Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huoneistomajoitus Vilnassa ja Riikassa

Matkoilla yövyn yleensä hostelleissa, sillä ne ovat edullisempia vaihtoehtoja kuin hotellit. Tykkään myös hostellien tunnelmasta ja eräänlaisesta yhteisöllisyydestä. Kesäkuisella Baltian reissulla olin liikkeellä äitini ja veljeni kanssa, eikä ajatus kolmesta aikuisesta pienessä hostellihuoneessa houkuttanut. Päädyimmekin varaamaan huoneistomajoituksen Vilnassa ja Riikassa, ja ne osoittautuivat aivan nappivalinnoiksi.

Vilna

Vilnassa oltiin neljä yötä Real House B&B –huoneistossa. Kolmelle hengelle huoneisto tuntui todella suurelta, eikä huoneisto mikään pieni ollutkaan. Vastaanoton henkilökunta oli ystävällistä, ja sisäänkirjautuminen hoitu nopeasti. Vastaanotto sijaitsi kadun toisella puolen huoneistoista, ja huoneistoja on parissa eri rakennuksessa.

Huoneisto oli yhtä ja samaa käytävää, eikä ovea ollut kuin kylpyhuoneessa.  Makuuhuoneita oli yksi, yksi parisänky ja yksi yhden hengen sänky. Makuhuoneesta löytyi myös telkkari, mitä ei koko loman aikana avattu. Käytössä oli ilmainen wifi, mikä toimi moitteettomasti.

Aamupala ei kuulunut hintaa, mutta sellaisen sai ostaa erikseen hintaa kuusi euroa/yö ja henkilö. Aamupala ei näyttänyt mitenkään ihmeelliseltä, joten me päädyttiin tekemään omat aamupalat, sillä huoneistoihin kuului pieni keittiö. Hellaa taikka uunia ei keittiössä tosin ollut, mutta mikrolla ja jääkaapilla pärjäsi hyvin. Lisäksi löytyi vedenkeitin sekä muutamia astioita.

Kaiken kaikkiaan huoneisto oli oikein mukava, ja voisin mennä samaan paikkaan uudemmankin kerran. Jos jotain huonoa haluaa hakea, niin ikkunaverhoja ei oikein viitsinyt pitää auki, sillä ikkunat olivat suoraan kadulle. Kaiken lisäksi ikkunat olivat hieman katutason alapuolella, joten keittiössä istuessa olisi saanut tuijottaa ohikulkijoiden kenkiä. Huoneisto oli hieman kuuma, mutta yöllä pystyi silti nukkumaan vallan mainiosti.

Huoneiston sijainti on mainio; vanhassa kaupungissa muttei kaiken toiminnan ja härdellin keskellä. Kaikki nähtävyydet ovat kävelyetäisyyden päässä, samoin kuin linja-autoasema. Vaikka huoneisto sijaitsee aivan kadun vierellä, ei öisin kantautunut ääniä sisälle satunnaisen ohikulkijan puhetta lukuun ottamatta.

Riika

Ihastuin täysin Riikan huoneistoon! Riikassa vietimme kolme yötä, mutta jo huoneiston takia kaupungissa olisi voinut olla kauemminkin. Riikan huoneisto oli aivan omaa luokkaansa, ja ruhtinaallisen kokoinen kolmelle ihmiselle. Makuuhuoneita oli kaksi, minkä lisäksi huoneistossa oli olohuone, keittiö ja pieni parveke.

Hieman vaikeuksia tuotti huoneiston löytäminen, sillä kadulla ei missään lue huoneiston nimeä. Ehdin jo soittaakin varauksen yhteydessä saatuun numeroon, kun nurkan takaa saapui huoneiston emäntä päästämään meidät sisään. Virallista vastaanottoa ei siis ole, vaan varauksen yhteydessä pitää ilmoittaa saapumisaika, minkä perusteella joku tulee päästämään sisään.

Huoneisto oli hyvin moderni ja hyvin varusteltu. Paikka oli niinkin moderni, etten meinannut millään keksiä miten hella toimii. Ensimmäisen illan ruoanlaiton seurauksena lautaselta löytyi kylmää, mautonta ja vetistä pastaa. Seuraavani iltana onnistui jo paremmin, mutta jonkinlaiset käyttöohjeista olisi ollut suuri apu.

Huoneistossa on wifi, mikä toimi todella hyvin. Joka huoneessa oli ilmastointi, mitä pystyi säätämään kaukosäätimellä. Ilmastointi oli aivan mahtava! Vaikka ulkona lämpötila huiteli hellelukemissa, ilmastoinnin ollessa päällä sai melkein kaivella villasukkia laukusta.

Parempaa sijaintia ei olisi voinut pyytää, sillä huoneisto sijaitsi rauhallisella kadunpätkällä vanhassa kaupungissa. Linja-autoasemalle käveli noin kymmenessä minuutissa, eikä vanhan kaupungin ulkopuolellekaan ollut pitkä kävelymatka.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply