Suomen suurin matkablogiyhteisö

3x inhokkipaikka, ihanimmat kokemukset ja muita matkajuttuja

Jokin aika sitten bongasin Kerran poistuin kotoa -blogissa mielenkiintoisen blogihaasteen. Haasteen ideana on listata kategorioihin liittyen kolme itseään koskevaa asiaa, ja koska blogihaasteet ovat kivoja, tässä tulee 27 matkailuaiheista faktaa.

  3 x paha matkatapa

Saatan joskus suunnitella vähän liikaa. Tykkään suunnitella matkoja, sekä tulevia että haaveissa olevia. Ennen reissuun lähtöä listaan sellaiset paikat, mitkä ehdottomasti haluan nähdä. Yleensä teen myös eräänlaisen päiväkohtaisen suunnitelman. En toki noudata päiväsuunnitelmaa orjallisesti, mutta siihen on helppo koota kiinnostavat nähtävyydet samalta alueelta. Käytän paljon aikaa tulevasta matkakohteesta lukemiseen, ja mulla on tapana tehdä kaiken maailman listoja nähtävyyksistä.

Olen todella nirso kokeilemaan mitään uutta ruokaa. Tiedä sitten onko tämä paha matkatapa vai ei, mutta en tykkää kokeilla mitään uusia ruokia matkoilla. Tykkään syödä vain sellaista ruokaa, mistä varmasti tiedän mitä se on. Jälkiruokien suhteen olen avoimempi, ja tykkään maistaa esim. erilaisia kakkuja.

Päätön kuvaaminen. Välillä huomaan ottavani kuvia toisensa perään ilman itse nähtävyyden tarkempaa katsomista. Valokuvaaminen on toki kivaa, sekä kameralla että puhelimella, mutta aina pitäisi muistaa nostaa katse kamerasta ja katsoa mistä sitä kuvaa on oikein ottamassa.

3 x outo matkatapa

Tykkään yöpyä hostelleissa. Hostellit ovat aivan omanlaisiansa paikkoja, mutta mä viihdyn niissä. Toki hostelleissa yöpyessä säästää rahaa verrattuna hotellimajoitukseen, mutta pidän myös hostellien tunnelmasta. Vaikka olisi reissussa yksin, hostelleissa voi kokea eräänlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hostelleissa valitsen yleensä yksityisen huoneen, sillä nukun paremmin sellaisessa kuin suuressa dorm-huoneessa. Hostelleissa lähinnä nukun ja säilytän tavaroita, joten miksi maksaa siitä suuria summia. 

Kävelen mieluummin kuin käytän julkisia. En mielelläni käytä julkisia liikennevälineitä kaupungilla liikkuessani. En osaa sanoa miksi, mutta mieluummin kävelen joka paikkaan. Kävely kestää kauemmin, mutta koskaan ei tiedä mitä mielenkiintoista tulee vastaan. Mun mielestä kävellen kaupunkia näkee aivan eri tavoin, vaikka kuljenkin julkisilla jos kävelymatka veisi tuhottomasti aikaa. 

Matkustan mielelläni yksin. Ei ehkä kovin outo matkatapa, mutta moni on kummastellut miten uskallan matkustaa yksin. Olen sen verran paljon matkustanut yksin, että oikeasti tykkään ja nautin siitä. Toki on kiva joskus reissata jonkun kanssa, mutta yksin reissatessa saa itse päättää mitä tekee ja mihin menee.

3 x paras paikka, jossa olen käynyt

Australia. Ihana, kaunis Australia. Olen käynyt Ausseissa kaksi kertaa, viime kerrasta on aikaa vähän yli kolme vuotta. Olin 17 mennessäni Australiaan ensimmäistä kertaa, ja rakastuin maahan heti. Sydney on edelleen yksi mun suosikkikaupungeista, Australian luonto on aivan upeaa, ja ihmiset ystävällisiä. Australia on monipuolinen maa, ja joskus haluan kiertää koko Australian ympäri.

Uusi-Seelanti. Valloittava maa, minkä luonto ja maisemat ovat aivan omaa luokkaansa. Eteläsaari on enemmän mun makuun vuorimaisemien vuoksi, mutta Pohjoissaarella on myös upeita paikkoja. Uudessa-Seelannissa voi samalla reissulla nähdä lumihuippuisia vuoria, sademetsää sekä tulivuoria, miljoonia lampaita unohtamatta.

Irlanti. Ei varmaan tule yllätyksenä että Irlanti on mukana tässä listassa. Irlanti on mulle todella rakas paikka, ja sinne on aina yhtä ihana mennä. Irlannissa on jollain tapaa kotoisa olo, ja kaupungeissa sekä kylissä on mahtava tunnelma. Luonto on kaunista, ja maa on yllättävän monipuolinen niinkin pieneksi paikaksi. 

3 x paikka, johon haluaisin (mutta jossa en ole vielä käynyt)

Etelämanner. Olen haaveillut Etelämantereella käynnistä vuosia, ja olen aivan varma että joskus vielä toteutan tämän unelman. Etelämanner on niin kiehtova ja eristäytynyt paikka, ja haluan päästä näkemään sen itse. Ainutlaatuinen luonto kiinnostaa, samoin kuin pingviinien bongaus.

Kanada. Matka Kanadaan on ollut haaveissa kauan, ja muutama suunnitelma löytyy Kanadan reissulle. Yksi mun kirjekavereista asuu Kanadassa, ja muutaman kerran ollaan puhuttu jos menisin käymään Edmontossa, ehkä vielä joku päivä. Kanada kiinnostaa kokonaisuutena, eikä siellä ole vain yhtä kiinnostavaa paikkaa. Jääkiekkopeliä olisi tietty mielenkiintoista mennä katsomaan. 

Huippuvuoret. Tämä paikka on myös yksi ikuisuushaaveista, mutta varmasti tulen tämänkin unelman vielä toteuttamaan. En oikein osaa sanoa mikä Huippuvuorissa kiehtoo, mutta yleisestikin tykkään vähän ”oudommista” paikoista, jos näin voi sanoa. Olisi mahtava nähdä jääkarhuja luonnossa, ja Huippuvuoret ovat muutenkin hyvin ainutlaatuinen paikka.

3 x inhokkipaikka, jossa olen käynyt

Inhota on aika vahva sana, enkä varsinaisesti ole inhonnut yhtäkään paikkaa, missä olen käynyt. Seuraavat paikat eivät syystä tai toisesta ollut mun makuun.

Lontoo. Odotin Lontoon matkaa, sillä kaupunkia oli kehuttu paljon. Olihan Lontoo ihan kiva, mutta mä en sille oikein syttynyt. Kaikki tuntui olevan todella kallista ja joka paikkaan oli pitkä matka (mikä ei sinänsä tullut yllätyksenä). Onhan Lontoo ihan kaunis kaupunki ja nähtävää on paljon, mutten ihan heti ole menossa takaisin. 

Kuala Lumpur. Malesian pääkaupunki on ehkä vähän liian hektinen ja ”epäselvä” mun makuun. Malesiasta tykkäsin muuten, ja voisin ehkä lähteä sinne uudestaankin, mutta Kuala Lumpurin jättäisin välistä. Ei kaupungissa varsinaisesti mitään vikaa ollut, mutta muhun se ei vaan iskenyt. 

Ranska. En ole ikinä oikein pitänyt Ranskasta, enkä uskos että menen sinne enää uudestaan. Viime kerrasta on aikaa 10 vuotta, jolloin kävin Normandian rannikolla ja Pariisissa. Normandia sinänsä oli oikein kaunis paikka, mutta Pariisista en syttynyt yhtään. 

3 x eniten matkalla ärsyttää

Matkalaukkuhihnan eteen tunkeat ihmiset. Itse pyrin pysytellä sopivan etäisyyden päässä, niin että kaikki näkevät hihnan ja pääsevät helposti sen luo. Joten kyllähän sellaiset ihmiset ärsyttävät, ketkä koko perheen ja muutaman laukkukärryn voimin tunkevat kiinni laukkuhihnaan.  

Ihmisten röyhkeys yleensäkin. No okei, kyllähän muut ihmiset ärsyttävät muillakin tavoin matkalla. Tiedän ettei ihmisten röyhkeydestä kannattaisi ärsyyntyä, mutta aina välillä alkaa ärsyttää ja kovin. Hostelleissa ärsyttää mölyäminen myöhään yöllä, kun itse yrittää nukkua. Jonoissa ohittelu on tietenkin ärsyttävää, muttei näitä sen enempää kannatta miettiä.

Huono sää. Vaikkei säätilaan voi mitenkään vaikuttaa, niin kyllähän jatkuva kova sade ärsyttää. Ei pidä silti antaa sään pilata fiilistä, sillä onhan sadeviitat ja -varjot keksitty. Ainahan sitä toivoo aurinkoa, mutta rankkasade kovan tuulen kera on omalla tavallaan osa matkakokemusta. 

3 x matkatavaraa eli ilman näitä en matkusta

Jätä pois kaikki itsestään selvyydet, kuten passi, rahat, puhelin ja kamera.

iPod. Matkustan aina julkisilla kulkuvälineillä, ja musiikin kuuntelu tarjoaa pakopaikan ympäristöstä, varsinkin jos matka on pitkä. Istuinpa sitten junassa tai bussissa, ympärillä on yleensä paljon ihmisiä ja ääniä. Pidemmillä matkoilla tykkään laittaa kuulokkeet korviin ja tuijotella ulos ikkunasta, ilman että sen kummemmin pitäisi ajatella mitään. 

Päiväkirja. Kävin ensimmäistä kertaa etelässä ollessani 10, ja tuosta matkasta lähtien olen kirjoittanut matkapäiväkirjaa. Nykyään täysiä matkapäiväkirjoja laatikosta löytyy viisi, joista yksi on omistettu vain Irlannille, ja toinen Euroopan ulkopuolelle tehdyille reissuille. Kirjoitan päiväkirjaan aina päivän päätteeksi, ja vuosien jälkeen vanhoja päiväkirjoja on kiva lueskella uudelleen ja uudelleen. 

Rinkka. Otan rinkkani mukaan vähänkin pidemmälle reissulle, vaikka voi olla että pärjäisin pienemmälläkin kassilla tai pelkällä repulla. Rinkasta on tullut eräänlainen tapa, sillä mun makuun se on matkalaukkua kätevämpi. Rinkka on ollut monenlaisessa reissussa mukana, ja se on ehdottomasti ollut hyvä hankinta. 

3 x turhin matkatavara

Täytyy rehellisesti sanoa, etten muista koskaan pakanneeni mukaan mitään turhaa. Mitä nyt vaatteita on saattanut joskus olla mukana vähän liikaa, mutta muuten mukana on ollut vain sellaista tavaraa, mitä oikeasti olen tarvinnut. Nykyään oma pyyhe alkaa olla aika turha tavara, sillä useimmissa hostelleissa pyyhe kuuluu huoneen hintaan, tai sellaisen voi vuokrata pientä summaa vastaan.

3 x ihanimmat kokemukset matkalla

Auringonnousu Ulurulla. Olen hehkuttanut tätä aiemminkin, mutta Uluru auringon noustessa on vain jotain niin mahtavan lumoavaa. Tykkäsin muutenkin Australian punaisesta keskustasta, ja Uluri oli se helmi kaiken keskellä.

Mt Cook. Yksi mun suosikkipaikoista Uudessa-Seelannissa on maan korkein vuori Mt Cook. Mut saa hyvin helposti iloiseksi jos näkyvissä on lumihuippuisia vuoria, ja Mt Cookin maisemissa mieli lepäsi. Reissasin Uudessa-Seelannissa kaksi kuukautta, ja Mt Cook oli matkan puolivälin paikkeilla. Keskellä ei mitään, luonnon helmassa oli ihana rauhoittua vähän aikaa. 

Giant’s Causeway. Eniten Irlannilta odotin Giant’s Causewayta, eikä paikka pettänyt mun odotuksia. Paikka on todella mielenkiintoinen sekä kaunis, ja voisin istuskella hassunmuotoisilla kivillä ja tuijotella maisemia kauan. 

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply