Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pari ruokavinkkiä Dubliniin

Dublin, ja erityisesti Temple Barin alue, on pullollaan ravintoloita ja kahviloita. Jokaiselle varmasti löytyy jotain Hard Rock Cafesta pubeihin. Jos koko alueen läpijuokseminen ei houkuta, niin suosittelen näitä kahta paikkaa.

The Pieman Cafe

Pikkuinen Pieman Cafe sijaitsee kauniilla kujalla Temple Barin sydämessä. Hintataso on edullinen, ja yhdestä maukkaasta piirakasta tulee sopivan täyteen. Oluen ystävät pääsevät maistelemaan irlantilaisten pienpanimoiden tuotoksia. Kahvila-ravintolassa ei ole montaa istumapaikkaa, ja juuri se tekee paikasta niin viihtyisän, melkeinpä kodikkaan.

Nimensä mukaisesti tarjolla on erilaisia suolaisia piirakoita. Kesäkuussa listalta löytyi seitsemää erilaista piirakkaa, makuina beef + Guinness, chicken + mushroom, chili beef + chorizo, Sunday roast, chicke + leek, veggie pie, ja special pie. Piirakan voi syödä ilman lisäkkeitä, ja pelkästä piirakasta tulee sopivan täyteen. Jos viereen kuitenkin jotain haluaa, niin valittavana on hernemuusi ja/tai perunamuusi. Maistoin muusattuja herneitä, jotka olivat aivan ihania!315

Muutama miinus pitää paikalle antaa, mutten näiden takia jättäisi käyntiä väliin. Ensinnäkin paikan koon takia keittiö on samassa salissa ruokailutilan kanssa. Niinpä kaikki keittiön äänet kantautuvat selvästi pöytiin. Toiseksi Pieman Cafessa voi maksaa ainoastaan käteisellä. Mutta nämä seikat voi helposti antaa anteeksi maukkaiden ja herkullisten piirakoiden takia.

Piirakkakahvila löytyy osoitteesta 14a Crown Alley.24

The Old Mill Restaurant

The Old Mill Restaurant Temple Barin alueella on viihtyisä paikka. Ravintolan seinät ovat täynnä kaikenlaista tavaraa, mutta esineitä ei kuitenkaan tunnu olevan liikaa. Jokainen esine, tavara ja taulu sopivat ravintolan teemaan, ja tuntuvat luovan koko paikan tunnelman. Erityisesti tykkäsin suuresta palapelistä, mikä esitti Irlannin kartaa.116 7

Useat Temple Barin ravintolat jakelevat ruokalistojaan kadulla, näin teki myös The Old Mill. Olen aina kuvitellut näiden ravintoloiden olevan kalliita turistiloukkuja, joissa tarjolla ei ole mitään irlantilaista ruokaa. Todellisuudessa paikka paljastui täysin päinvastaiseksi. Ruokalistalta löytyi myös irlantilaista ruokaa, eivätkä hinnatkaan olleet pahat.

Meidän pöydästä löytyi seuraavaa; braised beef and Guinness stew, Dubliner grilled beef burger, ja classich club sandwich. Lounastarjouksena yhden annoksen hinta oli 10e. Guinness stew oli erittäin maukasta, perinteistä irlantilaista ruokaa. Sitä suosittelen lämpimästi!

Ravintolan osoite on 14 Temple Bar Square, Temple Bar. Paikka on avoinna maanantaista torstaisin 17 – 22.30 ja perjantaista sunnuntaihin 12 – 22.30.8 9 10

Kaikki tiedot ja hinnat kesäkuulta 2016.

Bonuksena mainittakoon viihtyisä kahvila Queen of Tarts, joilla on kaksi kahvilla Dublinissa. Kahvilat sijaitsevat lähekkäin, osoitteissa Cows Lane, Dame Street ja Cork Hill, Dame Street. Erityisen hyvää oli Bailey’s cheescake. Paikasta voi lukea lisää Lauran To travel is to live -blogista.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 23.7.2016 at 21:44

  Guinnes stew näyttää ehdottomasti houkuttelevimmalta! Hernemuusi ei ehkä ulkonäöllään hurmaa, mutta luulen, että ainakin itse siitä pitäisin. :)

  • Reply Tanja 24.7.2016 at 09:58

   Joo hernemuusi ei ulkoisesti ollut niin houkuttelevaa, mutta onneksi maku oli kohdillaan :)

 • Reply laura / to travel is to live 27.7.2016 at 03:42

  Ihanan näköinen piiras, samantyylisiä tuli syötyä Ausseissa paljon. Ja Queen of Tarts on tietysti ihana <3 kiva kun mainitsit mut :)

  • Reply Tanja 27.7.2016 at 23:29

   Mä oon Australiasssa nähnyt ton tyyppisiä piiraita, mutten maistanut niitä koskaan. Jos vaikka seuraavalla reissulla :)

  Leave a Reply