Matkamessut + Travel Bloggers Give Back

Matkamessut lähestyvät kovaa vauhtia. Ohjelmaa on vaikka millä mitalla, ja siihen kannattaakin tutustua etukäteen. Itse odotan eniten messuilta Irlantia, mahtavaa että Irlannilla on oma alue tämän vuoden Matkamessuilla! Saa nähdä iskeekö Irlanti-ikävä niin kovaksi, että sinne pitää suunnata tämän vuoden aikana. Perjantaina messuilla on luento” Ireland on the Big Screen”, mikä on tarkoitus käydä kuuntelemassa. Suunnitelmissa on myös etsiä Tukholma, Praha sekä Baltian maiden edustajat messuilta, sillä kyseisiin paikkoihin on suunnitelmia tälle vuodelle.

Suomen juhlavuoden kunniaksi olisi tietenkin kiva reissata myös kotimaassa. Joitain ideoita Suomen osalle jo on, mutta toivon mukaan Matkamessuilta tarttuu mukaan lisää inspiraatiota. Lappiin olisi kiva suunnata, mutten yhtään tiedä mihin, koska ja miten pitkäksi aikaa tai mitä siellä tekisin. Yhden Suomikohteen tiedän tälle vuodelle aika varmasti, nimittäin Utön saaren. Siellä käynnistä olen haaveillut muutaman vuoden.IMG_5291 IMG_5288

Travel Bloggers Give Back

Viime vuonna päivänvalon nähnyt upea tempaus Travel Bloggers Give Back (TBGB) saa jatkoa tänä vuonna. Viime vuonna TBGB toteutettiin kirppiksenä, missä myytiin kaikenlaista matkailuun liittyvää tavaraa. Saadut rahat lahjoitettiin Nepalin kastittomille lapsille yhteistyössä Autolla Nepaliin -tempauksen kanssa. Viime vuonna kerätyillä rahoilla saatiin Nepalin kastitomille lapsille uusi koulu.

Tämän vuoden tempauksella tuetaan myös lapsia. Kohde on Laos, missä Plan Suomi tukee Boekon läänissä lasten koulutusta. Lähes puolet Laosin asukkaista kuuluu johonkin etniseen vähemmistöryhmään. Suurin osa heistä asuu vuoristossa, missä liikkuminen on vaikeaa, eikä perusopetusta ole saatavilla. Jos opetusta on, sen taso on heikko. Vain alle puolet eri vähemmistöryhmiin kuuluvista tytöistä aloittaa koulun. Plan Suomi on tukenut Boekon läänin lasten koulutusta useamman vuoden ajan, ja tavoitteena on tehdä kouluympäristöstä turvallinen ja syrjimätön. Tavoitteena on, että kaikki lapset voisivat osallistua opetukseen tasa-arvoisesti.

Tämän vuoden Matkamessujen yhteydessä (20. – 21.1.) TBGB toteutetaan valokuvanäyttelynä, johon matkabloggaajat ovat lahjoittaneet itse ottamiaan kuvia. Epson tulostaa kuvat messuilla, ja tulostettavien kuvien koot ovat 10x15cm, A4 ja A3. Näyttelykuviksi valitut 50x70cm taulut myydään näyttelyn lopuksi. Osallistuin tämän vuoden tempaukseen alla olevalla kuvalla. Kuva on otettu vuonna 2012 Uudessa-Seelannissa, paikassa nimeltä Moeraki Boulders. Uskon että näyttelystä on tulossa vallan upea, ja kaikki kuvat esitellään ennen Matkamessuja omalla nettisivullaan. Lisäksi TBGB löytyy Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

Kuvien hinnasto;

 • 10x15cm 5e
 • A4  15e
 • A3  25e
  IMG_3469

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

**

Travel Bloggers Give Back -tempauksen Matka 2017 -messuilla mahdollistavat itse messujen lisäksi: Rantapallo, Epson ja Matkapörssi. Yhteistyössä Plan Suomen kanssa varmistamme avun perille pääsyn ja voimme kertoa teille myöhemmin mitä kaikkea saimme tammikuisen viikonlopun aikana aikaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Milla - Pingviinimatkat 15.1.2017 at 09:12

  Tämä kuva on mielestäni niin upea :) Kiitos, että olet mukana TBGB:ssä. Mihin aikaan vuodesta 2012 tuo kuva on muuten otettu? Me olimme Uudessa-Seelannissa 2012 tammikuussa. Moeraki Boulders jäi valitettavasti itse näkemättä, sillä taitoimme etapit Christchurch-Dunedin-Invercargill bussilla. Ikävä noille alueille on kova ja ensi kerralla on kyllä pysähdyttävä ihailemaan tätäkin rantaa <3

  • Reply Tanja 16.1.2017 at 22:24

   Kiitos! :) Kuva on otettu tammi- helmikuun vaihteessa, en ihan tarkkaan muista milloin Moeraki Boulders osui matkan varrelle. Me liikuttiin myös bussilla, mutta Dunedinista löytyi joku firma mikä ajoi pyynnöstä Moeraki Bouldersin rannalle. Aivan ihana paikka <3

  Leave a Reply