Joulukalenteri; viikon postikorttimaisema #2

Hyvää joulukuun toista viikkoa! Viime viikolla startannut joulukalenteri siirtyy Sveitsiin ja upeisiin Alppimaisemiin. Sisäinen vuorifanini henkäisi ihastuksesta Sveitsin vuoristomaisemia ihaillessa. Voiko olla mitään parempaa kuin pilvetön taivas, auringon paiste ja lumihuippuisia vuoria silmän kantamattomiin? Sveitsissä kävin ihastelemassa Alppeja kahdesti, Engelbergin ja Zermattin pikkukylissä.

Zermatt & Matterhorn

Sveitsin reissulta odotin Matterhornin näkemistä kaikkein eniten. Onneksi kohdalle osui mitä parhain sää, eikä Matterhornin muotoa tarvinnut arvailla paksun pilvikerroksen takaa. Muistan miten melkein juoksin Zermattin kujilla, odottaen Matterhornin ilmestymistä nurkan takaa. Kun ikoninen kolmiovuori vihdoin tuli näkyviin talojen takaa, oli näky kauniimpi kuin osasin edes kuvitella.10 4

Engelberg & Mt Titlis

Zermattin alppikylän lisäksi mahtavia vuoristomaisemia tarjoili Engelbergin kylässä sijaitseva Mt Titlis. Hieman yli 3000 metriä merenpinnan yläpuolelle kohoava Mt Titlis tarjoilee aivan upeat maisemat! Lumihuippuisia vuoria näkyy joka puolella, ilma on ihanan raikas ja kaikkialla on ihanan rauhallista.

Jo matkalla ylös maisemat vangitsevat katseen ja mielen. Ilma oli kuin morsian, taivas aivan pilvetön. Huipun -10 astetta tuntui porottavan auringon ansiosta +10. Jätski maistui aurinkoisen ikkunan edessä istuessa ja Alppeja ihaillessa.a j

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply