Suomen suurin matkablogiyhteisö

Muumikaffella Helsingissä

Joko tiesit että Helsingissä voi kahvitella Muumien kanssa? Mumin Kaffe -nimellä kulkevia kahviloita on Helsingissä viisi, joista ensimmäinen avattiin loppuvuodesta 2016. Nykyään Mumin Kaffe löytyy myös Tukholmasta. Olen kova Muumi-fani, ja pakkohan kahvilassa oli poiketa Helsingissä ollessa. Helsingin Mumin Kaffet sijaitsevat Stockmannin viidennessä kerroksessa, Liisankadulla, Korkeavuorenkadulla, Fabianinkadulla sekä Mechelininkadulla. Kahviloissa on pieni myyntinurkkaus Muumituotteille.

Mä kävin Stockkalla sekä Liisankadulla, ja vaikka kahvilat samaan ketjuun kuuluvat, olivat ne tavallaan aika erilaisia keskenään.

Stockmannin Mumin Kaffe tuntui olevan enemmän aikuisten paikka, vaikka sieltäkin löytyy pieni leikkinurkkaus lapsille. Kahvila on pienehkö, mutta mukava paikka joka tapauksessa. Vaikka Stockmannin kahvila sijaitsee vastapäätä hissejä, ei tunnelma ollut mitenkään kiireisen oloinen ja istua sai kaikessa rauhassa.

Liisankadun kahvilassa on suuret ikkunat, minkä ansiosta kahvila on ihanan valoisa. Yksin kahvilassa istuskellessa oli kiva seurailla ohikulkevaa liikennettä. Liisankadun kahvilassa näkyi paljon lapsiperheitä, ja lapsille on myös oma leikkinurkkaus. Leikkinurkkauksesta löytyi valikoima Muumikirjoja, muutama pehmolelu sekä puolapuut.

Mumin Kaffe oli kiva kokemus, mutta odotin ehkä vielä jotain enemmän. Muumiteema olisi voinut olla vielä enemmän esillä, mutta toisaalta taas nyt sisustus ei ollut mitenkään yliampuva. Liisankadun ikkunoissa näkyi isoja Muumitarroja, ja sekä Stockmannin että Liisankadun kahviloissa on esillä pehmoleluja, seinillä Muumitauluja ja isot Muumipeikkolamput. Astioissa Muumiteema näkyi, sillä kahvit ja teet tarjottiin Muumimukeista, ja syötävät Muumilautasilta. Joku Muumiteemainen leivos olisi ollut kiva lisä, sillä nyt myynnissä ei ollut mitään Muumiaiheista syötävää.

Joka tapauksessa Mumin Kaffe on mun mielestä loistava keksintö, minne kannattaa poiketa jos on edes hiukan Muumifani. Tunnelma kummasakin kahvilassa oli mukava, ja henkilökunta ystävällistä kaiken kiireen keskellä. Kahvilat ovat varmasti kiva paikka lapsiperheille, ja viihtyy niissä myös yksin tai porukassa kahvittelevat aikuiset.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sini / Sini matkakuumeessa 20.8.2017 at 19:34

    Mulle tuo Liisankadun mesta on lähin. Muissa en ole käynyt. Näin siellä aasialaisia turisteja kuvaamassa toisiaan pehmolelut sylissä, koululaisia tekemässä porukalla läksyjä, äitejä lapsineen ja mies syömässä salaattiannosta. Jotenkin jäi sellanen fiilis, että siellä kaikenlaiset ihmiset viihtyy.

    • Reply Tanja 23.8.2017 at 10:26

      Mulle jäi myös sellainen olo, että Muumikahvilassa viihtyy kaikki. Sinne on helppo tulla ja tunnelma on tosi kiva.

    Leave a Reply