Suomen suurin matkablogiyhteisö

IGTT: Rakkaimmat paikat

Hyvää toukokuuta ja Instagram Travel Thursdayta! Vappu on saatu alta pois, ja nyt voi hyvillä mielin alkaa odottamaan juhannusta. Katsotaan jos ilmasto paranee siihen mennessä, jatkuva räntäsade alkaa pikku hiljaa kyllästyttää. Huonolla säällä on sentään hyvä tekosyy istua sisällä matkasuunnitelmia tehden. Ja kaiken maailman suunnitelmia mulla riittää, jos vaikka pian saisi tehtyä varauksia kesän reissua varten.

Tämän kuun teemana ovat lempipaikkani/ -maani / -alueeni, ja tästä teemasta oli oikein helppo keksiä kirjoiteltavaa. Omia suosikkikohteita ei ollut vaikea listata, ja postausta kirjoittaessa saatoin vilkuilla lentoja kyseisiin paikkoihin. Jokainen kyseisistä maista on minulle yhtä rakas, ja niistä jokainen tuntuu jollain tapaa kotoisalta, vaikken olekaan asunut kuin yhdessä.  Jokaisen neljän paikan kohdalla on mainittu pari syytä, mitkä tekevät kyseisistä maista suosikkini.

Australia

Punainen keskusta on yksi upeimpia paikkoja Australiassa. Uluru auringon noustessa on mahtava kokemus, samoin kuin tähtitaivaan alla nukkuminen Linnunrataa ihmetellen.

Sydney, mikä upea kaupunki. En yleensä tunne oloani kovin kotoisaksi suurissa miljoonakaupungeissa, mutta Sydneyhyn ihastuin heti. Erityisesti tykästyin The Rocksin alueeseen sekä Harbour Bridgeen, eikä Bondi beachin maisemissakaan mitään vikaa ole.

Iso valliriutta on upeimpia ja ainutlaatuisimpia paikkoja Australiassa. Ensimmäisellä Australian matkallani kävin snorklaamassa valliriutalla, mikä todellakin oli mielenkiintoinen kokemus. Toivon mukaan arvokas koralliriutta säilyy kauniina vielä tulevaisuudessakin. 

Eläimet tekevät Australiasta entistä ainutlaatuisemman maan. Kookaburra lukeutuu suosikkilintuihini, ja ketä ei voisi olla pitämästä söpöstä koalasta. Muuttomatkalla olevia valaita voi bongailla ainakin talviaikaan rannaltakin käsin. 

Australiassa olen käynyt kaksi kertaa, ensimmäisen kerran heinäkuussa 2009. Muistan vieläkin elävästi miten uskomattomalta tuntui nähdä Sydneyn Oopperatalo sekä Harbour Bridge ensimmäistä kertaa. Australia on valtava maa, ja vaikka olen siellä kahdesti käynyt, nähtävää on jäljellä vielä vaikka kuinka. Ensi kerralla haluaisin ehdottomasti nähdä Perthin sekä muuta länsirannikkoa, joiden lisäksi haaveissa on päästä käymään Tasmaniassa.  

Irlanti

Luonnon vehreys on Irlannissa jotain aivan uskomatonta! Toki tiesin Irlannin olevan vihreä saari, mutten odottanut näkeväni joka paikassa niin paljon vihreitä niittyjä. Siellä täällä olevat matalat kiviaidat niittyjen keskellä ovat oiva lisä kaiken vihreyden keskelle. 

Luonto on yleisestikin upeaa Irlannissa. Harva asia on upeampaa kuin Burrenin karu maasto tai Ring of Kerryn maisemat. Luonto on ehdottomasti yksi Irlannin valtteja, ja luontokohteet ovatkin hyvin suosittuja. Pohjois-Irlannin puolella Giant’s Causeway on suosikkini, paikka on todellakin aivan uskomaton.

Menninkäiset, leprechauns, ovat hauska osa Irlantia. Dublinissa on menninkäisille omistettu museo, ja Carlingfordin kylässä järjestetään leprechaun hunt maaliskuussa. Tarut menninkäisistä ovat hauskoja, vaikkei menninkäisiin uskoisikaan. 

Herttaiset pikkukylät ovat melkeinpä ihanampia paikkoja kuin suuremmat kaupungit. Värikkäät talot ovat söpöjä väripilkkuja katukuvassa, samoin kuin talojen värikkäät ovet. Ei siinä että kaupungeissa mitään vikaa olisi, mutta pikkukylissä on aivan oma, rauhallinen tunnelma.  

Useaan otteeseen on varmasti tullut esille, että Irlanti on rakas paikka mulle. Vihreällä saarella olen käynyt kolme kertaa, ja Irlantiin on aina yhtä mukava palata. Saaren olen aika hyvin kiertänyt ympäri, mutta vieläkin on muutama sellainen kolkka jäljellä, missä en ole ehtinyt käymään. Pohjois-Irlannin puoli on myös vielä suurimmalta osin tutkimatta, ja sinne on suunnitelmissa suunnatta seuraavan kerran Irlantiin mentäessä.

Uusi-Seelanti

Maisemat ovat Uudessa-Seelannissa aivan omaa luokkaansa. Eteläsaaren vuoristomaisemia voisi katsella ikuisuuden, erityisesti Uuden-Seelannin korkeinta vuorta Mt Cookia. Omaan makuun Eteläsaari oli muutenkin parempi maisemien puolesta, muttei Pohjoissaaren maisemissakaan vikaa ollut.

Monipuolisuus. Pieneksi maaksi Uusi-Seelanti on yllättävän monipuolinen maa; on metsää, jäätiköitä, tulivuoria, korkeita vuoria, sademetsää.. Luontokohteiden lisäksi Uudessa-Seelannissa on mielenkiintoisia kaupunkeja, ja vaikka mitä mahdollisuuksia harrastaa extreme-urheilua. 

Uudessa-Seelannissa vietin pari kuukautta alkuvuodesta 2012, ja kaipuu takaisin on kova. Vaikka kaksi kuukautta on pitkä aika ja kierrellä ehti paljon, jäi vielä vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää seuraavaan kertaan. Serkku oli matkassa mukana, ja bussin kyydissä kierrettiin molemmat saaret, sekä poikettiin Stewart Islandilla.

Sveitsi

Matterhorn ja Zermatt olivat mun Sveitsin reissun kohokohtia. Matterhorn oli itse yksi suurimpia syitä, miksi Sveitsiin ylipäätään halusin matkustaa. Maksoin itseni kipeäksi meno-paluu junalipuista, mutta maisemat olivat joka pennin arvoiset. Matterhorn on yksi upeimpia vuoria, mitä koskaan olen nähnyt.

Mt Titliksen huipulta avautuvat maisemat ovat aivan huikeat. Hieman yli 3000 metrin korkeuteen kohoava vuori tarjoaa upeat maisemat kirkkaana, pilvettömänä päivänä. Euroopan korkeimmalla sijaitseva riippusilta Titlis Cliff Walk on unohtumaton elämys. Vaikken korkeita paikkoja pelkää, niin sillan ylittäminen hieman jännitti. Ensimmäisellä ylityskerralla harpoin sillan yli pitkin askelin, paluumatkalla pystyin jo nauttimaan maisemista ja ottamaan rennommin.

Bern on suosikkikaupunkini Sveitsissä. Vanha kaupunki oli todella kaunis paikka, samoin kuin maisemat Ruusutarhasta kohti vanhaa kaupunkia ja jokea. Vanhan kaupungin erikoiset, lähteiden päällä nököttävät patsaat ovat hauska lisä katukuvassa. 

Viime vuoden maaliskuussa toteutin pitkäaikaisen unelmani, ja matkustin kahdeksi viikoksi Sveitsiin. Reissasin ympäri maata junan kyydissä, ja kahteen viikkoon mahtui monta mieleenpainuvaa ja upeaa paikkaa. Joskus vielä haluaisin palata Sveitsiin, ja kiertää maa ympäri oikein kunnolla.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa 

**

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat TravelloverMuru Mou ja Skimbaco. Lue tempauksesta lisää täältä. Minut löytää Instagramissa nimellä @levotonmatkailija

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 4.5.2017 at 18:25

  Olipas hienoja kuvia! Missään näistä paikoista en ole valitettavasti päässyt käymään, joskin jokainen niistä on noussut matkoja suunnitellessa esille. Australia/Uusi-Seelanti -akselille oli jo tarkoitus lähteä pitemmäksi aikaa käymään, mutta sitten työnantaja ei suostunutkaan joustamaan pitemmän vapaan osalta talvikaudella. Lämmön ystävinä olisimme halunneet nimenomaan nähdä paikallisen kesän.

  • Reply Tanja 10.5.2017 at 18:54

   Kiitos! :)
   Uuden-Seelannin kesä on tosi mukava, ei liian kuuma. Australiassa en vielä ole kesällä käynyt, mutta sekin olisi kiva kokea vaikken niin kovin kuumasta ilmastosta välitä.

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 4.5.2017 at 18:50

  Sveitsiin olisi ihana matkustaa. Olen käynyt ainoastaan kerran Zürichissä, ja tykkäsin ihan mielettömästi.

  • Reply Tanja 10.5.2017 at 18:51

   Sveitsi on tosi kiva. Tykkäsin myös Zürichistä, se oli yllättävän kiva kaupunkin.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 4.5.2017 at 22:27

  Kivoja valintoja!
  Kohteistasi olen käynyt kahdessa, Irlannissa ja Sveitsissä. Jälkimmäisestä ei jäänyt mitenkään hyvää muistikuvaa, kun satoi. Päiväseltään siis ajoimme Ranskan Strasbourgista läpi läntisen Sveitsin yöpymään taas Ranskan puolella Annecyssa. Poikkesimme Bernissä, Lausannessa ja Genevessä ja… noh, siellä satoi vettä ? Haluan ehdottomasti antaa Sveitsille toisen mahdollisuuden näyttää nätimpikin puolensa. Zurich kiinnostaa.

  Irkuissa on jotain hurjan kiehtovaa. Pohjoisessa en ole käynyt eikä siitä ole oikein mitään mielikuvaa, mutta Dublinin ja Galwayn välin olen taittanut bussilla ja kiertänyt niiden ympäristöä, Moherin kalliot, Kylemore Abbey, jollain vanhalla hautausmaalla, ei taida olla sama kuin kuvassasi koska siellä oli vain todella vanha pieni kirkko jonka katto oli romahtanut. Connemaran luonto on upeaa. Eikä pidä unohtaa linnoja… ai kun tuli ikävä Irlantiin!

  • Reply Tanja 21.5.2017 at 20:41

   Kiitos! :)
   Connemara Irlannissa on todella kaunista. Mä tosin kävin siellä maaliskuussa, jolloin luonto ei ollut vielä kauneimillaan. Connemaran alueella olisi kiva käydä uudestaan kun ilmat on vähän paremmat.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 7.5.2017 at 10:34

  Irlanti ja Sveitsi ovat omien suosikkieni joukossa myös. Todella kauniita maita molemmat, erityisesti luonnon osalta. Mutta löytyy molemmista myös ihanan tunnelmallisia pikkukyliä :) Australia ja Uusi-Seelanti varmasti päätyvät omien suosikkieni joukkoon sitten kun sinne asti pääsen. Molemmissa on niin paljon upeita luontokohteita, joihin pääsyä en malta odottaa!

  • Reply Tanja 10.5.2017 at 19:20

   Näissä kaikissa maissa luontokohteet ovat todellakin upeita :) Uudessa-Seelannissa erityiseesti luonto on jotain aivan sanoinkuvaamattoman kaunista. Jännä että yksi maa on saanu osakseen niin paljon hienoja luontokohteota :P

 • Reply Riitta Reissaa 8.5.2017 at 21:14

  Olipa monipuolinen lempipaikkakuvaelma! Pääsin seikkailemaan monelle mantereelle… Kuvauksistasi jäi ehkä eniten kutkuttamaan Uusi Seelanti. En ole siellä koskaan käynyt ja kommenttisi vahvisti hinkuani pasta kokemaan tuokin satujen saari…
  Toinen juttu: en tiennytkään että Irlannissakin on menninkäisiä! Luulin, että he asuvat enää vain Islannissa. Kaikkea sitä oppii:)

  • Reply Tanja 21.5.2017 at 20:38

   Uusi-Seelanti on tosi ihana maa, kannattaa todellakin lähteä sinne jos vaan mahdollista :)

 • Reply Mika / Lähtöportti 10.5.2017 at 16:55

  Hienoja matkailumaita kaikki! Uusi-Seelanti on Chilen rinnalla suuria unelmiani ja myös Australiaan joskus haluaisin. Irlannista mun ei kai tarvitse paljoa lisätä, mutta oli hauska tunnistaa tähän valitsemiesi insta-kuvien kuvauspaikat. Sveitsissä olen käynyt pari kertaa, mutta sen verran pikaisesti, että valtavasti olisi vielä näkemättä. Eritysesti Matterhorn olisi mukava nähdä ja kaupungeista kiinnostaisi varsinkin Luzern.

  • Reply Tanja 21.5.2017 at 20:43

   Sveitsisin kaupungeista mä tykkäsin Luzernista, se oli sopivan kokoinen ja nähtävää riitti hyvin pariksi päiväksi. Ja tietty vuorimaisemat olivat kiva lisä :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami 12.5.2017 at 08:16

  Suosikkisi kyllä on upeita, siitä ei pääse mihinkään! Irlanti kuuluu ilman muuta omiin suosikkeihini ja jokainen kuva tuntui tutulta paikalta :-) Sveitsi on myöskin upea, sen tutkiminen on kyllä vielä pahasti kesken, eikä todellakaan Irlantikaan ole kuin hieman pintaraapaistu, vaikka olen saaren kiertänytkin ympäri eri osissa.

  Mutta Australia ja Uusi-Seelanti. Siellä toivoisin itseni näkevän vielä pidemmällä reissulla jossakin vaiheessa, toivottavasti muutaman vuoden sisällä.

  • Reply Tanja 21.5.2017 at 20:45

   Kiitos! :)
   Mun mielestä Australiaan ja Uuteen-Seelantiin kannttaa ehdottomasti lähteä vähän pidemmäksi aikaa, ihan jo pitkän lentomatkan takia. Lisäksi molemmissa on niin paljon nähtävää, että valinnanvaikeus iskee jo vähän pidemmälläkin reissulla (ainakin mulla :P).

 • Reply Terhi / Muru Mou 18.5.2017 at 06:46

  Australiaa lukuun ottamatta suosikkikohteesi on sellaisia, joita en ole toistaiseksi vielä päässyt riittävästi koluamaan. Uudessa-Seelannissa olen ollut parisen viikkoa, mutta eihän se riittänyt mihinkään, ja Sveitsissä kävin nyt viikonloppuna kävellen Italiasta käsin, joten en ole nähnyt kuin pikkaisen metsikköä ja heti rajan tuntumassa olevaa kylää :) Kiva olisi päästä tutustumaan maahan enemmän!

  • Reply Tanja 21.5.2017 at 20:47

   Musta tuntuu että munkin Sveitsin-reissu oli melkeinpä pintaraapaisu maahan, vaikka siellä kaksi viikkoa olinkin. Jos mahdollisuus olisi ollut, niin olisin voinut olla Sveitsissä kolme tai neljäkin viikkoa.

 • Reply Travelloverin Annika 30.5.2017 at 15:20

  Joissain blogeissa on tullut yllätyksiä, mitä on rakkaimmaksi valittu, mutta nämä osasin niin ennakoida! Nin kauniita kuvia, ja jokaisesta kirjoitat niin, että rakkautesi paikkoihin kuuluu hyvin.

  • Reply Tanja 2.6.2017 at 18:36

   Mä vähän ajattelinkin, että mun suosikkimaat tulee tuskin kovin suuren yllätyksenä ;D

  Leave a Reply