Suomen suurin matkablogiyhteisö

Taru Sormusten Herrasta ja Uusi-Seelanti #2

Jatketaan Uuden-Seelannin ja Taru Sormusten Herrasta –leffojen kuvauspaikkojen yhdistämistä. Eteläsaaren upeissa vuoristomaisemissa kuvattiin vaikka mitä hienoja kohtauksia. Moni kuvauspaikka sijaitsee vaikeasti saavutetetavissa tai hyvin syrjäisissä paikoissa, joten niihin ei aivan helposti pääse. Kurkkaa Pohjoissaarta käsittelevä postaus täältä.IMG_4960

Mt Sunday / Edoras

Mt Potts Stationilla sijaitseva Mt Sunday muuntui Rohanin pääkaupungiksi Edorasiksi. Perille pääsy ilman omaa autoa on haastavaa, ja autonkin kanssa reissu voi olla vaikea epätasaisen maaston vuoksi. Lähin suuri kaupunki on Christchurch, mistä Mt Sundaylle kertyy matkaa noin 160 kilometriä. Christchurchista järjestetään myös päiväretkiä Mt Sundaylle, ja voin lämpimästi suositella Hassle-free Toursia.

Karun kaunis alue kaukana kaikesta aivan huutaa Rohania ja Edorasta. Mt Sunday ympäristöineen on täydellinen ympäristö Edorasille, juuri sellainen miltä kuvittelin Edorasin ja Rohanin näyttävän. Edorasin kaupungin pystyttäminen vaati kuukausien työn, minkä ehdottomasti huomaa leffoissa, sillä lopputulos on upean näköinen.IMG_3259IMG_3297IMG_3320IMG_1264

Queenstown

Eteläsaarella sijaitseva Queenstown oli toinen kuvauspaikkojen mekka Wellingtonin lisäksi. Queenstown sijaitsee upealla paikalla, vuorien ja järven välissä. Kaupungin läheisyydessä on useita kuvauspaikkoja, joihin pääsee omalla kulkupelillä taikka kierroksen mukana. Poikkeuksena ovat Etelän Alpeilla tehdyt kuvaukset, jonne pääsee ainoastaan helikopterilla, sekä Deer Park Heights, mikä on täysin suljettu kävijöiltä.IMG_4923

Twelve Mile Delta / Ithilien

Queenstownin ympäristössä mentiin myös retken mukana, ja toinen oppaista oli jopa näytellyt Taru Sormusten Herrasta -leffoissa. Sanomattakin selvää, että oltiin aika innoissamme tästä. Ilman mitään opasta paikkoja olisi voinut olla vaikea löytää, sillä oikeat kuvauspaikat löytyivät lähinnä oikeassa paikassa olevien puiden avulla.

Twelve Mile Deltan ympäristö oli aivan täydellinen valinta Ithilienin metsiksi, nappivalinta siis jälleen kuvauspaikan osalta. Queenstownista matkaa Twelve Mile Deltalle kertyy kymmenisen kilometriä, ja alue sijaitsee aivan Wakatipu-järven rannalla.  IMG_4914 IMG_4897 IMG_4910

Queenstownin ympäristössä mentiin myös retken mukana, ja toinen oppaista, Dean, oli jopa näytellyt Taru Sormusten Herrasta -leffoissa. Sanomattakin selvää, että oltiin aika innoissamme tästä. Mitään huikean suuria rooleja Deanilla ei leffoissa ollut; ensimmäisessä leffassa uruk-haita ja toisessa Ithilienin samoojaa. Kaiken maailman tarinoita oli silti kiva kuulla sellaiselta ihmiseltä, ketä oikeasti on ollut leffojen teossa mukana.IMG_4920

Kawaru river / Argonath & Anduin

Yksi ensimmäisen leffan suosikkikohtauksiani on elokuvan lopussa, Sormuksen saattueen nähdessä majesteettiset Argonathin patsaat. Patsaat toki tehtiin tietokoneella, mutta paikka on joka tapauksessa tunnistettavissa, ainakin suurin piirtein. Oikein kaunis paikka, ei voi muuta sanoa.IMG_4958IMG_4956

Kierroksen lopussa päästiin leikkimään leffarekvisiitalla, mikä taitaa olla joka fanin unelma. Tarjolla oli erilaisia asereplikoita, sekä Lothlorienin haltiaviitta kera lehden. Ihanan hauska ja mieleenpainuva lopetus retkelle.IMG_4930IMG_4949IMG_2272

Pelorus bridge

Pelorus birdge sijaitsee lähellä Nelsonin kaupunkia, Pelorus riverin tuntumassa. Hobitti-leffojen kuvaukset olivat hyvässä vauhdissa alkuvuodesta 2012, ja spekulaatiot leffojen kuvauspaikoista kävivät kuumina. Yhdeksi mahdolliseksi kuvauspaikaksi nimettiin Pelorus birdgen ja leirintäalueen välinen osio, ja sinne mekin suuntasimme. Ihan varmaksi en osaa sanoa näimmekö varsinaisen kuvauspaikan, mutta jotain tuttua Hobitti-leffassa näkyi, kun kääpiöt ja Bilbo tulevat tynnyreissä jokea pitkin.IMG_5631 IMG_5654 IMG_5656

Nelson

Nelsonin kaupungissa ei kuvattu mitään elokuvan kohtausta, mutta Nelsonissa asunut kulta- ja hopeaseppä Jens Hansen valmisti leffojen Sormuksen. Kaiken kaikkiaan Jens suunnitteli ja teki 40 erikokoista sormusta. Valitettavasti Jens ei koskaan nähnyt sormuksiaan valkokankaalla, sillä hän kuoli elokuussa 1999. Nykyään Jensin kaksi poikaa jatkavat isänsä jalanjäljissä.IMG_2921 IMG_2922

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Nicola 19.3.2017 at 19:17

  Yhtä upeaati kirjoitettu kuin ensimmäinenkin osa taru sormusten herrasta matkasta. :)

 • Reply Miia 20.3.2017 at 13:02

  Meinas kylmät väreet tulla kun katsoi noita kuvia tuolta Edorasin kuvauspaikoilta. :)

  • Reply Tanja 26.3.2017 at 14:59

   Se oli todella upea paikka, uskomattoman kaunis :)

  Leave a Reply