Porvoon kahvilat

Kahviloiden ystävä ei Porvoossa pety. Erityisesti vanha Porvoo on täynnä toinen toistaan houkuttelevimpia kahviloita, ja päivävisiitillä meinaa iskeä valinnanvaikeus. Kovilla talvipakkasilla oli kiva pujahtaa kahvilaan lämmittelemään, ja herkuttelemaan ihanilla leivonnaisilla. Porvootakin jaksoi tutkia syötyjen herkkujen jälkeen.

Cafe Fanny

Cafe Fanny vanhassa Porvoossa on oikein miellyttävä paikka pysähtyä kupposelle. Herkkujen valikoima ei ollut sieltä runsaimmasta päästä, mutta tarvitseeko valikoiman edes aina käsittää parikymmentä eri tuotetta? Kerrankin oli helppo päättää, mitä teen kylkeen ottaa.IMG_8902IMG_8896 IMG_8897 IMG_8899 IMG_8900

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tee- ja kahvihuone Helmi

Helmi löytyy niin ikään vanhasta Porvoosta, ja kävin siellä jo viime kesänä. Helmi on yksi suosikkikahviloistani Porvoossa, koska tunnelma on mitä parhain, henkilökunta on ystävällistä, ja leivosvalikoima ei voisi olla parempi. Porvoossa kun oltiin, niin päädyin herkuttelemaan Runebergin tortulla. Harmiksi kahvila Helmen versio klassikotortusta oli aika kuiva, mutta muuten erittäin maukas. Tämä teenjuoja kiittää hyvästä teevalikoimasta, valinnanvaikeus melkein iski teemakuja selatessa.  7IMG_8946 IMG_8948 IMG_8949

Kesäkuukausina avoinna on myös tunnelmallinen sisäpiha.IMG_8497IMG_8500

Cafe Cabriole

Bussiasemaa vastapäätä sijaitsee tunnelmallinen Cafe Cabriole. Vitriinistä löytyi toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivoksia ja suolaisia piirakoita, tällä kertaa valitsin tylsästi suklaakeksin. Teetä ja kahvia sai hakea lisää niin monta kertaa kuin halusi, mistä iso plussa!IMG_8972 IMG_8973 IMG_8974

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Petris Chocolate Room

Petris Chocolate Room vanhassa Porvoossa on ihana pikkupaikka, mutta harmittavan kallis. Kupillisesta kaakaota pulitin melkein viisi euroa, mikä on omaan makuun vähän liikaa yhdestä kupista kuumaa. Hyvää se oli, ja oikein suklaista. Myynnissä oleva suklaa on todella herkkua, pakkohan sitä oli vähän ostaa kotiin viemisiksi. Tykästyin erityisesti kahvilan sisustukseen, yksinkertaista mutta kaunista. Suuret ikkunat ja vaaleat seinät loivat mukavan kirkkaan tunnelman, ja tuntui kuin kaikki huonekasveista lähtien olisi mietitty tarkkaan.IMG_8912IMG_8908IMG_8910 IMG_8911

Onko sulla lempikahvilaa Porvoossa?

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply