Suomen suurin matkablogiyhteisö

Trakai on paljon muutakin kuin linna

Trakain linna lukeutuu Liettuan suosituimpien nähtävyyksien joukkoon. Trakai on helppo päiväretkikohde Vilnasta, ja matkaa Vilnasta Trakaihin on 28 kilometriä. Vaikka pikkukylä onkin tunnettu linnastaan, on Trakai paljon muutakin kuin punatiilinen linna saarella.

Trakai on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikkei linnoista olisikaan kiinnostunut. Trakain kylä tarjoaa pikkukaupungin rauhaa ja aivan valloittavia järvimaisemia. Trakain kylään tutustumiseen kannattaa varata aikaa koko päivä, mutta puolikin päivää riittää jos aika on tiukilla.

Trakai on hurmaava pikkukylä värikkäine puutaloineen. Kylä oikein huokuu eräänlaista maalaisidylliä ja rauhallisuutta, varsinkin kauempana linnasta. Itse kylässä ei ole mitään kummempaa nähtävää kirkkoa ja puutaloja lukuun ottamatta,, mutta kylän läpi kannattaa kuitenkin kävellä.

Linna saarella

Trakain kuuluisinta nähtävyyttä, linnaa järven rannalla, ei ole vaikea löytää. Linja-autoasemalta järven rantaan, linnan luo, kävelee puolisen tuntia. Linnalle pääsee kävellen myös järven rantaa pitkin, ja suosittelenkin kävelemään sekä kylän läpi että pitkin järvenrantaa. Linna sijaitsee saarella, jonne johtaa kaksi puista siltaa. Silloista jälkimmäisellä on suora näkymä kohti linnaa, samoin kuin vastarannalta.

Upeampaa ympäristöä Trakain linnalle on vaikea kuvitella. Ympärillä kimaltelee sininen järvi, ja kaunista metsikköä on joka suunnassa. Linna on peräisin 1300-luvulta, mutta sitä on korjailtu ja rakennettu uudelleen 1950-luvulla. Korjailujen seurauksena linna on aika uuden näköinen, vaikka linna kunnostettiinkin 1400-luvun tyyliseksi.

Linnan ympäristössä, järven rannalla voi kuljeskella vapaasti, mutta mikäli mielii linnan pihamaalle, saa siitä pulittaa seitsemän euroa. Mä en linnan pihamaalla tai sisällä käynyt, mulle riitti linnan ympärillä kävely ja maisemien ihaileminen kauniina kesäpäivänä.

Trakain kylässä, lähellä linnasaarta, on kahviloita sekä matkamuistokauppoja.

Rauniolinna

Saarella sijaitseva linna ei ole Trakain ainoa. Mantereen puolelta löytyy toinen linna, mikä on myös peräisin 1300-luvulta. Toinen linna on pitkälti raunioitunut, ja jäljellä on pitkä pätkä muuria ja pari tornia. Nykyään raunioitunut linna on suojelukohde, ja kesäisin linnan pihamaalla järjestetään keskiaikaiset markkinat.

Järven ympäristö

Järvi ja sen ympäristö on ehdottomasti Trakain parasta antia. Maisemien puolesta olisi voinut kuvitella olevansa jossain päin Suomea, niin paljon samaa maisemassa oli. Eikä mikään ihme, että Trakai muistuttaa Järvi-suomea, sillä Trakain alueella on yli 200 järveä. Suurin ja syvin järvi on nimeltään Galve, ja sen rannoille on Trakain linna rakennettu.

Vilnasta Trakaihin pääsee helposti bussilla, ja matkaan menee noin 40 minuuttia. Trakain bussiasemalta linnalle kävelee noin puolessa tunnissa. Reitti on todella helppo, sillä Trakain kylän läpi kulkee vain yksi tie, mikä johtaa suoraan linnalle. Busseja Vilnasta Trakain suuntaan kulkee todella usein, eikä lippua ole pakko varata netistä etukäteen. Hintaa bussilipulle tulee parisen euroa /suunta. Bussiaikatauluja voi katsoa esim. täältä.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 6.11.2017 at 09:05

  Trakai on kyllä ihana. Meidän vierailumme sinne sattui erittäin kuumaan heinäkuiseen päivään, ja juna sinne oli aivan täynnä vilnalaisia joilla oli mukana uimakamppeet ja retkieväät. He sitten levittäytyivät järven rannoille ottamaan aurinkoa, onkimaan ja uimaan. Varmasti monen vilnalaisen henkireikä!

  • Reply Tanja 7.11.2017 at 19:13

   Ihan varmasti suosittu paikka vilnalaisten parissa, Trakai kun on niin lähellä ja niin kaunis.

 • Reply Nicola 6.11.2017 at 20:38

  Todella ihanan näköinen paikka. Täytyypi muistaa. :)

  • Reply Tanja 7.11.2017 at 19:02

   Kannattaa todellakin käydä jos vain mahdollista :)

   • Reply Nicola 7.11.2017 at 23:49

    Onkohan kylässä minkäänlaista majoitusta matkailijoille?

    • Reply Tanja 9.11.2017 at 20:10

     Varmasti jotain majoitusta matkailijoille löytyy, sillä Trakai on niin suosittu paikka. Yhtään en osaa sanoa millaista majoitusta, ja aika moni taitaa käydä Trakaissa vain päiväkseltään sillä Vilna on niin lähellä.

 • Reply tiatones 11.11.2017 at 13:54

  Kivannäköinen paikka :) Voisi olla ihan hyvä käyntikohde, jos vaikka joskus lähtisi Liettuaan (tai vaikka Latviaankin ensin)… :)

  • Reply Tanja 11.11.2017 at 18:52

   Kannattaa ehdottomasti käydä jos Liettuassa on :) Latvia on myös hieno paikka, vaikka siellä tuli nähtyä lähinnä Riikaa.

 • Reply Petteri 19.10.2019 at 13:38

  Alueella eli ja elää erikoinen kulttuuri: turkkilaisvaikutteiset juutalaiset. Maukkaat suolaiset piirakat ovat tästä kulttuurista kotoisin; syödään usein liemen kera.

 • Leave a Reply