Suklainen Tallinna

Suklaanystävän ei tarvitse potea puutetta Tallinnassa. Kaupungista löytyy kaksi hyvää suklaakauppaa, toinen vanhasta kaupungista ja toinen Rotermann-korttelista.

Anneli Viik Chocolate

Vanhasta kaupungista, osoitteesta Pikk 30, löytyy pikkuinen suklaamyymälä Anneli Viik Chocolate. Myymälän yhteydessä on viihtyisä kahvila muutamalla istumapaikalla. Join kupillisen hyvää kaakaota, mikä tosin oli todella täyteläistä ja tummaa. Kaakaon maistelun lomassa oli kiva seurata keittiön puolella tapahtuvaa suklaisten herkkujen valmistumista.

Suklaat tehdään samassa rakennuksessa myymälä/kahvilan kanssa. Koska herkut tehdään käsityönä, ovat hinnat sen mukaisia. 100 gramman suklaalevyt maksavat 7,15 – 7,50 euroa. Saatavilla on myös runsas valikoima konvehteja, joita voi ostaa myös kotiin viemisiksi neljän kokoisissa laatikoissa. Pienimpään laatikkoon mahtuu 9 kappaletta, isoimpaan 40. Suurin osa konvehdeista sisälsi jonkin sortin alkoholia Baileysistä rommiin. Jos alkoholin maku ei ole omaan makuun, niin valikoimasta löytyy myös mintun, vadelman ja päärynän makuisia suklaita.

Anneli Viik on avoinna päivittäin, maanantaista lauantaihin klo. 10 – 21 ja sunnuntaisin klo. 10 – 19.IMG_8728 IMG_8731 IMG_8732

Kalev

Kalev on varmasti tuttu suklaamerkki monelle. Vaikka Kalevin suklaata löytää Tallinnasta kaikista ruokakaupoista, ja myös joistain kaupoista Suomesta, oli Kalevin omassa myymälässä kiva piipahtaa. Toki myymälässä oli myös sellaisia suklaita, joita en muista ruokakaupassa nähneeni.

Jouluinen ikkuna oli kaunis, ja kaupan puolelta löytyi monipuolinen valikoima joulusuklaata. Myymälän yläkerrassa pääsee kokeilemaan esimerkiksi suklaan valmistusta. Kahden tunnin oppitunti pitää varata etukäteen, ja osallistujia pitää olla vähintään neljä. Tuollaista olisi kiva kokeilla joskus!

Kalevin myymälä on Rotermann-alueella, osoitteessa Roseni 7. Hinnat olivat aika lailla samoissa kuin ruokakaupoissa, eivät ainakaan korkeampia. Shoppailua vähän haittasi se, että lähes kaikissa paketeissa oli tekstit ainoastaan viroksi. Kassillinen herkkuja irtosi noin 20 eurolla. Myymälä on avoinna maanantaista lauantaihin klo. 10 – 20 ja sunnuntaisin klo. 11 – 18. 35 2 1

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 11.12.2016 at 21:56

    Kalevin myymälässä olenkin käynyt, toinen oli uusi tuttavuus, kiitos siis vinkistä. Päiväristeilyllä Tallinnaan ensi keskiviikkona. :)

    • Reply Tanja 12.12.2016 at 19:55

      Kiva jos löytyi uusi tuttavuus :) Kivaa Tallinnan reissua!

    Leave a Reply