Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suklaanystävän Porvoo

Porvoo on täydellinen kaupunki suklaan ystävälle. Kaupungista löytyy peräti kolme suklaakauppaa, mikä aika paljon Porvoon kokoon nähden. Brunberg on varmasti kaikkien tiedossa, ja tämän kuuluisan paikan lisäksi Porvoossa on sympaattinen Pieni suklaatehdas sekä vähän isompi paikka Petri’s Chocolate Room. Päiväretki Porvooseen sai siis suklaanhuuruisen säväyksen, ja mikäs se parempaa.

Pieni suklaatehdas

Pieni suklaatehdas löytyy Tuomiokirkon vierestä, osoitteesta Kirkkotori 1. Osoitteessa on sekä pieni myymälä että kahvila. Pieni suklaatehdas avasi ovensa vuonna 2005, ja paikka toimii 1700-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa. Myymälää ei ole koolla pilattu, sillä sen koko on vain yhdeksän neliötä. Mutta tarvitseeko sitä suurempaa tilaa, jos pieneenkin mahtuu kaikki tarpeellinen?

Suklaavalikoima oli yllättävän laaja kaupan kokoon nähden, ja sieltä olisi löytynyt vaikka mitä kivaa ostettavaa! Tällä kertaa mukaan tarttui kuitenkin salmiakkihipuilla päällystetyt maito- ja valkosuklaalevyt. Ensi kerralla pitää ehdottomasti tutustua myös suklaakahvilaan, pelkkä nimi kuulostaa jo houkuttelevan herkulliselta. Pieni suklaatehdas Porvoo

Brunberg

Brunberg on varmaankin Porvoon tunnetuin suklaa- ja makeiskauppa. Vanhassa Porvoossa (Välikatu 4) on pienehkö myymälä, tehtaanmyymälä löytyy vähän kauempaa keskustasta. Brunbergin tuotteita taidetaan myydä koko maassa, mutta Porvoon myymälästä herkkuja löytyy isommissa pusseissa ja paketeissa kuin normaaleista ruokakaupoista. Vanhan Porvoon myymälän ovi käy tiuhaan, joten ruuhkiin kannattaa varautua.

Tehtaanmyymälä osoitteessa Teollisuustie 19 B on avoinna maanantaista perjantaihin klo. 9 – 17, ja lauantaisin klo. 9 – 15. Vanhan Porvoon myymälä on avoinna maanantaista perjantaihin 10 – 18, lauantaisin 9 – 16 ja sunnuntaina 10 – 16.Brunberg myymälä Porvoo

Petri’s Chocolate Room

Petri’s Chocolate room on melkeinpä suklaanystävän taivas. Tilat ovat suuremmat kuin esimerkiksi pienellä suklaatehtaalla, joten suklaisia herkkuja mahtuu luonnollisesti myyntiin enemmän. Valikoimassa on erilaisia makusuklaita sekä suklaata ilman mitään krumeluureja. Ihan rehellistä maito- ja tummaasuklaata siis. Vähän erikoisempiakin herkkuja on, ja esimerkiksi itse ostin kahdenlaisia valkosuklaanappeja; toiset maistuivat mansikalta, toiset limeltä. Parasta oli kuitenkin riisisuklaa, aivan ihanan makuista! 

Petri’s Chocolate Roomilla on Porvoossa kaksi myymälää, toinen vanhassa Porvoossa ja toinen vähän kauempana keskustasta. Vanhan Porvoon myymälä on osoitteessa Rihkamakatu 2, toinen puoti löytyy osoitteesta Laivurinkatu 5. Vanhan Porvoon myymälä on osoitteessa Rihkamakatu 2, toinen puoti löytyy osoitteesta Laivurinkatu 5. Vanhan Porvoon kahvila-myymälä on avoinna tiistaista perjantaihin 11 – 17, lauantaisin 11 – 15. 

Petri’s Chocolate Roomilla on muuten myös verkkokauppa, joten herkkuja voi tilata myös kotiin. Verkkokauppa aukeaa taas syksyllä.Petri's Chocolate Room Porvoo 4

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply