Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan joulumarkkinat

Myönnän, olen jouluhöperö. Joulumarkkinoilla on ihana käydä tunnelmoimassa ja haistelemassa joulun tuoksuja. Kävin ensimmäistä kertaa joulumarkkinoilla ulkomailla kolme vuotta sitten Saksassa. Stuttgartin joulumarkkinat olivat aivan upeat, itse asiassa parhaimmat joissa olen tähän mennessä käynyt.

Tänä vuonna suuntasin joulumarkkinoille Tallinnaan. Tallinnan markkinat avautuivat 18.11. ja jo avajaispäivänä riitti vilinää ja vilskettä. Ilokseni sain huomata, etteivät Tallinnan markkinat jääneet Keski-Euroopan markkinoiden varjoon kovinkaan paljoa, paitsi koon puolesta. Siinä missä esim. Saksassa joulumarkkinat kattavat monta korttelia, Tallinnan markkinat taas ovat suht pienellä Raatihuoneentorilla. Jouluista tunnelmaa ei silti Tallinnan markkinoilta puuttunut.  
IMG_8786 IMG_8790 IMG_8791 IMG_8792 IMG_8796

Illan hämärtyessä tunnelma muuttui täysin päivän valoisaan aikaan verrattuna, ja joulun tuntua oli ilmassa lumen puutteesta huolimatta. Markkinoiden valot valaisivat kauniisti pimenevän illan, glögi tuoksui ja joululaulut raikuivat. Ihmiset olivat hyvällä tuulella, ja tunnelma oli jollain tapaa odottava. Pieni kokokaan ei haitannut tunnelmaa yhtään, pikemminkin markkinat olivat hyvin tunnelmalliset pienen kokonsa ansiosta.
IMG_8805 IMG_8806IMG_8811 IMG_8812

Myynnissä oli lähinnä erilaisia käsitöitä; villasukkia, muita villatuotteita, kynttilöitä ja erilaisia joulukoristeita. Suurin osa myynnissä olevista esineistä oli Virossa tehtyjä. Jotain pientä syötävää oli saatavilla glögikojuilla, joita markkina-alueelta löytyi yllättävän paljon. Löysin itselleni ihanan lämpöiset villasukat sekä pari kaunista kynttilää. Raaskiikohan niitä edes polttaa? Hintatasoa en kovin tarkkaan tarkastellut, mutta villasukat maksoivat 15 euroa, kynttilät 4. Katsella sai kaikessa rauhassa, ainakaan omalle kohdalle ei osunut yhtään tyrkyttävää myyjää.
12IMG_8840IMG_8842

Joulumarkkinat ovat auki päivittäin klo. 10 – 19, tammikuun 6. päivään saakka. Perjantaisin ja viikonloppuisin on jonkinlaista ohjelmaa lavalla, joulumarkkinoiden nettisivulta ohjelmaa voi kurkkia tarkemmin. Joulumarkkinoille on helppo löytää, sillä ne sijaitsevat Raatihuoneentorilla, vanhan kaupungin sydämessä. Ei voisi paljon tunnelmallisempaa paikkaa markkinoille olla. 
IMG_8815

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sari 29.11.2016 at 18:38

    Kaunista mutta vielä kauniinpaa olisi jos olisi lunta!

    • Reply Tanja 29.11.2016 at 22:33

      Ehdottomasti! Tällä kertaa sattui vesikeli.

    Leave a Reply