Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viikienkien jäljillä Dublinissa

Tiesittekö, että Dublin on viikinkien perustama? Tarkemmin sanottuna jonkinlaista asutusta Dublinin alueella oli jo ennen viikinkejä, kelttien toimesta. Viikingit saapuivat 800-luvun lopussa / 900-luvun alussa, ja perustivat oman siirtokuntansa nykyisen Dublinin alueelle.

Viikingit hallitsivat kaupunkia lähes kolme vuosikymmentä, ennen kuin kuningas Brian Boru ajoi viikingit pois 1000-luvun alussa. Dublinissa on ollut kaksi viikinkisiirtokuntaa; Wood Quay ja Christ Church Cathedralin ympäristö.2

Viking Splash Tour

Dublinin teillä viilettää mielenkiintoisen näköinen kulkupeli, jonka kyydissä istuu ihmisiä sarvikypärät päässään. Aina välillä parikymmenpäinen joukko karjuu kaduilla kulkeville kaupunkilaisille. Jokainen Dublinissa käynyt on varmasti nähnyt Viking Splash Tourin keltaisen kulkuvälineen, mikä muistuttaa venettä mutta kulkee pyörillä.

Viking Splash Tour lukeutuu hauskimpien käymieni kaupunkikierrosten joukkoon. Viking Splash tour on jotain sellaista, mitä en koskaan ennen ollut kokenut, ja suosittelen kierrosta jokaiselle. Jokainen osallistuja saa kierroksen ajaksi päähänsä viikinkikypärän, ja luvan huutaa kadulla kulkeville ”kelteille”.

Kulkupelinä kierroksella toimii toisen maailmansodan aikainen DUKW amfibiovaunu. Yksi kierroksen mieleenpainuvimpia hetkiä oli veteen ajaminen. On jännä tunne istua eräänlaisessa autossa, mikä hitaasti mutta päättäväisesti liikkuu kohti vesirajaa. Vedessä liikutan vartin verran, ja vesiosuus on kierroksen lopussa.

Viikinkimenneisyyden lisäksi kierroksella saa hyvän ja kattavan kuvan Dublinista. Kierroksen aikana näkee monia kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä, kuten Christ Church Cathedralin.

Pari vinkkiä;

 • Lähtö tapahtuu St Stephen’s Greenin luota, vastapäätä Little Museum of Dublinia
 • Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia, aikaa kannattaa varata pari tuntia ruuhkien vuoksi
 • Aikuiselta lysti kustantaa 22e, lapselta 12e, teiniltä 17e
 • Paikka kierrokselle kannattaa varata etukäteen netistä

IMG_1541 IMG_1542

Dublinia

Dublinia on paras paikka Dublinin menneisyyden tutustumiseen. Museossa on kolme kerrosta, ja viikinkien lisäksi keskitytään keskiaikaan sekä Dublinin historiaan arkeologian kautta. Yllätykseksi kassalta sai käteen suomeksi kirjoitetun museon kartan, ja vielä ihan selkeällä suomella kirjoitetun. Vaikka museo on ehkä toteutettu enemmän lapsiperheitä ajatellen, niin kyllä siellä aikuinenkin viihtyy.

Viikinkeihin keskittyvässä osassa voi kokeilla nostaa viikinkimiekkaa, ja opiskella viikinkien aakkosia. Mahdollista on myös värittää oma nimi viikinkiaakkosin. Viikinkimiekan lisäksi voi kokeilla itse, miten paljon panssaripaita painaa. Tarjolla on runsaasti tietoa viikingeistä, heidän tavoistaan sekä siitä, millainen paikka Dublin oli viikinkien valtakaudella.

Keskiaikaisessa Dublinissa vahvasti läsnä olivat erilaiset sairaudet, erityisesti rutto. Eräänlaisena patsaana oli muun muassa täynnä olevat kärryt, joihin oli lastattu ruttoon kuolleiden ruumiita. Markkinoilla taas voi kokeilla erilaisia pelejä ja kävellä pitkin keskiaikaista katua.

Muutama vinkki Dubliniaan;

 • Museo sijaitsee aivan Christ Church Cathedralin vieressä, ja rakennuksia yhdistää eräänlainen ylikulkusilta
 • Dublinia on avoinna maanantaista sunnuntaihin, aukioloajat vaihtelevat hieman sesongin mukaan
 • Kiertelyyn kannattaa varata aikaa runsas tunti
 • Aikuiselta lippu kustantaa 8,50e, lapselta 5,50e

1 3456

Museokierroksen jälkeen kannattaa suunnata St Michael’s Toweriin maisemia ihailemaan. Torniin johtaa 96 porrasta, ja tornissa käynti sisältyy museon sisäänpääsyyn. Torni on peräisin keskiajalta, ja ennen koko Dubliniaa torni oli osa kirkkoa. Näkymät ylhäältä tornista ovat kauniit, ja Dublinin rakennukset erottuvat hyvin ylhäältä käsin. Mitään kovin korkeita rakennuksia Dublinista ei löydy, joten kovin ylös ei tarvitse kiivetä ollakseen kaupungin kattojen päällä.IMG_7559IMG_7557

Tiedot lokakuulta 2016.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply k 29.10.2016 at 22:24

  Olen käynyt tuolla Dubliniassa, mutta jostain syystä se ei ilmeisesti tehnyt minuun kovin suurta vaikutusta, koska olin unohtanut, että mitä siellä edes oli. Ilmeisesti olen käynnyt niin monessa samantyyppisessä museossa. Ennemminkin mieleen on jäänyt kansallismuseo ja mielenkiintoiset kelttiarteet.

  • Reply Tanja 31.10.2016 at 09:17

   Kansallismuseo on mielenkiintoinen paikka, ja siellä kelttiaarteet todellakin upeita. Dublinia tuntuu jakavan mielipiteitä, mun mielestä ihan kiva paikka mutten varmaa toistamiseen enää menisi.

  Leave a Reply