Suomen suurin matkablogiyhteisö

The Rocks Market, Sydney

The Rocksin alue Sydneyssä lukeutuu suosikkipaikkoihini kaupungissa. The Rocks on Sydneyn vanhinta osaa, ja siellä on aivan ihana tunnelma. Alue sijaitsee pienen matkan päässä kaupungin keskustasta, ja sieltä on esteetön näkymä kohti Oopperataloa sekä Harbour Bridgeä. Meri avautuu Rocksin molemmin puolin, ja auringossa meri kimmeltää kauniisti. Rakennukset ovat ihanan vanhan näköisiä, ja kaduilla on tilaa kuljeskella.

Viikonloppuisin tilanne on kuitenkin toinen, ja kahden päivän aikana Rocksin alue on täynnä ihmisiä. Alueen kaduilla järjestetään suuret ulkoilmamarkkinat, ja myynnissä on vaikka ja mitä käsitöistä ja valokuvista alkaen. Olen käynyt markkinoilla kahdesti, enkä kummallakaan kerralla lähtenyt mitään hakemaan, mutta silti mukaan tarttui kaikenlaista pientä.

Markkinoilla on myynnissä pientä purtavaa, lähinnä erilaisia pikkuherkkuja kuten suklaamarjoja. Jos kaipaa jotain suolaista syötävää, on markkinoiden läheisyydessä paljon kahviloita ja ravintoloita. Ruokapaikat täyttyvät nopeasti, etenkin lounasaikaan.IMG_1039IMG_1040IMG_1041

The Rocks Market järjestetään joka viikonloppu (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta), ja ne ovat avoinna klo. 9 – 17. Paikan päälle löytää varmasti, sillä valkokattoiset teltat näkyvät jo kauas. Markkinoiden kiertelyyn kannattaa varata tarpeeksi aikaa, sillä aluksi pieneltä tuntuvan alueen kiertämiseen kuluu yllättävän paljon aikaa. Käteistä on hyvä olla mukana tarpeeksi, sillä läheskään joka kojussa ei voi maksaa kortilla. Kojuja on yhteensä noin 150.

Jos perinteinen markkinahumu ei kiinnosta, niin perjantaisin järjestetään Foodie Market. Itse en harmiksi ruokamarkkinoilla ole päässyt käymään, mutta ne ehdottomasti kiinnostavat! Foodie Market avautuu aamuyhdeksältä ja sulkeutuu kolmen maissa iltapäivällä. Ruokatori on siis mitä mainion paikka hakea maistuvaa aamupalaa tai lounasta.IMG_1042STP635805493_1196102588429_1404390712_542230_3973344_n

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply