Suomen suurin matkablogiyhteisö

IGTT: ensimmäistä kertaa Tukholmassa

Ihanaa huhtikuuta! Alkaa pahasti näyttää siltä, että kevät on kovin tulossa.  Päivät tuntuvat pidenneen aivan yhtäkkiä, ja valoisaa on vielä iltakahdeksan aikaan. Aamulla on kiva valoisaan päivään, ja ovathan valoisat illatkin kivoja.

Tämän kuun Instagram Travel Thursday matkaa Tukholmaan, missä kävin ensimmäistä kertaa maaliskuussa. Tai tarkalleen ottaen olen käynyt kerran Tukholmassa, noin 6-vuotiaana. Oltiin perheen kanssa tulossa Kolmårdenista, ja Tukholmassa käytiin ihastelemassa Vasa-laivaa. Visiitin Vasa-museoon muistan hyvin, ja komea puulaiva teki vaikutuksen tälläkin kertaa.3 4

En ole koskaan ollut mikään Ruotsi-fani, ja siinä ehkä syy miksen ole Tukholmaan aiemmin matkannut. Onneksi vihdoin päätin mennä, sillä Tukholman oli aivan ihanan valloittava kaupunki. Kolme päivää riitti hyvin ensimmäiselle käynnille, ja askelia päivässä kertyi reippaasti yli 15 000. Kolmeen päivään mahtui museoita, satamaristeily lumisateessa, herkullisen mutakakun syöntiä ja totta kai Gamla Stanissa harhailua.75

Yksi päivä pyhitettiin upeille museoille, eli Skansenin vanhoille taloille sekä yli 300 vuotta vanhalle puulaivalle. Skansenin vanhat talot olivat todella kauniita, vaikka talot ovatkin tuotu alueelle ympäri Ruotsia. Mulla kun on heikko kohta vanhoille taloille, niin kuljin onnellisena ympäri Skansenia puutaloja ihastellen. Vasa-laiva taas on todella upea ilmestys, en vieläkään voi uskoa miten se on voinut säilyä meren pohjassa monta sataa vuotta.6Sieppaa

Kaiken kaikkiaan reissu oli erittäin onnistunut. Yllätyin siitä, miten paljon Tukholmasta oikeasti tykkäsin. Tekemistä ja nähtävää jäi vielä toiseksikin kerraksi, eli pitänee alkaa suunnitella uutta reissua Tukholmaan.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

**

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat TravelloverMuru Mou ja Skimbaco. Lue tempauksesta lisää täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... 6.4.2017 at 19:08

  Olipas kivoja kuvia, etenkin tuo laiva! Minä olen käynyt Tukholmassa joitain kertoja, mutta aina vain päivän verran kerrallaan risteilyn yhteydessä. En siis ole koskaan yöpynyt kaupungissa. Päätimmekin nyt toukokuussa korjata tilanteen ja viettää kaupungissa muutaman päivän. Vasa-laiva nousi juuri tuon kuvasi ansiosta mukaan vierailukohteiden listalle. Näin sen aikoinaan ysiluokan luokkaretken yhteydessä, mutta silloin kiinnostivat muut asiat enemmän, eikä laivasta juuri jäänyt muistikuvia. On siis korkea aika korjata tämä virhe.

  • Reply Tanja 10.4.2017 at 19:26

   Kiitos! :)
   Ja hyvää matkaa Tukholmaan, mun tekisi myös mieli lähteä sinne uudestaan tänä vuonna. Mutta voi olla että muut paikat kutsuu, ehkä Tukholmaan taas ensi vuonna.

 • Reply Katriina 6.4.2017 at 20:15

  Tukholmaan kannattaa palata aina vain uudelleen. Harmi vain, että useat ihmiset ravaavat risteilyllä kiireesti kaupungille ja takaisin. Rakastuin 15-vuotiaana kauniiseen 14 saaren ja siltojen Tukholmaan vuosikymmeniä sitten. Automatkoillani Saksasta Turkuun/Naantaliin olen yöpynyt lukemattomia kertoja Tukholmassa 2- 3 yötä, ja tunnen aika hyvin kaupunkia. Keväisin tulee sinne ikävä; on melkein kuin jo kotona-vain yksi yö Turkuun. Ihanaa, että osaan ruotsia. Sattuneesta syystä Helsinki on minulle melko vieras, enkä sen kauneutta ole vielä löytänyt.

  • Reply Tanja 10.4.2017 at 19:28

   Totta, on harmi että moni käy vain kääntymässä Tukholmassa, sillä kaupunki ehdottomasti ansaitsee pidemmän tutustumisen.
   Mä en ole koskaan lämmennyt Helsingille, ja kaupunki on myös mulle todella vieras.

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa 7.4.2017 at 11:18

  Tukholma on varmasti yksi Euroopan upeimpia kaupunkeja, se on vain niin lähellä, että harvoin suomalaiset osaavat sitä arvostaa tarpeeksi. Päiväristeily on ehdottomasti liian lyhyt aika Tukholmaan tutustumiseen, siinä jää juuri nämä Skansenit ja muut upeat paikat ydinkeskustan ulkopuolella näkemättä. Seuraava reissu kannattaa ehdottomasti ajoittaa kesäaikaan ja tutustua myös ihanaan saaristoon Tukholman ympärillä! :)

  • Reply Tanja 10.4.2017 at 19:30

   Ihan totta, Tukholma tuntuu olevan aivan liian lähellä. Ei sinne sen takia tule lähdettyä, ja läheisyys on varmasti yksi syy siihen, miksi mullakin kesti niin kauan mennä Tukholmaan.
   Saaristo todellakin kiinnostaa Tukholmassa, näyttää tosi kauniilta paikalta :)

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 7.4.2017 at 21:09

  Äh, mä en tiedä mitä mä tähän sanoisin, sillä tuo tämänpäiväinen Tukholman terrori-isku tekee mut niin surulliseksi. Tukholma on niin ihana kaupunki, että oon ihan alamaissa. Mutta ihanaa, että säkin pidit Tukholmasta. Mä oon käynyt Tukholmassa varmaan 20 kertaa, mutta en koskaan esimerkiksi tuolla Skansenissa. Ehkä pitäisi joskus skarpata. Tosin Tukholma on mulle enemmänkin tunnelmaa ja haahuilua kuin niitä (kliseisiä) nähtävyyksiä :) Tukholma kutsuu mua ainakin kerran tänä vuonna, toivottavasti vielä vaikka toisenkin kerran.

  • Reply Tanja 12.4.2017 at 11:51

   Isku oli todellakin surullinen, väkisinkin jäi ajattelemaan ”mitä jos olisin ollut siellä silloin enkä pari viikkoa aiemmin”.
   Mä taas tykkään käydä joka paikassa katsomassa nähtävyydet, ne kliseissetkin useimmiten :D Ens kerralla Tukholmassa varmaan keskittyisin siihen haahuiluun ilman sen suurempia suunnitelmia :)

 • Reply Terhi / Muru Mou 9.4.2017 at 08:09

  Mulle Tukholma on näyttäytynyt aina ”ihan kivana” kaupunkina. Siis sellaisena vähän mitäänsanomattomana… Olen viettänyt kaupungissa kerran jopa pari viikkoa, kerran viikon ja pari kertaa muutaman päivän, joten olen nähnyt Tukholmaa ihan jonkun verran, mutta ei se ole siltikään kolahtanut. Pitäisi varmaan antaa vielä yksi mahdollisuus… ?

  • Reply Tanja 12.4.2017 at 11:56

   Kaikki kaupungit ei miellyttä kaikkia, ja mä en esimerkiksi koskaan ole oppinut tykkäämään Helsingistä. Mun mielestä se on tylsä kaupunki, eikä millään tavoin kovinkaan kaunis. Tukholma oli jotenkin tosi kiva, ihan yllätyin itsekin miten paljon Tukholmaan tykästyin :)

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa 10.4.2017 at 19:48

  Kivaa että sinäkin lämpenit Tukholmalle. Myös minä tykkään kaupungista. Skansenilla olen haahuillut joskus kesällä ja vanha kaupunki sykähdyttää aina. Paljon on Tukholmassa näkemättäkin, mutta toisaalta sinne on aina helppo mennä.

  • Reply Tanja 12.4.2017 at 12:25

   Tukholmaan on tosiaan helppo mennä, eikä sen takia jäänyt harmittamaan että paljon paikkoja jäi vielä näkemättä.

 • Reply Travelloverin Annika 26.4.2017 at 19:35

  Tukholma on jotenkin liian lähellä. Ei tule käytyä, vaikka helpolla pääsisi. Vaikka asuin lapsuuteni ja nuoruuteni Turussa lyhyen laivamatkan päässä, eipä tullut silloinkaan käytyä. Edellisestä kerrasta varmaan kymmenen vuotta. Silloin pyörittiin jossain ihan muualla kuin keskustassa. Mielenkiintoista, mutta ei tehnyt erityistä vaikutusta. Saattaa olla, että olisin kasvanut pitämään kaupungista. Ainakin kuviesi perusteella voisi vaikka pistäytyä taas.

  • Reply Tanja 6.5.2017 at 21:05

   Tukholma on todellakin liian lähellä. Mä olen turkulainen, eikä vaan ole tullut Tukholmaan aiemmin lähdettyä vaikka sinne helposti pääsisi.

  Leave a Reply