Suomen suurin matkablogiyhteisö

Loppukesän Naantali ja Eriskummallinen kahvila

Ulkona alkaa vähitellen näyttää syksyiseltä, enkä malta odottaa kaunista ruska-aikaa. Vielä ei kuitenkaan ole kylmän harmaa syksy, joten palataan viikon takaiseen Naantalin visiittiin.

Vaikka asun Turussa, Naantalissa tulee käytyä todella harvoin. Viime kerrasta taitaa olla aikaa pari vuotta, vaikka Turun kauppatorilta bussilla Naantaliin hurauttaa puolessa tunnissa. Naantali on kaunis ja vilkas kesäkaupunki, mutta elokuun loppupuolen torstai oli aika hiljainen. Vanhojen puutalojen reunustamat kadut olivat miltei autioita, mutta kahviloissa ja Muumimaailman suunnassa liikkui aurinkoisen kesäpäivän viettäjiä.

Naantali on yksi Suomen kauneimpia kesäkaupunkeja. Mun mieleen ovat söpöt, värikkäät puutalot sekä erilaisten laivojen täyttämä pieni satama. Eikä sovi unohtaa toinen toistaan houkuttelevampia kahviloita, joista Eriskummallinen kahvi- ja teehuone oli kesän mielenkiintoisimpia uutuuksia.

Naantalin kirkon takana, lähellä Muumimaailman portteja, sijaitsee keltainen torni, mistä on hyvät näkymät Naantaliin ja merelle. Vaikkei tornissa kovin korkealle pääse, ovat maisemat silti kauniit.

Entäs se Eriskummallinen kahvi- ja teehuone? Aivan ihana paikka, tykkään! Vaikka kahvila kulkee Muumimaailman nimellä, ei Eriskummalliseen kahvilaan päästäkseen tarvitse ostaa pääsylippua Muumimaailmaan. Kahvila sijaitsee Naantalin vanhan kaupungin tuntumassa, osoitteessa Kaivokatu 5. Tämän kesän osalta kahvila on sulkenut ovensa, mutta toivon mukaan kahvila on auki helmikuussa, jolloin myös Muumimaailma on viikon verran avoinna.

Eriskummallinen kahvi- ja teehuone löytyy isosta puutalosta. Ulkoa päin kahvila ei näytä erityisen suurelta, mutta todellisuudessa erikokoisia huoneita on neljä. Huoneissa on kaikkia kivoja yksityiskohtia, joten kannattaa pitää silmät auki kahvilassa kulkiessa.    

Kahvila oli aivan ihana paikka! Kahvila on yllättävän iso, ja herkkuvalikoima hyvä sekä kattava. Muumiteema ei leivoksissa näkynyt, ja ainakin mun mielestä olisi ollut kiva jos herkkupuolella olisi ollut esimerkiksi jotain muumihahmojen muotoista syötävää. Muumiteema syötävissä tai ei, niin joka tapauksessa syötävät olivat oikein maistuvia. Vitriini notkui toinen toistaan herkullisemman näköisistä kakuista, eikä valinta todellakaan ollut helppo.

Sisustus vei mennessään, ja mieleen tuli jollain tapaa Muumien salonki. Kukkatapetit sopivat kahvilaan täydellisesti, ja väriä oli muutenkin käytetty kivasti. Inspiraatioita oli selvästi haettu Muumikirjoista, ja sisustukseen kuului muun muassa vampyyrinnappaamissetti. Seinillä on esillä perhepotretteja Muumeista, ikkunalla istuskelee Mörkö ja turvallisesti lasin takana vitriinissä oli tyrmäyssieniä. Mahtuipa joukkoon myös maailman pienin lohikäärme.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply