Matkasuunnitelmia vuodelle 2017

Ensi vuodelle ei ole vielä ainuttakaan matkaa varattuna. Tuntuu jollain tapaa aika tyhjältä, ettei ole vielä mitään reissua, mitä voisi odottaa. Suunnitelmia on vähän, mutta minkäänlaisia päätöksiä en vielä ole tehnyt. Mitä luultavimmin mitään suurempaa reissua ei ole tiedossa enne syksyä, elikkäs Euroopan kamaralla pysytellään ainakin alkuvuosi. IMG_0880

Tallinna 

Tallinna on varma kohde, ja voi olla että käyn siellä useammankin kerran ensi vuoden aikana. Kaksi edellistä Tallinnan matkaa ovat olleet aika nopeita visiittejä, joten kaupungissa olisi vielä vaikka mitä nähtävää ja koettavaa. Erityisesti Viru-hotellin KGB-museo houkuttelee. Muutama kuukausi sitten suljettu Patarein vankila olisi ollut todella mielenkiintoinen, toivon mukaan se avataan uudelleen vielä joskus.

Road trip Baltian maissa

Baltian maat ovat alkaneet kiinnostaa mua parin viime vuoden aikana. Baltian maiden läpikäynti bussilla liikkuen oli mielessä jo tänä vuonna, mutta aika ei vielä ollut oikea sille. Virossa olisi kiva päästä näkemään jotain muutakin kuin Tallinna, erityisesti kiinnostavat Tartu ja Pärnu. Vilna ja Riika houkuttelevat vanhoilla kaupungeillaan, ja Vilnassa vielä erikseen Uzupiksen kaupunginosa.IMG_4608 IMG_4614

Tukholma

Tukholma oli mielessä jo tälle vuodelle, mutta syystä tai toisesta matka ei koskaan toteutunut. Olen käynyt kerran Tukholmassa, tosin siitä alkaa olla jo yli 15 vuotta. Tuolta reissulta muistan upean Vasa-laivan sekä autossa istumisen satamassa. Taisimme jopa viettää yön autossa silloin. Voisi siis sanoa, että Tukholma on multa vielä näkemättä ja kokematta. Asia pitää ehdottomasti korjata, ja voi hyvin olla että Tukholmasta tulee vuoden 2017 ensimmäinen matkakohde. Olen aina joskus katsellut kuvia Tukholman vanhasta kaupungista, ja ollut salaa hieman kateellinen niille, ketkä ovat kävelleet vanhan kaupungin kauniilla kujilla.

Praha

Praha on alkanut toden teolla kiinnostamaan vasta jokin aika sitten. Kaupungissa kiehtoo sen historia kaikkine rakennuksineen, ja toki haluan nähdä Kaarlensillan livenä. Sillat ovat jotenkin kivoja ja usein aika kauniita, erityisesti vanhemmat mallit, ja musta on pikku hiljaa kehittymässä jonkinlainen siltabongari.IMG_5256 IMG_5288

Hongkong

Vaikkei Aasia näin yleisesti ottaen niin kiinnosta, olisi Hongkongissa mielenkiintoista päästä käymään. Jos ja kun Uuteen-Seelantiin lähden, voisi Hongkong olla hyvä välilaskukohde muutamaksi päiväksi. Eniten Hongkongissa kiehtoo todellinen suurkaupungin tuntu, missä luonto ei kuitenkaan ole liian kaukana. Lamma Islandista olen kuullut paljon hyvää, ja varmasti ottaisin kyseisen saaren osaksi matkaohjelmaa.

Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti + working holiday visa on ollut haaveissa jo pitkään. Uusi-Seelanti on vallan upea maa, ja olisi aivan mahtava viettää siellä kokonainen vuosi. Haave working holiday viisumista Uuteen-Seelantiin on lähellä toteutumista, ja alustavien suunnitelmien mukaan matkalle lähtö olisi loka- marraskuun tienoilla. Haaveissa on lähteä Uudesta-Seelannista käymään parilla Tyynenmeren saarella sekä tietenkin Australiassa. Toivon mukaan seuraavalla Uuden-Seelannin reissulla pääsisi toteuttamaan myös Tongariro Crossingin..
IMG_7236

Miltä näyttää sun vuosi 2017 reissujen osalta?

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Teea | Curious Feet 30.12.2016 at 21:06

  Todella kivalta kuulostaa!

  Tarttis käydä Prahassa joskus. Aikanaan en siihen ihastunut enkä usko, että se ruuhkaisin keskusta nyttenkään olisi oma paikkani, mutta voisin jo osata arvostaa arkkitehtuuria ja kaupunkia yleisesti enemmän kuin nuorempana.

  Tuota Uuden-Seelannin seikkailuasi odotan kyllä innosta piukeana! Niin mahtavalta se kuulostaa :).

  Oletko tulossa matkamessuille? Olisi kiva tavata siellä. Mutta mukavaa vuoden vaihdetta!

  • Reply Tanja 31.12.2016 at 16:25

   Mäkin odotan näistä eniten Uutta-Seelantia, toivottavasti se toteutuu! :)
   Olen kyllä tulossa matkamessuille, näillä näkymin oon paikalla torstaina ja perjantaina. Siellä siis nähdään!

  Leave a Reply