Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulukalenteri; viikon postikorttimaisema #3

Valoisaa kolmatta joulukuun viikkoa! Tällä kertaa joulukalenteri matkaa Uuteen-Seelantiin, ja Mount Cookin upeisiin maisemiin. Uuden-Seelannin korkein vuori kohoaa 3742 metrin korkeuteen, ja samaisella vuorella Edmund Hillary kiipeili ennen Mount Everestin valloitusta.

Mount Cook (tunnetaan myös nimellä Aoraki) on yksi oma suosikkini Uuden-Seelannin paikoista. Sanotaan, että ensimmäistä näkyä Mount Cookista ei unohda koskaan, ja voin allekirjoittaa tämän väittämän. Ensimmäisenä päivänä vuoresta ei näkynyt juuri mitään sankan pilvipeitteen vuoksi. Mieleen hiipi jo ajatus siitä, että jos vuori jää kokonaan näkemättä. Sään jumalat olivat onneksi suosiollisia, ja seuraavana aamuna Mount Cook näyttäytyi ylväänä vaaleansinistä taivasta vasten. Näky on yksi upeimpia, joita koskaan olen nähnyt. 

Pala sydämestäni jäi Mount Cookin maisemiin, ja Ulurun lailla ajatukseni vaeltavat aina välillä Mount Cookin maisemiin.IMG_5223 IMG_5231

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply