Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hostellivinkki Tukholmaan; Castanea Old Town hostel

Aloitetaan Tukholma-juttujen läpikäynti reissuni majapaikasta. Olin ensimmäistä kertaa Tukholmassa, ja halusin ehdottomasti yöpyä Gamla Stanin alueella. Hinnat vanhassa kaupungissa ovat toki jonkin verran muuta Tukholmaa korkeampia, mutten silti vaihtaisi Gamla Stanissa yöpymistä mihinkään.

Henkilökunta oli todella ystävällistä, ja hostelli yleisesti ottaen todella siisti. Turvallisuus Castaneassa on kunnossa, sillä hostellin ulko-ovesta pääsee sisälle ainoastaan ovikoodilla, ja koodi ilmeisesti vaihtuu säännöllisin väliajoin. Jos ei halua pulittaa 65 kruunua pyyhkeestä ja lakanoista, kannattaa pakata omat mukaan.IMG_9155IMG_9390

Huone

Huonetta ei oltu koolla pilattu, mutta toisaalta ei yksi henkilö suuren suurta huonetta tarvitsekaan. Suuri ikkuna oli kauniille sisäpihalle päin, ja valo tulvi kauniisti sisään ikkunasta. Sänky oli aivan ihana! Omat kokemukset hostellien sängyistä eivät kaikki ole parhaasta päästä, mutta Castanean sänky pääsi parhaimpien joukkoon.

Huoneen hintaan ei sisältynyt aamupala, mutta hostellin keittiössä oli tietenkin mahdollisuus valmistaa aamupalaa ja muuta ruokaa. Hostellin puolesta saatavilla oli teetä ja kahvia, tapa mikä tuntuu olevan melko yleistä hostelleissa. Lisäksi Gamla Stan on täynnä toinen toistaan ihanampia kahviloita, joissa voi viettää herkkuhetken aamulla.IMG_9137 IMG_9139

Keittiö

Keittiö oli hyvin varusteltu ja todella siisti. Tilaa ei tosin ollut kovin paljoa, ja jo kolme ihmistä sai aikaan ruuhkan. Pieniä hankaluuksia tuotti hellan käyttö, sillä siinä oli eräänlainen kosketusnäyttö. Kaappitilaa oli tarpeeksi, ja jääkaappeja kaksi.IMG_9364IMG_9365

Yleiset tilat

Yleiset tilat käsittävät wc / suihkutilat sekä kaksi oleskeluhuonetta. Oleskelutiloja käytettiin myös ruokailuun, sillä keittiössä ei syömään mahtunut. Yllätyin todella vessojen ja suihkujen siisteydestä, sillä mulla on jonkin verran huonoja kokemuksia hostellien yleisistä vessoista. Mitä nyt suihkukopit olisivat voineet olla himpun suurempia.IMG_9366IMG_9156 IMG_9154

Sijainti

Castanean sijainti on mitä mahtavin! Esimerkiksi Viking Linen terminaaliin käveli puoli tuntia, ja Tukholman keskustaan vartin verran. Gamla Stania oli helppo lähteä tutkimaan mihin aikaan päivästä tahansa. Lähin pikkukauppa on muutaman sadan metrin päässä, eikä Gamla Stanin sydämeen, kahviloihin sekä shoppailumahdollisuksiin ole pitkä matka.

Uudestaan?

Voisin ehdottomasti yöpyä toisenkin kerran Castanean katon alla. Hostelli oli parhaimmista ja mukavimmista missä olen maailmalla yöpynyt. Sijainti oli hyvin keskeinen, eikä mitään valitettavaa hostellista ole. Tällainen vähän herkkäuninenkin sai nukuttua hyvin, sillä kaduilta ei kantautunut ääniä sisälle.IMG_9389

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply