Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tall Ship Races – suuret purjelaivat Turussa

Suuret purjelaivat jättivät Suomen ja Turun muutama päivä sitten, mutta palataan vielä hetkeksi laivatunnelmiin. Vaikken mitään purjelaivoista ymmärrä, oli niitä ilo käydä ihastelemassa Aurajoen rannalla auringon paistaessa. Yleisötavoitteeksi oli asetettu puoli miljoonaa kävijää, ja jälkikäteen luin kävijämäärän toteutuneen. Purjelaivoja oli joen molemmin puolin, ja kummatkin Aurajoen rannat olivat täynnä ihmisiä. Yllättävän hyvin alueella silti mahtui liikkumaan.

Purjelaivat ovat olleet Turussa muutaman kerran aiemminkin, ja mä muistan kerran käyneeni niitä ihailemassa, vuonna 2003. Monen vuoden jälkeen oli kiva päästä näkemään purjelaivat uudemman kerran, vaikken tällä kertaa käynyt sisällä yhdessäkään laivoista.

Yksi Tall Ship Races’in säännöistä on, että vähintään puolet laivojen miehistöstä pitää olla 15 – 25 – vuotiaita, mikä ainakin mun mielestä on mahtava idea! Joidenkin laivojen kyytiin olisi päässyt myös Turusta, sillä osa laivoista haki täydennystä miehistöön. Seikkailua olisi ollut kerrakseen, jos olisi lähtenyt miehistön jäseneksi jonkin purjelaivan kyytiin. Kokemus on varmasti unohtumaton.

Kaiken kaikkiaan upea tapahtuma, toivottavasti saadaan purjelaivat taas pian Suomeen ja Turkuun.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply