Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hyvä tietää Irlannista, pieni opas matkan suunnitteluun

Blogia seuranneet varmasti tietävätkin millainen suhde mulla ja Irlannilla on. Vihreä saari on mulle tärkeä paikka ja lähellä sydäntä oleva maa, ja Irlannista on aina kiva kirjoittaa. Syyskuusta 2014 tammikuuhun 2015 olin Erasmus-vaihdossa Irlannissa. Vaihtojakson jälkeen olen käynyt Irlannissa kahdesti, ja aika hyvin Irlantia olen ehtinyt näkemään. Valitettavasti tänä vuonna en Irlantiin ole menossa, mutta toivon mukaan asia korjaantuu ensi vuonna. Pohjois-Irlannin puolella olisi vielä käymättömiä kohteita, sillä siellä vietin vain yhden viikonlopun. Lisäksi tutkimatta ovat Sligon ja Donegalin alueet, ja ne ovatkin haaveissa seuraavalle reissulle.

Irlanti-ikävää on hyvä tapa lievittää kirjoittamalla maasta, ja tähän postaukseen kokosin erilaista tietoa Irlannista matkailun näkökulmasta. ”Opas” pitää sisällään vähän yleisiä asioita, maassa liikkumisesta, kaupungeista ja nähtävyyksistä, ja kaikesta mahdollisesta mikä matkailijan näkökulmasta on tarpeellista tietää.

Yleistä

Irlanti on helppo maa matkustaa, ja myös yksin reissaaminen on turvallista. Irlantilaiset ovat pääsääntöisesti ystävällistä ja mukavaa porukkaa, ja heitä on helppo lähestyä. Alkuun irlantilaisten englannista voi olla vaikea saada selvää, sillä heillä on täysin erilainen tapa ääntää englantia kuin esimerkiksi brittiläisillä. Ääntämiseen kuitenkin tottuu, ja aina voi pyytää toistamaan jos ei puheesta millään meinaa ottaa selkoa. Mulla meni vaihtojakson alussa viikko tai pari tottua irlantilaisten englannin ääntämiseen, ja nykyään sitä ymmärtää oikein hyvin vaikken Irlannissa olekaan samalla tavalla asunut kuin vaihdon aikana.

Hintataso on aika lailla Suomen tasoa, Irlannissa pääsee ehkä hieman edullisemmin ruokakaupassa ja ravintoloissa/kahviloissa. Visa Electronilla pärjää hyvin, ja sillä pystyy nostamaan myös automaateista rahaa. Tesco oli ainoa kauppa missä mulla ei toiminut Visa Electron, mutta toki on mahdollista että tilanne on muuttunut.IMG_3708

Liikkuminen

Mä oon liikkunut Irlannissa vain julkisilla, sillä en omista ajokorttia. Julkisilla kulkuvälineillä liikkuminen toimii hyvin, ja busseilla on kattava reittiverkosto. Bus Eireann yhdistää koko Irlannin, ja yhtiön nettisivut ovat hyvä apu reittisuunnittelussa. Bussit ovat siistejä, mitä nyt jalkatilaa voisi olla hieman enemmän. Wi-Fi löytyy kaikista busseista, ja yleisesti ottaen se toimii hyvin.

Bussilippuja ei ole välttämätöntä varata etukäteen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Dublinin lentokentältä lähtevät bussit ja muista kaupungeista sinne saapuvat bussi ovat usein täynnä, joten lippu kannattaa varata etukäteen netistä. Näihin bussifirmoihin lukeutuvat Go Bus, City Link ja Aircoach. Kyseiset bussifirmat Dublinin lentokentältä Corkiin ja Galwayhin ovat jonkin verran nopeampia kuin Bus Eireannin vastaavat reitit, mutta myös hieman kalliimpia. Bussien hinnat ovat hitusen Suomen hintoja halvempia. Lipun voi ostaa ennakkoon netistä, bussiasemalta taikka kuskilta.

Kaupungeissa liikkumiseen julkisia kulkuvälineitä ei oikeastaan tarvitse, sillä välimatkat ovat lyhyitä. Dublin on oikeastaan kaupungeista ainoa, missä julkista liikennettä ”kannatta” käyttää, sillä osa nähtävyyksistä sijaitsee hieman kauempana keskustasta, esimerkiksi Kilmainham Gaol sekä Guinness Storehouse. Dublinin lentokentältä pääsee kätevästi keskustaan Airlink 747 bussilla, hinta on kuuden euron paikkeilla.

Dublinin lentokentällä on bussiasema, ja sieltä lähtevät bussi kulkevat Irlannin joka kolkkaan sekä Pohjois-Irlannin puolelle Belfastiin.

Junatkin Irlannissa kulkevat, mutta bussit ovat huomattavasti kätevämpi tapa matkustaa ympäriinsä. Mun oli tarkoitus mennä junalla vaihtokaupunki Dundalkista Belfastiin junalla loppuvuodesta 2014, mutta kovaa sadetta seuranneet tulvat sotkivat suunnitelmat.

Ihan joka paikkaan ei välttämättä pääse tai ole järkevää mennä julkisilla, ja silloin kuvaan astuvat retkibussit. Retkiä tarjoavia bussifirmoja on paljon, mutta hinnat firmojen välillä liikkuvat aika samoissa samanlaisten retkien välillä. Dublinista pääsee retkibussin kyydissä moneen paikkaan Irlannissa, mutta retkibusseja lähtee myös muista kaupungeista.

Sää

Ilmasto on asia, mikä nostetaan usein esille Irlannista puhuttaessa. Yleinen näkemys tuntuu olevan, että Irlannissa sataa usein -ja paljon. Mulla oli sama ennakkoluulo, mutta loppujen lopuksi Irlannissa satoi aika vähän. Rankasti ei satanut kovin usein, ja pienet sadekuurot vaihtuivat nopeasti auringon paisteeseen.

Vaihtelevaan säähän kannattaa Irlannin reissulla varautua, ja sateenvarjo kannattaa ehdottomasti pakata mukaan. Kesä voi hyvin olla lämmin ja aurinkoinen, mutta niin voi myös marraskuu. Syksyllä toki sateen mahdollisuus on suurempi, mutta sää voi silti olla todella hyvä. Mielessä kannattaa pitää, että säätila voi muuttua hyvinkin äkkiä aurinkoisesta sateiseksi tai toisin päin, joten kaikkeen kannattaa varautua. Kovassa tuulessa ja sateessa ei ole kiva seistä meren tuntumassa, kuten kuvista näkyy, mutta toisaalta taas tuulen nostattamat aallot ovat kauniita. IMG_2005

Kaupungit

Suurimmat kaupungit ovat Dublin, Galway ja Cork. Muita tunnettuja kaupunkeja ovat Killarney, Limerick sekä Kilkenny. Killarney on tunnettu sen ympärille levittyvästä Killarneyn kansallispuistosta, missä on monia upeita kohteita. Lisäksi suosittu maisemareitti Ring of Kerry alkaa Killarneysta.

En heti ensimmäisellä kerralla lämmennyt Dublinille, mutta noin kahdeksan käyntikerran jälkeen kaupunki on yksi suosikeistani. Liffey-joki ja joen ranta ovat yksi suosikkialueistani kaupungissa, ja mukavaa on myös päätön vaeltelu kaupungin kujilla. Dublinissa on useita mielenkiintoisia museoita, joista parhaat ovat ehdottomasti entinen vankila Kilmainham Gaol sekä Trinity Collegen vanha kirjasto Long Room. St Stephen’s Green on kaunis, suuri puisto erityisesti kesäaikaan, ja Merrion Squaren ympäristö on paras paikka värikkäiden ovien bongaamiseen.

Cork on Irlannin toiseksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee saaren etelärannikolla. Kaunis joki halkoo kaupunkia, ja kukkulan päällä sijaitseva Cork City Gaol on mielenkiintoinen nähtävyys. Corkin kauppahalli on aivan mahtava paikka täynnä kaikkea ihanaa, ja siellä kannattaa ehdottomasti poiketa. Mikäli linnat kiinnostavat, Blarney Castle sijaitsee kymmenisen kilometrin päässä Corkista. Muita hyviä päiväretkikohteita ovat Kinsale, Rock of Cashel ja Cobh.

Galway on yksi mun suosikkikaupungeista. Vaikkei kaupungissa ole kovin paljoa nähtävää, se on ihanan kaunis ja rauhallinen paikka. Kadut ovat täynnä elämää, samoin kuin kaunis joen ranta. Galwayssa asuu paljon opiskelijoita, joten pubeja löytyy paljon, samoin kuin hyviä ravintoloita. Galwaysta on helppo tehdä päiväretki Cliffs of Moherille, Aransaarille sekä Connemaran kansallispuistoon.

Luontokohteet

Aransaaret on lumoavan kaunis saariryhmä Irlannin länsirannikolla, Galwayn lähettyvillä. Suurin saarista on Inis Mor (Inishmore), keskikokoinen Inishmaan ja pienin Inis Oirr (Inisheer). Mä olen käynyt suurimmalla ja pienimmällä maaliskuussa 2015, ja ihastuin erityisesti saarista pienimpään. Vaikka saaret sijaitsevat lähellä muuta Irlantia, tuntuvat ne jollain tapaa kuin toiselta maailmalta.

Saarille pääsee lautalla, mikä lähtee Rossaveal -nimisestä kylästä. Mikäli omaa autoa ei ole matkassa mukana, muutama yritys järjestää bussikuljetuksia Galwaysta. Lauttamatka saarille kestää hieman alle tunnin.

Suurimmalla saarella Inis Morilla on totta kai eniten palveluita, ja lautan saavuttua satamaan voi hypätä minibussin kyytiin nähtävyyksiä kiertämään. Saaren vaikuttavin nähtävyys on historiallinen linnoitus Dun Aengus, mikä sijaitsee aivan pauhaavan meren tuntumassa, 100 metriä korkealla kallionreunamalla. Maisemat siellä ovat vallan upeat. Inis Mor on kolmesta saaresta ehdottomasti suosituin, mutta jos aikaa on, kannattaa tutustua myös kahteen muuhun saareen.

Pieni Inis Oirr ei houkuttele turisteja samalla tavoin kuin Inis Mor, eikä Inis Oirilla ole samanlaisia palveluita kuin suurimmalla saarella. Inis Oirr kannattaa tutkia pyöräillen, ja saaren pyöräilee ympäri muutamassa tunnissa. Tiet ovat pitkälti autiot, joten pyöräillä saa kaikessa rauhassa. Evästä kannattaa pakata mukaan, etenkin jos Inis Oirrille saapuu kesäkuukausin ulkopuolella. Saari itsessään on upea nähtävyys kivisine aitoineen ja merellisenä tunnelmalla. MV Plasseyn hylkyä kannattaa käydä katsomassa, samoin kuin O’Brienns Castlea.

Cliffs of Moher ja Burren ovat länsirannikon helmiä, ja Cliffs of Moher on koko Irlannin suosituin nähtävyys.  Suosiota ei ole vaikea ymmärtää, sillä onhan Cliffs of Moher vallan upea paikka. Olen käynyt Cliffs of Moherilla kolmesti, ja joka kerta jyrkät, mereen laskevat kalliot jaksavat ihmetyttää. Aurinkoisella ilmalla lähellä sijaitsevat Aransaaret erottuvat selvästi. Kesällä voi hyvällä tuurilla nähdä lunneja, jotka pesivät kallioilla.

Myös Cliffs of Moherille pääsee retkibussin kyydissä jos omaa kulkupeliä ei ole. Retkiä järjestetään ainakin Dublinista, Corkista ja Galwaysta, ja Dublinista lähtevillä retkillä vietetään useimmiten muutama tunti Galwayssa.

Burrenin karut maisemat lumosivat mut vielä Cliffs of Moheria paremmin. Alkuun näyttää siltä, ettei kivisessä maastossa kasva mitään, muta tarkemmin katsottuna sieltä täältä pilkottaa vihreää ruohoa ja kukkia. Hieman yllättäen Burrenin alueella tavataan useita harvinaisia kasvilajeja, ja paikka onkin yksi Irlannin kuudesta kansallispuistosta.

Ring of Kerry on yksi Irlannin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja kauneimpia ajoreittejä. Ring of Kerry on ehdottomasti parhaimmillaan kesällä, sillä erityisesti loppusyksystä maiseman väritys koostuu ruskean eri sävyistä. Ring of Kerryn suosion vuoksi retkibussit kiertävät lenkin eri suuntaan kuin henkilöautot. Teillä kannattaa siis varautua ruuhkiin, ja ajaessa kannattaa olla tarkkana, sillä tiet ovat paikoin todella kapeita.

Kauniiden maisemien lisäksi Ring of Kerryn varrella on idyllisiä pikkukyliä. Kylistä ehdottomasti värikkäin on Sneem, ja sieltä saa myös erinomaisen hyvää jäätelöä. Retkibussit pysähtyvät myös meren rannalla sijaitsevassa Watervillessä, missä Charlie Chaplinilla asui useana kesänä.

Historiallinen Newgrange ei aivan ole luontokohde, mutta hieman sinne päin. Newgrange sijaitsee nelisenkymmentä kilometriä Dublinista pohjoiseen. Sinne ei pääse kovin helposti ilman autoa, mutta Marry Gibbons Tour järjestää Newgrangelle aivan mahtavia retkiä Dublinista.

Newgrange on hautakumpu, minkä keskellä kulkee kapea käytävä päättyen hautakammioon. Paikka on 5000 vuotta, mikä tekee siitä vanhemman kuin Stonehenge ja Gizan pyramidit. Newgrange on todella mielenkiintoinen paikka, ja on jännä tunne päästä näkemään niin vanha kohde. Newgrange on mystinen, ja on vaikea käsittää miten tuhansia vuosia sitten on pystytty rakentamaan noinkin upea rakennus.

Pohjois-Irlanti

Mikäli on aikaa, kannattaa poiketa myös Pohjois-Irlannin puolella. Jos pohjoisen puolelle menee, kannattaa muistaa että siellä käytetään puntia (ja ilmeisesti Pohjois-Irlannin punnat hieman poikkeavat ”normi” punnista). Muuten Irlanti ja Pohjois-Irlanti eivät poikkea toisistaan, ja myös Pohjois-Irlannin puolella on helppo ja turvallista matkustaa alueen lähihistoriasta huolimatta.

Carrick-a-Rede riippusiltoineen tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia. Hyvällä säällä voi nähdä Skotlannin ulkosaarille asti. Meren päällä keinuvan riippusillan ylittäminen on hyvällä tavalla jännittävää, onneksi riippusilta ei juuri heilu. Sydämentykytyksiä ylittäessä aiheuttaakin jalkojen alla pauhaava meri ja terävät kalliot.

Giant’s Causeway on Pohjois-Irlannin helmi, ja sinne pääsee retkibussilla myös Dublinista. Miljoonia vuosia sitten syntyneet 40 000 basalttipylvästä meren tuntumassa ovat mieleenpainuva nähtävyys. Virallisen kertomuksen mukaan Giant’s Causewayn pylväät ovat syntyneet tulivuorenpurkauksen seurauksena, mutta legendan mukaan syntytarinaan liittyy kaksi jättiläistä. Kukin päättäköön itse kumpaan tarinaan uskoo.

Belfast on mielenkiintoinen kaupunki synkästä historiasta huolimatta. Dublinista Belfastiin pääsee bussilla ja junalla, matkaan menee muutama tunti. Belfastissa kannattaa ehdottomasti lähteä Black Taxi tourille, minkä aikana kuulee kaupungin lähihistoriasta paikallisten oppaiden kertomana.

Maana Irlanti on yllättävän monipuolinen, ja kaikille varmasti löytyy jotain mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Jos ei välttämättä kaipaa (suht varmaa) auringonpaistetta, voi Irlantiin matkustaa mihin tahansa vuodenaikaan. Kesäkuukausina on eniten turisteja, minkä seurauksena majapaikat, retket ym. kannattaa varata hyvissä ajoin. Irlannissa saa helposti kulumaan vaikka kuukauden, mutta jo viikossa voi ehtiä näkemään paljon. Mikäli Irlanti yhtään kiehtoo, suosittelen lämpimästi sinne lähtöä vaikka vain muutamaksi päiväksi. Muutamassa päivässä on aikaa Dublinille ja yhdelle päiväretkelle esimerkiksi Howthiin. Ruoka Irlannissa on hyvää, ihmiset ystävällisiä, maisemat kuin postikortista ja meno rentoa. Mitä muuta sitä voisi tarvita?

