Sveitsin reissun parhaat palat

Reissasin viime maaliskuussa pari viikkoa Sveitsissä, ja maan kauneus teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Sveitsi oli ollut haaveissani jo kauan, eikä Alppimaa jättänyt kylmäksi. Kahdessa viikossa ehti nähdä ja kokea paljon, mutta totta kai paljon jäi vielä seuraavallekin kerralle. Tähän postaukseen keräsin Sveitsin reissun parhaimmat palat.

Alpit

Alpit olivat yksi syy siihen, miksi ylipäätään halusin matkustaa Sveitsiin. Tykkään vuoristomaisemista, erityisesti lumihuippuisista vuorista, eivätkä Sveitsin Alpit tuottaneet pettymystä. Mt Titliksen huipulta avautuvat maisemat olivat huikeat, ja Matterhorn oli paljon upeampi kuin uskalsin kuvitella.

Mt Titliksen huippu kohoaa hieman yli 3000 metrin korkeuteen, joten maisemat ylhäältä eivät voi olla muuta kuin henkeäsalpaavan upeat. Unohtumattomin elämys Mt Titliksellä oli Cliff Walk, eli riippusilta 3000 metrin korkeudella. Vaikken korkeita paikkoja pelkää, niin riippusillan ylittäminen jännitti. Vuoren sisällä oleva jääluola oli sekin mielenkiintoinen kokemus, harvoin voi sanoa kävelleensä oikean jäätikön sisällä.jf l

Zermatt ja Matterhorn olivat Sveitsin reissuni kohokohtia. Miten tuota kaunista, täydellisen muotoista vuorta voisi vastustaa? Matterhornin muoto kirkkaan sinistä taivasta vasten on yksi kauneimpia maisemia mitä olen koskaan nähnyt.10 6

Bern

Vanhat kaupungit ovat mun heikko kohta, eikä siis ihme että ihastuin Berniin heti ensi silmäyksellä. Parasta Bernissä olikin haahuilla pitkin vanhan kaupungin katuja, tutkien mitä seuraavan kulman takaa paljastuu. Vanhan kaupungin kivitalot ovat loppujen lopuksi aika tylsän värisiä, mutta talojen yksityiskohdat sekä värikkäät keskiaikaiset lähteet elävöittävät kaupunkikuvaa kivasti. Ylhäältä ruusutarhasta avautui hienot näkymät kohti vanhaa kaupunkia ja sinisenä hohtavaa jokea.8 IMG_64657

Montreux

Ranskankielinen Sveitsi ei lukeutunut reissun suosikkipaikkoihin, mutta Montreuxin kaupungista pidin. Montreuxissa tykästyin vuoristomaisemiin sekä kukkien koristelemaan rantapromenadiin. Maaliskuun puolivälissä kevät Montreuxissa oli jo pitkällä, ja järveä reunusti toinen toistaan värikkäämmät kukkaset. Queen-fanina oli pakko käydä katsomassa Freddie Mercuryn patsasta järven rannalla. Ei olisi patsaalle paljon kauniimpaa paikkaa kuvitella, aivan järven vieressä Alpit taustalla.10 14 17

Suklaa

Ei Sveitsiä ilman suklaata. Sveitsiä voisi kuvailla suklaan ystävän unelmaksi, sillä herkkua on saatavissa missä tahansa. Hinnat hipovat useissa paikoissa kattoja, mutta kerran-pari vuodessa voi käyttää vähän rahaa taivaallisen hyvään suklaaseen, vai mitä?  IMG_5323

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nicola 21.3.2017 at 16:40

    Sveitsi on itselläkin matkakohde listalla. Ja postauksesi luettuani mielenkiinto syveni entisestään. :)

    • Reply Tanja 26.3.2017 at 14:59

      Kannattaa todellakin lähteä, todella kaunis maa :)

    Leave a Reply