Suomen suurin matkablogiyhteisö

IGTT: Suomen neljä vuodenaikaa

Hyvää Instagram Travel Thursdayta kaikille! Suomen juhlavuoden kunniaksi keskitytään tällä kertaa juhlistamaan kaunista kotimaata neljän vuodenajan kuvilla. On hienoa asua sellaisessa maassa, missä neljä vuodenaikaa erottaa selvästi toisistaan.

Talvi

Talvi on oma suosikkivuodenaikani, harmi vain ettei eteläisessä Suomessa ole enää kunnon talvia..  Mikään ei voita sitä ääntä, mikä lähtee pakkaslumella kävellessä. Joskus vielä matkustan talvella Lappiin, mahdollisimman pohjoiseen, missä kaamos on syvimmillään. Lunta on paljon, pakkanen paukkuu ja toivon mukaan taivasta värittävät revontulet. Ennen sitä tyytyminen on jäisen Aurajoen ihailuun, mikä ei ole yhtään hullumman näköinen.1 2

Kevät

Keväässä parasta on luonnon herääminen. Toki päivien piteneminen ja valoisan ajan lisääntyminen on mukavaa, mutta talven pimeys ei koskaan ole häirinnyt minua. Keväällä mikään ei ole parempaa kuin kävelylenkki luonnossa, heräävien lintujen äänistä ja luonnosta nauttien.6 7 8

Kesä

Kesä ei koskaan ole ollut mun suosikki vuodenaikojen joukossa, mutta ovathan pitkät, valoisat päivät kivoja. Mä tykkään kesässä eniten sadepäivistä, ja erityisesti sateen jälkeisestä tuoksusta. Aurinkoisina päivinä taas on kiva kävellä Aurajoen rannoilla, ja hypätä jokilautan kyytiin.51 3

Syksy

Syksyssä parasta on tietenkin ruska! Voiko mikään olla kauniimpaa kuin keltaisen, punaisen ja oranssin väreissä hohtavat lehtipuut? Joskus olisi mahtava päästä Lappiin ihailemaan ruskaa, vaikkei etelän ruskaloistossakaan mitään vikaa ole.4

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

**

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Lue tempauksesta lisää täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply ananas2go 2.2.2017 at 08:51

  Tuttavani asui jonkin aikaa Tansaniassa ja ilmoitti, että sielläkin on neljä vuodenaikaa ja ne ovat kesä, kesä, kesä ja kesä. Tämä täällä on kyllä antoisaa, mikä näkyy hyvin kuvistasikin. Jokaisessa vuodenajassa kiehtovat puolensa, olipa oma suosikki sitten mikä hyvänsä.

  Nautin ehkä eniten alkusyksyn kirkkaista, kuulaista päivistä ja siitä, kun sato kypsyy ja kaikki on uutta ja tuoretta, mutta myös kesästä, joka tosin on aina liian lyhyt.

  Toivottavasti saat pohjoisen talviseikkailuja.

  • Reply Tanja 8.2.2017 at 00:22

   Sitä on näin Suomessa asuvana vaikea kuvitella, ettei vuodenaikoja oikein erota toisistaan.
   Jokaisessa vuodenajassa on todellakin omat hyvät ja huonot puolensa, henkilökohtaisesta suosikista huolimatta.

 • Reply Miia 2.2.2017 at 15:01

  Kyllä sitä saa olla onnellinen, että on ne 4 vuodenaikaa, vaikka ei se aina rikkaudelta tunnu kun loskaa sataa naamaan ja on kaikki vaatteet märkänä. :D Mutta kauniita kuvia olet kyllä ottanut ihan jokaisesta vuoden ajasta. Ja liputan myös Lapille, haluaisin itsekin mennä pitkästä aikaa sekä ruskaretkelle, että revontulia katsomaan. :)

  • Reply Tanja 8.2.2017 at 00:23

   Loska ei todellakaan ole mikään ilon aihe :D Toivottavasti päästään molemmat pian Lappiin maisemia ja luontoa ihailemaan :)

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa 2.2.2017 at 18:30

  Mä en koskaan osaa vastata kysymykseen mikä on suosikkivuoden aikani. Tykkään talven pakkasista, siitä kun kiva tulla sisälle pakkasen raikastamana. Tykkään kevään pitenevistä päivistä ja vihertyvästä luonnosta. Kesä lämpimät aurinkoiset ja leppoiset päivät. Syksyn väriloisto ja aamujen kirpakkuus tai hiljainen harmaasävyinen metsä. Tuo kuva Aurajoen seeprakuvioista on muuten tosi hauska.

  • Reply Tanja 8.2.2017 at 00:28

   Se on kiva että tavallaan tykkää jokaisesta vuodenajasta :) Mulle talvi on aina ollut se ykkönen, niin kauan kuin muistan. En oikeastaan osaa sanoa miksi, talvessa vaan on jotain ”parempaa” kuin muissa vuodenajoissa.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 2.2.2017 at 18:57

  Oho, talvifaneja tapaan harvoin! Kunnon talvi ja nariseva lumi on kyllä ihanaa, mutta niin kuin sanoit, etelässä on kyllä ihan onnetonta nykyään.. :( Mutta kesä, kevät ja syksy on ihania. Tuo sateenjälkeinen tuoksu on muuten ihana, vaikka muuten tulen yleensä vihaiseksi sateesta. Niitä kun tuppaa olevan ihan liikaa verrattuna lämpimiin päiviin. :P

  • Reply Tanja 8.2.2017 at 00:36

   Talvifaneja ei tosiaan kovin usein tule vastaan. Lunta kyllä kaipailisin tänne Turkuun, sitä kun on tänä talvena ollut tosi vähän..

 • Reply Terhi / Muru Mou 2.2.2017 at 22:28

  Neljä vuodenaikaa on kyllä rikkaus! Ja vuodenaikoja arvostaa entistä enemmän kun asuu sellaisessa maassa, jossa niitä ei niin selkeästi ole. Nyt tuli ikävä Suomen kevättä ja syksyä, sillä siitä on jo useampi vuosi aikaa, kun olen päässyt ne kokemaan!

  • Reply Tanja 8.2.2017 at 00:40

   Suomessa asuessa neljä vuodenaikaa ja erityisesti niiden eroavaisuuksia ei oikein osaa arvostaa, ne on aika lailla itsestään selvyyksiä. Irlannissa opiskellessani ei syksyllä ja talvella ollut suurta eroa, eikä oikein keväällä ja syksylläkään. Keväällä ei ehkä satanut niin paljoa :P

 • Reply Kohteena maailma / Rami 5.2.2017 at 00:25

  Mielestäni nämä kuvat oli kuin ala-asteen oppikirjasta. Nimittäin todellisuus on sitä, että maamme näyttää enemmän erilaisia harmaita sävyjä :-D Nykyään kun ei tiedä vuodenajan perusteella, pitikö pitkiä kalsareita pitää juhannuksena vai jouluna. Keskilämpötila kun on koko lailla sama :-( Mutta, kauniina päivinä maamme kauneus tulee parhaiten esiin ja hyvin olet onnistunut vangitsemaan Turkua kuviisi :-)

  • Reply Tanja 8.2.2017 at 00:17

   Heh, ihan totta että vuodenajat ovat aika lailla erilaisia harmaan sävyjä :D Ja niitä pitkiä kalsareita voi todellakin hyvin tarvita myös juhannuksena.

 • Reply Travelloverin Annika 12.2.2017 at 18:47

  Minä olen alkanut iän myötä arvostaa neljää vuodenaikaa. Nuorena ikuinen kesä tuntuu paljon hauskemalta ja jotenkin vapaudelta, mutta koska aikuisuus on myös velvollisuuksia, on ihan kiva seurailla, miten vuodenajat vaihtuivat. Kunpa ne vain säilyisivät. Välillä kun tuntuu, että on vain pari viikkoa kesää ja sitten yhtä loputonta syksyä loppuaika. Mutta esimerkiksi tänään on ollut ihana talvipäivä: vähän pakkasta ja lunta.

  • Reply Tanja 13.2.2017 at 12:08

   Kesä todellakin tuntuu välillä aika lyhyeltä, varsinkin se lämmin osa. Toisaalta taas talvikin on aika lyhyen tuntuinen, ainakin täällä etelässä.

  Leave a Reply