Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä tulee mieleen Australiasta ja Dublinista?

To travel is to live -blogin Laura pisti aluille hauskan blogihaasteen. Ideana on siis ajatella sellaisia kaupunkeja ja maita joissa on käynyt, ja kirjoittaa ylös ensimmäinen asia mikä niistä juolahtaa mieleen. Mä toteutin tämän kirjoittamalla paperinpalasille muutamia kaupunkeja ja maita, ja sokkona valitsin niistä kymmenen kappaletta.

Uluru – auringonnousu

Olen aika monta kertaa ennenkin hehkuttanut blogissa Ulurun auringonlaskua, ja nyt hehkutan vielä vähän lisää. Auringon ensimmäisten säteiden osuessa Uluruun, se muuttuu uskomattoman punaiseksi ja lumoavan kauniiksi. Auringonnousun katsominen Ulurulla on mun ”happy place”, tai yksi niistä. Ajatukset ajautuvat Ulurun maisemiin aina välillä, ja vielä joskus haluaisin nähdä punaisen kiven uudestaan.

Australia – luonto

Luonto on ehdottomasi yksi Australian valttikorteista. Maa on valtava, minkä seurauksena luontokin on hyvin vaihtelevaa Australian eri kolkissa. Punainen keskusta on aivan omaa luokkaansa, samoin kuin koralliriutat. Great Ocean Roadin maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit, ja meri on ihanan turkoosia. Seuraavaksi haluan ehdottomasti käydä ihastelemassa Tasmaniaa ja Länsi-Australiaa.

Dublin – Liffey

Joki Liffey on vahvasti läsnä Dublinissa, ja se tuli minullekin ensimmäisenä Dublinista mieleen. Liffey on mun mielestä todella kaunis joki, samoin kuin on joen ympäristökin. Kävely pitkin joen vartta on kiva tapa viettää iltapäivä, ja risteily joella on mukava tapa nähdä Dublin ja Liffey hieman eri tavalla. Liffeyn lisäksi tykkään joen ylittävistä silloista, joista kävelysilta Ha’penny Birdge on mun suosikki.

Galway – joutsenet

Galwaysta tuli heti mieleen joutsenet. Ensimmäistä kertaa kaupungissa käydessäni harhailin aikaisin aamulla joen rantaan. Sumun takaa paljastui kymmenittäin joutsenia ruokailemassa joessa. Hetki oli lähestulkoon täydellinen; ympärillä oli aivan hiljaista joutsenten ääniä lukuun ottamatta, ruoho oli vielä hieman kosteaa yön jäljiltä. Aivan ihana tapa aloittaa uusi päivä.

Wellington – keihäsrausku

Ensinnäkin, pahoittelut huonosta kuvasta, mutta oikein kuvittelemalla siinä voi nähdä keihäsrauskun muodon. En ikinä olisi uskonut näkeväni rauskua Uudessa-Seelannissa, saati sitten Wellingtonin keskustassa. Tilanne oli jollain tapaa todella absurdi, ja eihän sitä rauskua voinut olla tuijottamatta. Ilmeisesti keihäsrauskut näyttäytyvät usein Wellingtonin satamassa, joten paikka on oivallinen rauskubongailuun.

Sveitsi – Alpit

Ei Sveitsiä ilman Alppeja. Olen aina ihaillut korkeiden vuorten lumihuippuisia näkymiä, ja Sveitsissä pääsin ihailemaan niitä oikein urakalla. Ihastuin täysin Zermattin alppikylän maisemiin, sekä Mt Titliksen huipulta avautuviin vuorinäkymiin. Ehdoton suosikkini oli kolmiovuori Matterhorn, mikä oli todella kauniin näköinen sinistä taivasta vasten.

Suomi – meri ja saaristo

Mielikuvat Suomesta olivat aika kliseisiä; meri sekä saaristo. Näin turkulaisena on kiva kun on saaristo sekä meri lähellä, ja kesällä onkin suunnitelmissa käydä Utön saarella.

Sydney – The Rocks ja Harbour Bridge

Sydneyssä suosikkialueeni on kaupungin vanhin alue the Rocks. Viikonloppuisin alueella on kivat markkinat, ja the Rocksin alueelta on hyvät näkymät kohti Harbour Bridgeä. Pancakes on the Rocks – ravintolassa taas söin herkullisia ja erittäin täyttäviä pannareita.  

Uusi-Seelanti – monipuolisuus

Niinkin pieneksi maaksi Uusi-Seelanti on todella monipuolinen paikka. Luonnon puolesta Eteläsaari hakkaa Pohjoissaaren selvästi, ainakin mun mielestä. Toki molempien saarten luonto on upeaa, mutta mikään ei vedä vertoja Eteläsaaren alppimaisemille. Erityisesti Mt Cookin maisemat veivät sydämeni, niihin maisemiin on pakko päästä uudestaan! Ajatuksen tasolla on lähteä Uuteen-Seelantiin working holiday viisumilla jossain vaiheessa.

Bern – lähteet

Sveitsin Bernissä ei voi olla huomaamatta vanhan kaupungin keskiaikaisia lähteitä. Näin jälkikäteen ajateltuna Bernin vanhaa kaupunkia on vaikea kuvitella ilman värikkäitä lähteitä, sillä ne piristävät muuten aika yksiväristä katukuvaa. Vesi taas on aina ollut tärkeä osa kaupunkia, joten lähteet sopivat täydellisesti katukuvaan.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply laura / to travel is to live 12.6.2017 at 16:23

  Kiva kun osallistuit, tätä oli tosi mielenkiintoista lukea! Ihania kuvia ja yllätti tuo, että Wellingtonissa voi nähdä rauskuja. Pitää seuraavalla kerralla pitää silmät auki :D

  • Reply Tanja 13.6.2017 at 21:51

   Mekin mun serkun kanssa nähtiin toi rausku ihan sattumalta, pari kertaa piti katsoa uudestaan että voiko se oikeasti olla rausku :D

 • Reply Sisko 13.6.2017 at 23:07

  Hyviä valintoja. Monesta tulee samat mieleen, vaikken ole edes paikanpäällä käynyt. :)
  Itse osallistuin myös tähän haasteeseen: http://hiemanvino.blogspot.fi/2017/06/ensimmainen-instagram-travel-thursday.html?m=1

 • Leave a Reply