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Stacy Siivonen 1.11.2015 at 15:43

  En ole Irlannissa koskaan ollut, mutta se on sellainen maa, etten ole koskaan kuullut kenenkään sanovan mitään negatiivista siitä tai sen asukkaista. Itselläni ei kuitenkaan ole vielä tullut suurta intohimoa matkustaa sinne.

  • Reply Tanja 2.11.2015 at 17:40

   En kovin montaa Irlannissa käynyttä tiedä, mutta en itsekkään ole koskaan kuullut maasta mitään negatiivista. Mulla oli taas Irlanti ollut pitkään bucket listalla, joku siellä on aina vetänyt puoleensa.

 • Reply Ansku BCN 1.11.2015 at 19:46

  Hyvä paketti Irlantiin matkaavalle! Lisäisin vielä, että ainakin minun tuntemat irlantilaiset ovat mukavia tyyppejä :)

  • Reply Tanja 2.11.2015 at 17:41

   Kiitos! :) Totta, irlantilaiset on todella mukavia tyyppejä. Sen verran mitä vaihdon aikana tutustuin luokkalaisiini niin olivat kyllä kivoja ja ihan kiinnostuneita myös Suomesta.

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 1.11.2015 at 21:24

  Voi vitsi mua harmittaa, etten käyny porukoiden mukana Irlannissa pari vuotta sitten, kun sisko oli siellä vaihdossa. Onneks sinne pääsee varmasti muutenkin. :) Toi on varmasti totta, että aito Irlanti on Dublinin ulkopuolella, ihan samalla tavalla, kuin muissakin maissa pääkaupunki on vain pääkaupunki, eikä kerro puoliakaan totuudesta.

  • Reply Tanja 2.11.2015 at 17:42

   Irlantiin on onneksi tosi helppo matkustaa, itselläkin nousi kova halu päästä sinne takaisin tätä kirjoittaessa :) Totta, pääkaupunki on aina vain pääkaupunki, ja useimmissa maissa ne ”parhaat” nähtävyydet ovat hieman kauempana.

 • Reply Annika | Travelloverblogi 1.11.2015 at 21:25

  Dublinia enemmän minua ehdottomasti miellytti Belfast. En saanut Dublinista oikein otetta. Molemmissa, sekä siis Irlannissa että Pohjois-Irlannissa, olen liikkunut omalla autolla. Olen niin huono käyttämään julkisia. Kyllä siihen vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuu nopeasti, kuulemma. Näillä matkoilla totuttelin itse vain istumalla vieressä.

  • Reply Tanja 2.11.2015 at 17:44

   Minäkin lämpenin Dublinille vasta parin vierailukerran jälkeen, mutta Belfastista pidin heti. Itse en omista edes ajokorttia, joten julkiset ovat aina ainoa tapa liikkua paikasta toiseen :) Se hyvä puoli julkisissa on, että saa rauhassa istuskella ja katsella maisemia.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 1.11.2015 at 22:07

  Irlanti on yksi suosikkimaistani, siitä ei pääse mihinkään. Links-golfkentät ovat siellä maailman parhaimpia, olosuhteet karuimpia ja Guinness parempaa kuin missään muualla. Toki Dublinissa olen viihtynyt, mutta mielestäni Irlanti on parhaimmillaan juuri merenrantakylissä ympäri maata. Kaikista tärkeimpänä vinkkinä sanoisin sen, että jos menet pubissa irlantilaisten kanssa pöytään istumaan, niin tilaat kaikille kierroksen riippumatta siitä kuinka monta tuoppia pöydällä on. Muutenkin aina kukin vuorollaan tilaa kierroksen kaikille, juominen on sosiaalinen tapahtuma.

  • Reply Tanja 2.11.2015 at 21:42

   Irlanti todellakin on aivan upea paikka, ja olenkin kuullut että maasta löytyy hyviä golfkenttiä. En itse ole mikään oluen ystävä, mutta Guinness on kyllä hyvää. Viihdyin myös Dublinissa, Galwayssa ja Corkissa kuitenkin vähän paremmin.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 1.11.2015 at 23:35

  Hyviä vinkkejä! Ensimmäistä Irlannin matkaa tässä edelleen odotellessa… Jostain syystä matkat ovat suuntautuneet useammin seuduille, joissa aurinko näyttäytyy todennäköisemmin. Tämän takia sekä Irlanti että Skotlanti ovat edelleen käymättä, ja Lontookin sai odottaa ihan viime vuosiin saakka. Pitänee tarkistaa asennettaan :)

  • Reply Tanja 2.11.2015 at 21:44

   Kiitos! :) Mulla myös Lontoo antoi odottaa itseään ja kävin siellä ensimmäisen kerran vasta kesällä. Odotin sateista Irlantia, mutta todellisuus oli kuitenkin aivan toinen. Kyllä se aurinkokin ainakin välillä näkyi :D

 • Reply Henna /suurin onni 2.11.2015 at 16:01

  Voi ihana Irlanti! Dublinissa ja länsirannikkoa kiertelemässä olin kymmenen vuotta sitten ja kuusi vuotta sitten taas Pohjois-Irlannissa. Siinä on kyllä niin kaunis ja mukava maa, ettei paremmasta väliä! ♥ Mahtava paikka suorittaa vaihto, ja reissailla saarella oikein ajan kanssa :)

  • Reply Tanja 2.11.2015 at 21:46

   Parempaa vaihtokohdetta en kyllä olisi voinut toivoa :) Aivan ihana maa tosiaan, kova halu olisi päästä taas käymään siellä. Pitänee varmaan ruveta tarkkailemaan lentoja ens vuodelle :)

 • Reply Titta & Thomas / IKILOMALLA 2.11.2015 at 16:29

  Kiitos Irlannin infopläjäyksestä! Itselleni Irlanti on ollut tähän saakka melko vieras matkakohde, enkä ole tiennyt siitä juuri mitään. Hienoja maisemia! Pitääpä joskus lähteä tutustumaan maahan tarkemmin! -Titta / IKILOMALLA

  • Reply Tanja 3.11.2015 at 14:26

   Maisemat tosiaankin ovat mahtavia Irlannissa, kovin on vihreää ja muutamissa paikoissa myös karua kauneutta :) Ehdottomasti kannattaa lähteä Irlannissa käymään jos saa mahdollisuuden.

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja 2.11.2015 at 19:37

  Hyvä infopaketti Irlantiin matkaa suunnittelevalle!
  Itselläni visiitti on jäänyt to do-listalle auringon ja lämmön vietyä aina pidemmän korren, mutta vakaana aikomuksena on vielä suunnata saarikierrokselle. Työkaverini tyttäret ovat asuneet Irlannissa jo yli 10 vuotta ja heidän ansiostaan olen päässyt monelle kuvamatkalle kauniisiin vehreisiin maisemiin ja kaikki vuosien saatossa tapaamani irlantilaiset ovat olleet mahtavan sydämellisiä aitoja ihmisiä!

  • Reply Tanja 3.11.2015 at 14:30

   Kiitos! :) Irlantilaiset todellakin ovat hyvin sydämellisiä ja mahtavia ihmisiä. Aurinko ei tosiaan ei välttämättä kovin usein Irlannissa näyttäydy, mutta itse en niin auringosta välitä, joten Irlanti oli siinä suhteessa hyvä valinta : P

 • Reply Terhi / Muru Mou 2.11.2015 at 21:54

  Voi kun joskus pääsisinkin Irlantiin – vaikka edes Dubliniin, kyllä se minulle ainakin alkuun riittäisi, vaikka ei sitten olisikaan sitä aitoa Irlantia :) Joskus suunnittelin hakevani töihin Corkiin, kun näin jonkun työilmoituksen. Mutta se sitten jäi…

  • Reply Tanja 3.11.2015 at 14:32

   Näin itse myös vähän aikaa sitten työilmoituksen Corkiin, muistaakseni johonkin matkatoimistoon. Hetken harkitsin sitä hakevani, mutta tällä kertaa jätin välistä koska opiskelut ovat vielä vähän kesken.. Itselle tuli myös kova hinku päästä takaisin Irlantiin, vaikka vaan sinne Dubliniin. Pitänee varmaan tarkkailla lentojen hintoja ensi vuodelle :)

 • Reply Tiia/reisereise 3.11.2015 at 16:52

  Tässä oli hyvin tietoa. Itse tykkäsin kyllä kovasti Dublinista ja tulen varmaan palaamaan vielä joskus Irlantiin. :)

  • Reply Tanja 4.11.2015 at 22:37

   Kiitos! Minulla rakkaus Dubliniin ei syntynyt heti ensimmäisellä käynnillä, mutta nykyään kaupunki kuuluu suosikkeihini. Irlannin kaupungeista se ei kuitenkaan kärjessä ole, mutta mukava paikka kuitenkin :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 3.11.2015 at 20:34

  Hyvän tuntuinen opas Dubliniin. Pari kertaa olemme käyneet ja jos kolmannenkin kerran sinne päätyisimme, niin luultavasti tuntisimme olevamme (melkein) kotona jo!

  • Reply Tanja 4.11.2015 at 22:38

   Kiitos! :) Minulle Irlanti tuntuu ihan kodilta, vietinhän siellä nelisen kuukautta. Olen elätellyt toivetta että pääsisin siellä ensi vuonna käymään.

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla 4.11.2015 at 11:56

  Hyvä tietopaketti! Irlannista olen nähnyt vain Dublinin ja lähialueet. Tykästyin, mutta veikkaan, että rannikkokylät olisivat jotain vielä parempaa. Niin ja nuo muidenkin jo mainitsemat ystävälliset ihmiset jäivät kyllä mieleen, missään en muista tavanneeni esimerkiksi niin puheliaita ja hauskoja taksikuskeja kuin Dublinissa.

  • Reply Tanja 4.11.2015 at 22:40

   Kiitos! :) Irlantilaiset tosiaan ovat aivan mahtavia ja ihania ihmisiä, ja todella ystävällisiä.

 • Reply salaine 4.11.2015 at 21:05

  Kiva katsaus Irlantiin aikovalle. Omallekin listalle laitettava.

  • Reply Tanja 4.11.2015 at 22:38

   Kiitos! :)

 • Reply Heidi 5.11.2015 at 12:11

  Tossa Irlannissa on vähän samaa kuin Galiciassa, missä juuri kävin. Galicia on Espanjan sateisin paikka, ja minua varoiteltiin, että siellä sitten sataa, mutta mitä vielä, suurimmaksi osaksi siellä paistoi aurinko. Ihan rannikolla oli jopa helteistä – niin helteistä (vielä lokakuun lopussa), että yksi pariskunta oli heittäytynyt ilkosilleen. Mikäs siinä :D. Mutta siis, Irlantiin olen halunnut jo pitempään matkustaa, vaikka täytyy tunnustaa, etten edes Lontoossakaan ole vielä käynyt. Asia on korjattava, ja pian!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 5.11.2015 at 19:55

   Mäkin kävin Lontoossa ekan kerran vasta kesäkuussa :D Irlantiin kannattaa ehdottomasti lähteä jos saa mahdollisuuden:)

 • Reply meidänmatkassa 5.11.2015 at 22:12

  Mua on aina kiehtonut Irlanti jollain tapaa. Joskus ala-asteella pääsimme sinne ihan luokkaretkelle, koska irlantilainen koulu oli meidän koulun yhteistyökumppani ja pääsimme tapaamaan omia irlantilaisia kirjeenvaihtokavereitamme. :) Se voikin olla juuri syynä siihen miksi se kiehtoo, koska kokemuksesta on niin pitkä aika enkä siitä ihan tarkkaan kaikkea muista, mutta ne maisemat bussin ikkunasta jäivät mieleen. -Monna

  • Reply Tanja 6.11.2015 at 11:01

   Irlanti on myös aina kiehtonut mua, joten vaihtokohdetta ei tarvinnut kauaa miettiä kun huomasin että koulusta oli mahdollisuus lähteä sinne :) Maisemat bussin ikkunasta on tosiaan aivan upeita, niitä voisi katsella vaikka ikuisuuden.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 6.11.2015 at 00:05

  Vitsit, mä haluisin Irlantiin! Mun japanilainen kaveri meni juuri tekemään vuoden working holidayta Dubliniin ja vähän puhuin, että kävisi moikkaamassa. Täytyy yrittää vähän keväämmällä sitten! :-)

  • Reply Tanja 6.11.2015 at 11:02

   Tuohan olisi mahtava tilanne päästä käymään Irlannissa! :) Tämän postauksen jälkeen tekisi hirveästi mieli lähteä sinne ensi vuonna, pitää vähän katsella miten se sopii muihin suunnitelmiin.

 • Reply laura / to travel is to live 6.11.2015 at 18:40

  Irlanti on ihana, siellä minäkin vietin syksyn vaihdossa vuonna 2011, Dublinissa. Olin jo ennen matkaa tosi kiinnostunut irlantilaisesta kulttuurista ja vaihdossa suorastaan rakastuin maahan enkä olisi halunnut lähteä ollenkaan pois mutta koulu Suomessa ei antanut mun jäädä kokonaiseksi vuodeksi vaikka parhaani yritin :D Sää oli munkin mielestä yllättävän hyvä, niin paljon aina puhutaan Irlannin sateisuudesta että odotin paljon enemmän vettä mutta syksy olikin tosi aurinkoinen ja lämmin :) Parasta Dublinissa oli ihanat muusikot kaduilla ja pubeissa, mikäs siellä oli ollessa lämpimässä pubissa tuopillinen Bulmersia kädessä. Tutustuin paikallisiinkin koulun kautta ja irlantilaiset osaa kyllä pitää hauskaa, se tuli todettua :D Irlanti-ikävä nousi tässä hiljattain sille tasolle että varasin lentoliput Dubliniin kahden viikon päähän, jännä päästä näkemään onko kaupunki muuttunut ja vieläkö tutut paikat näyttää samalta :) Pitääkin lukea sun postauksia, jos sieltä vaikka saisin jotain uusia vinkkejä :)

  • Reply Tanja 6.11.2015 at 19:28

   Kiva että joku muukin on ollut Irlannissa vaihdossa :) Vitsti, ois ihana päästä käymään Irlannissa pian! Tätä juttua kirjoittaessa ikävä Irlantiin on noussut aika korkealla, joten pitää varmaan koittaa päästä käymään siellä ens vuonna :) Hyvää Irlannin matkaa!

 • Reply Anna Koskela 7.11.2015 at 07:14

  Irlanti on kyllä tavattoman kaunis ja mielenkiintoinen maa. Omasta vierailustani siellä on jo yli 15 vuotta, joten olisi aika mennä katsomaan taas maisemia.

  Säästä varoitellaan aina, mutta itseni kohdalle ei sattunut kuin yksi rankka sada. Muuten oli hyvin kaunista ja lämmintä, vaikka vierailin myöhään syksystä.

  • Reply Tanja 7.11.2015 at 10:59

   Minua myös yllätti miten lämmintä Irlannissa oli vielä myöhään syksyllä, vasta joulukuussa alkoi tulla oikeasti viileää ja maassa oli yön jäljiltä kuuraa.
   Kaunis maa mihin olisi kiva päästä pian uudestaan :)

 • Reply anna-kaisa 9.11.2015 at 18:27

  Mukavan asiallinen ja tiivis tietopaketti! :)

 • Reply Tiia 16.9.2017 at 09:18

  Tuli mieleen, että tekstistä saa sen kuvan, että Irlannissa ajettaisiin kuten suomessa ja vain pohjois-Irlannissa olisi vääränpuolinen liikenne. Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa. :)

  • Reply Tanja 21.9.2017 at 17:57

   Ihan oikeassa olet, vähän huonosti ilmaisin asian. Mutta nyt on korjattu :)

  Leave a Reply