Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikapyrähdys Tallinnassa

Mitä ehtii tehdä Tallinnassa seitsemässä tunnissa? No vaikka mitä! Vuoden viimeinen reissu suuntautui Tallinnaan, ja päivä kaupungissa sujui nopeasti. Niinkin lyhyessä ajassa kuin seitsemässä tunnissa ehti nähdä ja tehdä yllättävän paljon, Tallinna kun ei ole mikään suuren suuri kaupunki. Maissaolotunteihin voi ainakin tehdä seuraavaa;
IMG_8781

Harhailla vanhan kaupungin kujilla

Tallinnan vanha kaupunki on upean tunnelmallinen paikka, ja se on mitä oivin kohde päättömään harhailuun, sillä eksyminen on vaikeaa, ja seuraavan kulman takaa voi löytyä vaikka mitä mielenkiintoista. Marraskuun harmaana iltapäivänä kujat olivat hiljaisia ja tyhjiä, eikä juuri missään näkynyt muita matkailijoita. Päivän hämärtyessä vanha kaupunki oli oikein hurmaava ja tunnelmallinen kaikkine valoineen.IMG_8802IMG_8804

Ostaa kassikaupalla suklaata

Tallinna on hyvä kohde myös suklaan ystäville. Vanhasta kaupungista voi ostaa käsintehtyä suklaata Anneli Viik chocolate myymälästä, Rotermanni-kortellissa taas on Kalevin myymälä.

Anneli Viikin pikkuputiikki oli aika herttainen ja sympaattinen paikka. Aikaisin aamulla myymälä/kahvilassa ei ollut ketään muuta, joten lämmittävästä kaakaokupillisesta sai nautiskella kaikessa hiljaisuudessa. Kahvilan puolelta on suora näköyhteys keittiön puolelle, missä myös suklaa valmistetaan. Kahvikupposen ääressä voi siis seurailla kotiin vietävien suklaisten herkkujen valmistumista.

Kalevin myymälä on varmasti monelle Tallinnan-kävijälle tuttu. Ovi kävi tiuhaan, ja kaiken suklaan keskellä sai kulutettua yllättävän paljon aikaa. Vähän lisähaastetta shoppailuun tuli pakettien vironkielisistä teksteistä, mutta mitäpä loma olisi ilman pientä ”seikkailua”, tapahtui se sitten suklaakaupassa tai jossain muualla. Valikoima Kalevin myymälässä on hyvä, tosin useita myynnissä olevia suklaita löytyy ruokakaupastakin.2IMG_8732

Kuljeskella kaupungin muurien ulkopuolella

Tallinna vanhan kaupungin ulkopuolella ei ehkä ole maailman kaunein paikka, ainakaan marraskuun harmaudessa. Tallinnan keskusta on kuitenkin kivan näköinen omalla, karulla tavallaan. Kaduilla riitti vilskettä ja vilinää, mikä oli mukavaa vaihtelua vanhan kaupungin hiljaisuudelle. Tallinnassakin voi melkein päästä vähän suuremman kaupungin tunnelmaan keskustassa kulkiessa.IMG_8752 IMG_8759

Nauttia kaupungin parhaista letuista

Mukavan tunnelmallinen lettubaari Kompressor tarjoilee Tallinnan parhaat letut. Erityisesti opiskelijoiden ja nuorten suosima ravintola on vallan ihana paikka rentouta hetki ja samalla syödä hyvin. Lettuja ei ole hinnalla eikä varsinkaan koolla pilattu, eikä makukaan ole yhtään huono. Lomallahan on lupa herkutella, joten miksei sitä tekisi herkullisen letun äärellä.IMG_8777

Virittäytyä joulutunnelmaan joulumarkkinoilla

Joulun aikaan Tallinna on oiva lähikohde virittäytyä joulutunnelmaan. Markkinat ovat avoinna päivittäin, ja ne aukeavat sopivasti jo aamukymmeneltä. Ostoksille pääsee siis jo heti aamusta, tosin illan hämärtyessä tunnelma on parhaimmillaan. Joulumarkkinoilla kulkiessa saa kulutettua aikaa viidestä minuutista tuntiin. Ostosten lomassa voi juoda kupposen glögiä ja jatkaa shoppailua. Lähinnä myynnissä on erilaisia käsitöitä; villasukkia, lapasia ja joulukoristeita.IMG_8815

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply