Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ruskaretki Turun Ruissaloon

Kyllä syksy on kaunista aikaa! Kävin muutama päivä sitten ruskaretkellä Ruissalossa, missä lehdet ovat kovaa vauhtia vaihtamassa väriä punertaviksi. Eihän ruska tieteenkään Lapille vetänyt vertoja, mutta suurin osa puista hehkui punaisen, keltaisen ja oranssin eri asteissa. Puiden alla kulkiessa sai olla varuillaan putoavien tammenterhojen takia, ja pientä ropinaa kuului koko ajan ympärillä.    

Ruissalo on ehdottomasti yksi Turun parhaimmista paikoista ruskan ihailuun, ihan siitä syystä että Ruissalo on pullollaan toinen toistaan kauniimpia lehtipuita. Turun keskustasta Ruissaloon pääsee helposti ja nopeasti bussilla numero 8, bussit kulkevat kerran tunnissa kesän jälkeen.  
IMG_8614 IMG_8618IMG_8639IMG_8621 IMG_8625

Ruissalossa on paljon kivoja luontopolkuja ja kävelyreittejä. Kävelin itse Saarronniemestä Kasvitieteellisen puutarhaan, ja kilometrejä kertyi yhteensä noin kahdeksan. Aina välillä polut kulkevat kauempana tiestä, melkeinpä keskellä metsää. Eivät ne autot tosin näin syksyllä häirinneet, sen verran vähän niitä oli liikkeellä. Suurimman osan ajasta ympärillä vallitsi ihana hiljaisuus lintujen laulua ja metsän ääniä lukuun ottamatta.
IMG_8633 IMG_8641 IMG_8644 IMG_8666 IMG_8669IMG_8671IMG_8674IMG_8679

Reipas ulkoilu hienoissa maisemissa kannattaa palkita herkutteluun Honkapirtillä. Söin lounaaksi hernekeittoa ja pannukakkua, maukasta oli eikä hintakaan ollut paha (10e). Pirtillä kannattaa varautua Pokemon-metsästäjiin, sillä Honkapirtistä on muodostunut yksi Turun suosituimpia metsästyspaikkoja. Pirtin lähellä on pari Pokestoppia, ja vaikka kesä on enää vain muisto, tulevat Pokemon-metsästäjät yhä Honkapirtille.

Muutaman minuutin kävelymatkan päässä Honkapirtiltä on metsäkirkko, mikä oli ihanan rauhallinen ja hiljainen paikka. Vaikken mihinkään uskontoon uskokaan, oli metsäkirkon maisemissa kiva hengähtää vähän aikaa. Metsäkirkon lisäksi Honkapirtiltä lähtee pari luontopolkua, joista toinen päättyy Kasvitieteelliselle puutarhalle.  IMG_8656 IMG_8654 IMG_8653IMG_8657 IMG_8663

Voisiko olla parempaa tapaa viettää kaunis vapaapäivä? Ei ainakaan omasta mielestäni.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply