Suomen suurin matkablogiyhteisö

Talvinenkin Porvoo on kaunis

Kesäkaupunkina tunnettu Porvoo on ihana paikka myös talvella. Kesään verrattuna helmikuinen talvipäivä oli todella hiljainen, eikä vanhan Porvoon kaduilla näkynyt juuri ketään muuta. Mistään ei kuulunut ainuttakaan ääntä, ja kirkon kellojen kumina kuulosti melkein aavemaiselta autoilla kaduilla. Tunnelma oli kuin todellisessa talven ihmemaassa. Miten talvisesta Porvoosta ei voisi olla tykkäämättä? 

Talvisen Porvoon kiertelyyn ei olisi paljon kauniimpaa päivää voinut toivoa. Pakkanen oli aika purevaa, mutta kylmyyden tunteesta pääsi helposti eroon pistäytymällä yhdessä vanhan Porvoon ihanista kahviloista.IMG_8892 IMG_8894 IMG_8943IMG_8916 IMG_8920

Vanhan Porvoon ulkopuolella, Linnamäen suunnalla, hiljaisuuden täyttivät lasten iloiset äänet pulkkamäen suunnalta. Melkein olisi tehnyt mieli lähteä ilonpitoon mukaan, sillä en edes muista koska viimeksi olen ollut pulkkamäessä. Siitä on luvattoman pitkä aika.

Muutama pilkkijä näkyi kokeilevan kalaonneaan joen jäällä. Muutamia ulkoilijoitakin joen jäällä näkyi, mutta itse en jäälle uskaltautunut. Tyydyin ihastelemaan maisemia turvallisesti rannalta käsin, vaikka jäällä kävely hieman houkuttelikin.IMG_8921 IMG_8922 IMG_8924 IMG_8927

Ja ne kuuluisat punaiset ranta-aitat! Miten kauniilta ne näyttivätkään auringonpaisteessa valkeaa lumea vasten.IMG_8933 IMG_8935 IMG_8936 IMG_8937

Porvoosta on kovaa vauhtia muodostumassa yksi mun suosikkikaupungeista, ja varmasti käyn siellä toisenkin kerran tämän vuoden aikana.IMG_8938

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Janni / Lentopelko 15.2.2017 at 19:42

    Pitäis kyllä itsekin joskus ottaa suunnaksi Porvoo! Ainakaan tietääkseni en oo siellä ikinä käynyt. Tosi kivan näköinen paikka, ihanan tunnelmallinen. :)

    • Reply Tanja 18.2.2017 at 19:06

      Porvoo on tosi kiva, kannattaa käydä! :) Mäkin kävin ekaa kertaa vasta viime kesänä.

    Leave a Reply