runebergien perhe asui Porvoossa, ja tarttuipa mukaan myös vähän herkkuja Brunbergista.

Maaliskuu: Tukholma

Vuoden ensimmäinen ulkomaanmatka suuntautui alkukevään Tukholmaan. Kävin Tukholmassa kunnolla ensimmäistä kertaa vasta viime maaliskuussa, joten tutkittavaa oli paljon. Olen joskus lapsena käynyt pikaisesti Tukholmassa, ja siltä kerralta muistan vain komean Vasa-laivan.

Kesäkuu: Liettua

Liettua oli toinen vuoden 2017 uusista tuttavuuksista. Mulla ei sinänsä ollut ennakko-odotuksia Vilnaa tai Liettuaa kohtaan, mutta tykästyin Liettuaan kovin. Mieleen jäi erityisesti Uzupiksen mikrovaltio keskellä Vilnaa, sekä Ristikukkula, minne on vuosien saatossa pystytetty tuhansittain erikokoisia ristejä. Näky oli mykistävä, ja paikka todella mielenkiintoinen.

Kesäkuu: Latvia

Toinen uusi tuttavuus oli Latvia, missä kävin ainoastaan Riikassa. Kaupunki oli oikein mukavan tuntuinen, samoin kuin Latvia muutenkin. Suosittu Jurmalakin jäi välistä, sillä tekemistä oli muutenkin paljon. Riikaa kuitenkin muistelen lämmöllä, vaikken siitä niin paljon pitänyt kuin Vilnasta.

Kesäkuu: Viro

Baltian reissun Viron osuudella kohdalle osui myös yksi uusi kohde, Tartto. Kaupunki oli aivan ihana ja kaunis, siellä olisi viihtynyt useammankin päivän. Parin viikon intensiivinen Baltian koluaminen oli hyvä lopettaa tuttuun Tallinnaan.

Heinäkuu: Rauma 

Rauma osoittautui oikein mukavaksi ja kauniiksi kaupungiksi. Vanhoista kaupungeista kun tykkään, niin vanha Rauma oli erityisesti mun mieleen. Kivan värisiä puutaloja löytyi paljon, ja tunnin mittaisella lenkillä kaupunkijunan kyydissä näki Raumaa vähän keskustan ulkopuoleltakin.

Elokuu: Naantali

Vaikka asun Turussa, ei Naantalissa tule käytyä kuin ehkä kerran vuodessa, vaikka kaupunki on valloittava paikka erityisesti kesällä. Turusta Naantaliin pääsee myös höyrylaiva Ukko-Pekan kyydissä, ja saapuminen Naantaliin vesiteitse on mieleenpainuva kokemus.

Kesällä Naantaliin avattiin uusi kahvila, Eriskummallinen kahvi- ja teehuone. Kesäkahvilana toimiva paikka on sisustettu muumiaiheisilla esineillä, ja kahvilassa onkin vaikka mitä ihmeteltävää. Parhaiten mieleen jäi muun muassa maailman pienin lohikäärme sekä esi-isän riippukeinu katon rajassa.

Joulukuu: Tallinna

Vuoden viimeinen reissu suuntautui Tallinnaan. Yhden yön miniloma Tallinnassa tuli tarpeeseen joulukiireiden ja kaiken muun keskellä. Tällä kertaa pääsin vihdoin tutkimaan Kalamajan sekä Telliskiven kaupunginosia, mitkä hurmasivat mut täysin. Upeat piparitaikinasta tehdyt taideteokset jäivät myös mieleen piparkakkumanian näyttelyssä.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 1.1.2018 at 18:21

  Mä olen suunnitellut keväälle Baltian kierrosta, kun Latviassa ja Liettuassa on tullut käytyä viimeksi yli 15 vuotta sitten. Etukäteen kaivellun materiaalin tuloksena näyttää siltä, että Liettua kiinnostaa enemmän, ja nuo mainitsemasi Uzupis ja Ristikukkula on munkin listoilla.

  • Reply Tanja 3.1.2018 at 19:51

   Mä tykkäsin Baltiasta tosi paljon; on kaunista ja helppo liikkua. Uusintareissun tulen siis ehdottomasti tekemään jossain vaiheessa. Paljon on varmasti 15 vuodessa muuttunut Liettuassa ja Latviassa.

 • Reply Sisko / Hieman_vino 6.1.2018 at 18:22

  Kivoja matkoja sinulla ollut! Valitettavasti kotimaan matkailu ei tunnu kiinnostavan ihmisiä yhtä paljon kuin ulkomaat. Aina ei tarvi mennä merta edemmäs kalaan. :) Toivottavasti kuluva vuosi tuo mukanaan lisää mukavia hetkiä! :)

  • Reply Tanja 9.1.2018 at 18:36

   Kotimaan matkailu ei tosiaan tunnut innostavan. Mulla syynä on ainakin se, että Suomessa matkailu on kallista, samalla rahalla pääsee jo johonkin päin Eurooppaa.

  Leave a Reply