Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dublinin menninkäismuseo

Irlannissa kun ollaan, menninkäiset ovat iso juttu. Luonnollisesti Dublinista löytyy teeman mukainen museo, National Leprechaun Museum. Irlantilaiset ovat tarinoineen menninkäisistä yli tuhannen vuoden ajan, ja menninkäismuseo tarjoaa välähdyksen näihin tarinoihin. Museo avattiin kuusi vuotta sitten, ja sen mainostetaan olevan maailman ensimmäinen irlantilaiselle mytologialle omistettu museo. Legendojen ja myytien lisäksi museo esittelee menninkäisiä populaarikulttuurissa, kuten Disneyn elokuvissa. Painopiste on kuitenkin perinteisillä irlantilaisilla tarinoilla, ja hyvä niin. Populaarikulttuuri keskittyy lähinnä ensimmäiseen huoneeseen, missä on piirustuksia, kirjoituksia jne. menninkäisiin liittyvää.IMG_3277IMG_3278

Museo on kiva paikka aikuisillekin, vaikka aluksi se saattaa näyttää ja tuntia enemmän lapsille suunnatulta. Nettisivuilla museota ei suositella alle kuuden vuoden ikäisille, koska useat huoneista ovat pimeitä, ja oppaan tarinoihin pitää keskittyä. Museo oli ihan kiva kokemus, ja ainakin pari vuotta sitten kierroksella oli hyvin aikaa ottaa kuvia ja katsella ympärille.

Yhdessä museon huoneista maailman pääse kokemaan ja näkemään menninkäisen kokoisena. Huoneessa on iso, korkea tuoli, valtava takka sekä matkalaukkuja. Huone oli kuin jättiläisen olohuone, Giant’s Causewayn alla.IMG_3279 IMG_3280Sieppaa

Lopuksi on tietenkin vuorossa menninkäisten kullan tavoittelu. Padallinen kultaa on juuri ja juuri käden ulottumattomissa, aivan kuten menninkäisten kulta on. Tälläkin kertaa kulta jäi siis saamatta, ehkä joskus vielä onnistaa. Kierroksen lopuksi itsensä voi kuvauttaa aidon irlantilaisen menninkäisen kanssa, ja luonnollisesti on mahdollisuus ostaa aiheeseen kuuluvia matkamuistoja.IMG_32848

Museo sijaitsee aivan Dublinin keskustassa, Jervis Shopping Center ostoskeskuksen vieressä. O’Connel Steeriltä museolle kävelee alle 10 minuutissa. Museoon pääse sisälle vain opastetulla kierroksella, joita järjestetään sekä päivisin että iltaisin. Päiväkierros kestää noin 45 minuuttia, iltakierros noin tunnin. Osallistuin päiväkierrokselle loppuvuodesta 2014, eikä osallistujia ollut kuin viisi. Vaikka kierros on opastettu, opas ei ole koko kierroksen aikaa mukana. Päiväkierroksen hinta on 14 euroa, iltakierroksen 16 euroa. Saatavilla on myös opiskelijalippuja. Kannattaa pitää mielessä, että iltakierros on K-18, ja paikka kannattaa varata etukäteen. Normaalille päiväkierrokselle en varannut paikkaa etukäteen, mutta sekin on ilmeisesti mahdollista. Sesonkiaikaan kierrokset lähtevät 20 minuutin välein, muina aikoina puolen tunnin välein.

National Leprechaun Museum ei ehkä ole Dublinin paras museo, mutta kuitenkin mukava tapa viettää esimerkiksi sateinen päivä. Sateista päivää voi hyvin jatkaa vaikka ostoskeskuksessa shoppailulla.6

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Leena 21.2.2017 at 00:07

    Löysin tämän mielekiintoisen blogin tänään. Hauska huomata, että joku muukin on käynyt Dublinin menninkäismuseossa. Olin Dublinissa muutama vuosi sitten ja kävelimme ihan sattumalta museon ohi. Seuraavana päivänä kävimme siellä ja olikin aika hauska pieni museo.

    • Reply Tanja 22.2.2017 at 19:19

      Menninkäismuseo on tosiaan hauska pikkumuseo. Olihan siellä pakko käydä kun Irlannissa oltiin.

    Leave a Reply