Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensitunnelmia Baltian reissulta

Kolme maata käsittänyt Baltian reissu on takana. Yhteentoista päivään mahtui paljon, ja ajatukset ovat vieläkin jossain aivan muualla kuin Suomessa. Matkasta on vaikka mitä kirjoitettavaa, mutta aloitetaan jonkinmoisella yhteenvedolla jokaisesta maasta ja koko reissusta. 

Yhteentoista päivään mahtui kolme upeaa ja kaunista maata, joista haluan palata vielä jokaiseen. Baltian maat yllättivät monipuolisuudellaan, luonnon kauneudella sekä mielenkiintoisilla kaupungeilla. Mietinnässä on paluu Riikaan jo tämän vuoden puolella, joulumarkkinoiden aikaan.

Olin liikkeellä perheeni kanssa, mikä oli kivaa vaihtelua yksin matkustamiseen. Vaikka yksin on kiva mennä ja reissata, on seurakin aina välillä oikein mukavaa. Bussilla mentiin ympäriinsä, ja oli todella positiivista miten hyvä bussiverkosto Baltian maissa ja maitten välillä on. Lyhyehköllä reissulla välimatkat kaupunkien välillä olivat aika pitkät, ja busseissa tuli kökötettyä enemmän kuin tarpeeksi. Matka sujuivat kuitenkin hyvin, ja bussimatkailusta Baltiassa on tulossa oma postaus lähiaikoina. Syötiin hyvin (ja edullisesti), nähtiin ihania kaupunkeja ja upeita maisemia. Baltian kierros oli ollut mulla haaveissa jo muutaman vuoden, ja nyt oli täydellinen hetki sen toteuttamiseen.

Vilna Liettuassa oli loman ensimmäinen kohde, missä aikaa oli neljä päivää. Vilnan lisäksi käytiin ihastelemassa Trakain punatiilistä linnaa ja ympäröiviä maisemia, sekä ihmettelemässä Šiauliain kaupungin lähellä sijaitsevaa Ristikukkulaa. Sateisesta ilmasta huolimatta Vilna hurmasi kauneudellaan ja tunnelmallaan. Kolme päivää Vilnassa riitti hyvin, ja parhaiten mieleen jäi kiertely boheemissa taiteilijakaupunginosassa, Uzupiksessa.

Matka jatkui Latvian puolelle Riikaan kolmeksi päiväksi, joista yksi meni Liettuan puolella Ristikukkulalla.  Riikassa olisi viihtynyt pitempäänkin, ja paljon jäi vielä nähtävää seuraavaan kertaan. Tykästyin vanhan kaupungin tunnelmaan ja pikkukujilla kävelyyn, sekä joen ympäristöön. Leipomoita tuntui olevan lähes joka kulmalla, ja saatavilla oli toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivoksia. Kaupungin vierellä virtaava joki Daugava on leveytensä ansiosta komeaa katseltavaa, ja vehreä puisto Riikan keskustassa todella kaunis.

Baltian kierroksen viimeiset kohteet olivat Viron Tartto ja Tallinna. Kävin Tartossa ensimmäistä kertaa, eikä kaupunki tuottanut pettymystä. Päivä riitti hyvin nähtävyyksien ja vanhan kaupungin kiertämiseen, mutta maanantain vuoksi kaikki museot jäivät välistä. Tallinna tietenkin oli yhtä ihastuttava kuin aina, vaikkei juuri muuta tehty kuin kävelty vanhassa kaupungissa. Kova halu jäi nähdä Viroa lisää, erityisesti Saarenmaa kiinnostaisi.  

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 27.6.2017 at 13:04

  Vitsi kun tuli hyvät muistot mieleen viime kesästä. :) https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/07/11/baltian-road-trip-lyhyesti/

  Kaikki nämä kolme paikkaa tuli kouluttua, Tallinnassa ei pysähdytty viime vuonna. Paitsi, että Ristikukkula ja Trakai ei ollut meidän listalla. Baltian kierros on kyllä ehdottoman hyvä kesämatka!

  • Reply Tanja 29.6.2017 at 21:36

   Mä itse asiassa selasin ton sun postauksen läpi ennen omaa reissua :) Baltian kierros todellakin on hyvä kesämatka, helppo saavuttaa ja paljon nähtävää.

 • Reply Sunna 30.6.2017 at 00:12

  Niin nättiä! Baltian kierros pitäisi kyllä tehdä, vaikka teltalla ja reissuautolla :) Saisi kierrellä missä huvittaa milloin huvittaa.

  • Reply Tanja 4.7.2017 at 12:08

   Autolla olisi joskus kiva kiertää Baltia, mulla ei vaan ole ajokorttia :D Pitää koittaa huijata joku autollinen mukaan reissuun joskus :P

  Leave a Reply