Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 vuotta profiilikuvia ja matkoja

Blogeissa on viime aikoina kiertänyt haaste, missä bloggaajat ovat paljastaneet tarinoita vanhojen Facebook-profiilikuvien takaa. Mulla ei ihan vielä ole täynnä kymmentä vuotta Facebookissa, sillä liityin kesällä 2009 Australian kielimatkan jälkeen. Profiilikuvia on kuitenkin vuosien varrella kertynyt se kymmenen kappaletta, joten vuorossa nostalgiamatka vuodesta 2009 tähän päivään! Suurin osa profiilikuvista on yllättäen otettu matkoilla, mutta mukaan mahtuu myös pari Suomessa näpsäistyä kuvaa.

2009: Sydney, Australia

Tämä kuva on muistaakseni ollut ensimmäinen profiilikuvani Facebookissa. Heinäkuussa 2009 matkustin ensimmäistä kertaa Australiaan. Kyseessä oli kuukauden mittainen kielimatka, minkä aikana asuin isäntäperheessä. Naapuritalon pariskunta ruokki parvekkeellaan lintuja, ja heti ensimmäisenä päivänä käytiin ihmettelemässä australialaisia lintuja. Tarjottimella olleet papukaijat painoivat yllättävän paljon, ja kookaburra istumassa kaiteella oli komean näköinen. Pitkä lento väsytti, mikä ehkä näkyy myös kuvasta.

2012: Franz Josef Glacier, Uusi-Seelanti

Uuden-Seelannin Eteläsaarella käytiin serkkuni kanssa ihmettelemässä jäätikköä. Vaikka kuvassa näytän aika ylpeältä jäätikköseikkailijalta, ei takana oikeasti ole kuin vähän ylämäkeen kävelyä oppaan perässä. Kovin ylös emme siis kiivenneet, vaan jäätikkö levittäytyi enemmän selkiemme takana. Upea ja ikimuistoinen reissu kuitenkin, ja pääsin koskemaan ihka aitoa jäätikköjäätä.

2012: Pori

Aloitin syksyllä 2012 opiskelut ammattikorkeakoulussa Porissa. Tämä kuva on otettu syksyisin järjestettävässä opiskelijatapahtumassa, mikä Porissa kulkee nimellä kurnajaiset. Ensimmäisen vuoden juhlinnat jäivät omalta osalta aika vähäisiksi, sillä olin ollut viikkoa aiemmin leikkauksessa. Hengessä kuitenkin oltiin mukana, ja sain sentään pari haalarimerkkiä haalareihin.

2012: Pori

Mahtaako joku arvata, ketä yritän pukuni kanssa esittää? No Gandalfia tietysti. Olen jo pitkään ollut kova Taru Sormusten Herrasta -fani (äidille kiitos!), ja ensimmäisen Hobitti-leffan ensi-iltaan pukeuduin Gandalfiksi. Serkkuni oli hobitti, ja mentiin yhdessä Porin Finnkinoon nauttimaan leffasta. Leffateatterissa kävi ilmi, että oltiin ainoat pukeutuneet, ja saatiinkin aika paljon katseita osaksemme. Hauskaa kuitenkin oli, ja hienojen pukujemme ansiosta saatiin vähän alennusta leffaeväistä.

2014: Pohjoisterritotio, Australia

Toisella Australian reissulla hyppäsin Adelaidesta minibussin kyytiin kohti Alice Springsiä. Pohjoisterritorion rajapyykillä parikymmentä innokasta minibussin matkustajaa juoksi ulos kuvauttamaan itseään tervetulokyltin kanssa. Pohjoisterritorio on yksi suosikkipaikoistani Australiassa, vaikken siellä kovin paljoa ole kiertänyt. Punertava hiekka on kauniin näköistä, ja maisemat ovat yllättävän hienoja. Parasta oli kuitenkin yöllisen tähtitaivaan ihailu; Linnunrata erottui selkeästi, ja tähtiä oli lukematon määrä.

2014: Uluru, Australia

Toisen Australian reissun upeimpiin hetkiin lukeutui auringonnousu Ulurulla. Vaikka kaivautuminen ulos lämpimästä makuupussista kylmään ulkoilmaan aamuviideltä ei houkutellut, oli auringon punaaman Ulurun näkeminen sen arvoista. Heinäkuinen aamu oli kylmä, joten päälle piti vetää mahdollisimman paljon vaatteita hanskoja ja pipoa unohtamatta.

2016: Luzern, Sveitsi

Viime vuoden maaliskuussa matkustin kaksi viikkoa Sveitsissä. Luzernissa eräs toinen yksin liikkeellä ollut pyysi minua ottamaan kuvan hänestä ja Kappelisillan tornista, ja vastavuoroisesti hän lupasi ottaa musta kuvan. Yksin matkustaessa itsensä ikuistaminen samaan kuvaan kuuluisan nähtävyyden tai maiseman kanssa on vaikeaa, varsinkin jos on niin huono ottamaan selfieitä kuin mä. Välillä on mukavaa kun joku muu ottaa kuva, silloin tietää että nähtävyys/maisema jne. näkyy kunnolla oman naaman kanssa.  

2016: Waterville, Irlanti

Viime kesänä äitini ja veljeni vihdoin tutustumaan Irlantiin. Suuntasimme tietenkin myös Ring of Kerryn kierrokselle, ja Watervillen kylässä pidimme lyhyen tauon. Charlie Chaplin kävi Watervillessa usein, ja siitä muistona rannan tuntumassa on Chaplinin patsas. Chaplinin kanssa piti tietenkin päästä kuvaan, taustalla pauhaava Atlantti.

2016: Turku

Viime syyskuusta tämän vuoden helmikuuhun olin töissä museovalvojana Wäinö Aaltosen museossa. Joulun aikaan sain mahdollisuuden vaihtaa maisemaa Luostarinmäen käsityöläismuseoon, ja totta kai mahdollisuuteen oli pakko tarttua! Olin Luostarinmäessä kuukauden verran, ja tämä kuva on otettu ensimmäisten päivien aikana. Alussa pukeutuminen 1800-luvun tyyliin vähän epäilytti, mutta loppujen lopuksi vaatteiden käyttö oli aika hauskaa. Pukeminen aamuisin oli vähän vaivalloista, varsinkin kun vaatteiden alla piti olla paksu kerros muita vaatteita kylmän poissa pitämiseksi.

2017: Tukholma

Nykyinen profiilikuva on maaliskuiselta Tukholman matkalta. Ei varmaan ole vaikea arvata, että kuva on itse otettu, pitäisi vähän harjoitella selfieiden ottoa kameran kanssa. Kuvanottohetkellä ei ympärillä ollut onneksi muita, joten sain rauhassa kirota pieleen menneitä otoksia.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sisko 14.6.2017 at 18:09

    Hauska juttu ja hyviä kuvia. :)

    • Reply Tanja 20.6.2017 at 21:07

      Kiitos! :)

    Leave a Reply