Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irlannin ihanimmat kohteet

Pikkuinen Irlannin saari on täynnä upeita paikkoja, niin luonnon kuin kaupunkien ja kylien osalta. Olen käynyt Irlannissa kolmesti, ja vehreä saari on hallussa kohtuullisen hyvin. Vaikka Irlanti pieni onkin, niin nähtävää on vaikka millä mitalla. Keräsin tähän juttuun muutamia omia suosikkejani Irlannissa;

Newgrange

Newgrange on mielenkiintoinen kohde, joka on täynnä historiaa. Ei aivan heti uskoisi, että Irlannista löytyy paikka, mikä on pyramideja ja Stonehengeä vanhempi. Joen läheisyydessä, keskellä vihreää nurmea kohoaa yli 5000 vuotta vanha käytävähauta, Newgrange. Hautakumpuun pääsee sisälle, ja kävely sisätiloissa on uskomaton kokemus. Sisällä edetään kapeaa käytävää pitkin hämärässä, kunnes saavutaan pieneen kammioon. Sisätilat tuntuivat omalla tavallaan maagisilta, lähinnä kivissä olevien kiemuroiden takia. Newgrange on ehdottomasti yksi Irlannin upeimmista ja mielenkiintoisimmista kohteista.1012980_10205613313550125_3790828167357466409_n

Galway

Länsirannikolla sijaitsevaa Galwayn kaupunkia kutsutaan lännen Venetsiaksi. Galwayn parasta antia onkin joen ympäristö, missä on tilaa istuskella ja nauttia. Pidän Galwayn ihanan rennosta tunnelmasta, siellä ei tunnu kellään olevan kiire mihinkään. Galwayssa on kivoja ravintoloita, ihana puisto sekä vilkkaita katuja. Mitä muuta sitä kaupungilta voisi toivoa?IMG_3711Galway

Aransaaret

Keskellä Atlantin tyrskyjä sijaitsevat karun kauniit Aransaaret ovat Irlannin upeimpia paikkoja. Kolmesta saaresta koostuva ryhmä löytyy Irlannin länsirannikolta, ja saarilla puhutaan yleisesti iiriä. Olen käynyt Aransaarista suurimmalla ja pienimmällä, joista molemmat olivat aivan ihania. Pienin saarista vie kuitenkin voiton upeilla maisemilla, hiljaisuudella sekä yksinäisyydellä. On jännä tunne pyöräillä ympäri pikkuista saarta, tietäen ettei lähellä ole kuin muutama kymmenen ihmistä. Ja monta lehmää. Meri on saarilla vahvasti läsnä, ja parhaat maisemat tarjoili Inis Morin jylhät kalliot.PlasseyIMG_3806Dun Aengus

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlanti on yllättävän monipuolinen matkailumaa. Luonto erityisesti on Pohjois-Irlannin paras valttikortti, ja Giant’s Causeway on yksi koko Irlannin saaren suosituimmista nähtävyyksistä. Belfast on kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki, ja Dark Hedges on tuttu Game of Thrones –sarjasta. Carrick-A-Rede riippusillalla taas voi ylittää kirkkaansinisen Atlantin kolmenkymmenen metrin korkeudelta. Dublinista Belfastiin hurauttaa muutamassa tunnissa, eikä minkäänlaisia rajamuodollisuuksia ole.BelfastGiant's Causeway3 4

Cliffs of Moher & Burren

Cliffs of Moher lukeutuu Irlannin upeimpien luontokohteiden joukkoon. Cliffs of Moher on ehkä Irlannin ikonisin nähtävyys, ja onhan Atlanttiin laskeutuvat jylhät kalliot vaikuttava näky. Hyvällä tuurilla voi nähdä lunneja kesäkuukausina. Vielä Moherin kallioitakin henkeäsalpaavampi kohde on Burrenin kansallispuisto. Burren on karu mutta uskomattoman kaunis paikka, missä yhdistyvät luonnon rauha, kaunis meri sekä söpöt pikkukukat.720

Rock of Cashel

Mäen päällä, vihreän nummen vieressä sijaitseva Rock of Cashel on komea ilmestys. Koko paikka ihan huokui historiaa, näkymät olivat kauniit, ja vanha hautausmaa ihana. Vihreä maisema Rock of Cashelin ympärillä lampaineen oli niin irlantilaisen näköinen kuin vain voi olla.1 2

Blarney Castle

Irlanti ja linnat sopivat yhteen kuin mansikat ja suklaa. Linnojen ystävä viihtyy varmasti Irlannissa, ja Blarney Castle lukeutuu tunnetuimpien joukkoon. Linna sijaitsee keskellä upeaa puutarhaa, mikä hohti ihanissa väreissä loppusyksystä. Blarney on kaunis linna, ja ylhäältä linnan tornista on hyvät näkymät. Blarneysta kun on kyse, niin totta kai oli pakko pussata Blarneyn kiveä. Kiven pussaaminen on aika turistijuttu, mutta kuitenkin yksi mieleenpainuvimpia juttuja, mitä Irlannissa tein.IMG_2343 IMG_2373 IMG_2396

Dublin

Viimeisenä muttei vähäisimpänä, Dublin. Dublin ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta nykyään kaupunki lukeutuu suosikkikaupunkeihini. Onhan Dublin iso kaupunki, mutta tunnelma on silti jollain tapaa ihanan rento. Kun oppisin kaupungilla kulkemaan ilman karttaa, aloin myös pitämään Dublinista entistä enemmän. Dublinissa pidän historian ja nykypäivän sekoituksesta, kauniista puistoista sekä ihanasta Liffey-joesta.IMG_7442 IMG_7441

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply