Suomen suurin matkablogiyhteisö

Värikäs Kinsale

Kaunis Kinsalen kaupunki on tunnettu värikkäistä taloistaan. Värikkäästi maalattuja taloja oli loppujen lopuksi aika vähän, ei musta mitenkään enempää kuin muissa irkkukaupungeissa. Tai sitten kävelin aivan väärissä paikoissa Kinsalessa. Oli miten oli, Kinsale on kiva ja kaunis kaupunki.IMG_6986 IMG_6987IMG_7097

Olin etukäteen lukenut Kinsalessa järjestettävästä kävelykierroksesta, mikä oli myös saanut hyvää palautetta TripAdvisorissa. Tykkään uusissa kaupungeissa osallistua kävelykierroksille, koska niiden aikana kuulee kaikenlaista mielenkiintoista tuntemattomasta kaupungista. Don & Barry’s Historic Stroll oli kuitenkin pienoinen pettymys ja suoraan sanottuna paikoiten hyvin tylsä. Kierros kesti 1,5 tuntia, ja jossain vaiheessa en jaksanut keskittyä enää kunnolla. Oppaana toiminut Don meni vähän liiaksin yksityiskohtiin.

Kävelykierros maksaa 7 euroa, mutta kierrokselta voi missä tahansa vaiheessa jättäytyä pois, jolloin ei tarvitse maksaa mitään. Kierrokset lähtevät turisti-infon edestä päivittäin klo. 11.15 ja sesonkiaikaan lisäksi aamulla klo. 9.15. Marras- helmikuussa kierroksia järjestetään vain ennalta sovitusti. Kävelykierros sopii kaikille, sillä vauhti on leppoisa eikä mäkiä ole edes nimeksi.IMG_7102 IMG_7101

Rannan tuntumassa sijaitsee pieni suklaakauppa Koko, mistä voi ostaa käsintehtyä irlantilaista suklaata. Kaikki myynnissä oleva suklaa tehdään kaupan yläkerrassa, todellisia lähellä tuotettuja herkkuja siis. Pieneksi myymäläksi valikoima on yllättävän monipuolinen, ja myös sokeritonta suklaata oli myynnissä.IMG_6992IMG_6991IMG_6993

Satama on yksi Kinsalen helmistä, ja mikä olisi parempi tapa nähdä satamaa kuin risteily. Kauniiden maisemien lisäksi risteilyn aikana voi hyvällä tuurilla nähdä hylkeitä ja jopa delfiinejä. Mereltä päin avautuvat hyvät näkymät suurelle, vanhalle linnoitukselle Charles Fortille. Vastapäätä tätä suurta linnoitusta on pienempi James Fort, komean näköinen sekin. Molempia linnoituksia on käytetty Kinsalen ja sataman puolustamiseen. Kävellen linnoitukset ovat vähän liian kaukana keskustasta. Risteily kauniissa satamassa auringon paisteessa oli sopivan rentouttava tapa viettää iltapäivä Kinsalessa.

Etukäteen risteilyä ei ole mahdollista varata, joten satamaan kannattaa ilmestyä hyvissä ajoin. Aikuiselta risteily kustantaa 13e ja alle 14v lapsilta 5 euroa.IMG_7042 IMG_7045 IMG_7053 IMG_7057 IMG_7066 IMG_7092

Kinsalen parhaat näköalat löytyvät pienen kävelymatkan päässä keskustasta, Charles Fortin suuntaan. Näköalaa ihaillakseen pitää kavuta pitkä pätkä ylämäkeen, mutta näkymien avautuessa silmien edessä kaikki kapuaminen on kuitenkin vaivan arvoista. Ylhäältä avautuvat kauniit näkymät kohti Kinsalen satamaa, sekä Charles Fortia ja totta kai sinistä merta.IMG_7004 IMG_7011

Kinsaleen pääsee helposti ja nopeasti bussilla Corkista. Matka kestää hieman alle tunnin, ja bussipysäkki Kinsalessa on satamassa, lähellä turisti-infoa. Kinsalessa riittää hyvin tekemistä päiväksi, ja se onkin hyvä päiväretkikohde Corkista. BusEireann liikennöi Corkista Kinsaleen useita kertoja päivässä, ja meno-paluu kustantaa noin 18 euroa.IMG_7109IMG_7000

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply