Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tukholman hurmaava Gamla Stan

Tukholman yksi ehdottomasti parhaita paloja on Gamla Stan. Hurmaavan vanhan kaupungin kaduilla ja kujilla olisi voinut viettää koko päivän, sillä jokaisen nurkan takaa tuntui löytyvän uutta ihmeteltävää. Gamla Stan lukeutuu Tukholman suosituimpiin nähtävyyksiin, ja varmasti kaikki Tukholmassa käyneet ovat ainakin kävelleet vanhan kaupungin lävitse.

Gamla Stan on ehdottomasti käymisen arvoinen, ja mahdollisuuksien mukaan vanhan kaupungin tutkimiseen kannattaa varata aikaa. Uskaltaisin jopa sanoa Gamla Stanin olevan yksi Tukholman helmistä, ja yksi kauneimmista vanhoista kaupungeista joissa olen koskaan käynyt. Mä oon vanhojen kaupunkien vannoutunut ystävä, joten olin todella innoissani kiertelystä Gamla Stanissa.

Maaliskuussa olin ensimmäistä kertaa Tukholmassa, ja halusin ehdottomasti yöpyä Gamla Stanissa. Yöpymisestä luultavasti piti pulittaa muutama kruunu enemmän kuin vanhan kaupungin ulkopuolisissa hostelleissa, mutta olin silti erittäin tyytyväinen Gamla Stanissa yöpymiseen. Hostelli sijaitse hieman kauempana Gamla Stanin sydämestä, joten lähikadut olivat rauhalliset ja hiljaiset. Vanhassa kaupungissa sijaitsevasta hostellista oli myös kätevä lähteä tutkimaan Gamla Stania myöhemminkin illalla.

Gamla Stanissa parasta on tunnelma; kapeat mukulakivikadut, värikkäät talojen seinustat sekä yleinen hälinä. Kujat ovat kuvauksellisia, eikä eksymään pääse ainakaan kovin helposti. On jännä ajatella, että ihmiset ovat kulkeneet samoja katuja ja kujia pitkin satoja vuosia.  

Gamla Stan on totta kai täynnä toinen toistaan herkullisempia kahviloita. Söin rehellisesti sanoen yhden elämäni parhaimmista mutakakuista eräässä vanhan kaupungin kahvilassa. Viihtyisä Cafe Kladdkakan oli oivallinen paikka aloittaa tutustuminen Tukholmaan, ja tuhdin mutakakun ja jäätelön yhdistelmällä jaksoi kävellä ympäriinsä. Mutakakun todella valuva sisus oli jotain niin hyvää, ettei siinä kohtaa kannattanut miettiä kaloreita.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply