Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ring of Kerryn upeat maisemat

Irkkumusiikki raikaa radiosta maisemien vaihtuessa. Kuski kertoilee välillä tarinoita ja tietoa alueesta, osan kuunnellessa ja osan nukkuessa. Tunnelma bussissa on iloinen, melkeinpä odottavainen. Kaikki haluavat nähdä Ring of Kerryn kuvankauniit maisemat, ja kaulat kurkottelevat ulos vuorotellen oikeasta ja vasemmasta ikkunasta kameroiden räpsyessä.

Ring of Kerry Irlannin länsirannikolla on yksi maan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Ring of Kerry on myös yksi Irlannin ja maailman kauneimpia maisemareittejä. Päivän ajomatkan aikana pääsee ihastelemaan maisemien kirjon vuorista Atlanttiin ja järvistä keskiaikaisiin raunioihin. Parasta on kuitenkin jyrkät, Atlanttiin laskevat kalliot.

Sieppaa

Lähde: Google Maps

Ring of Kerry tarjoilee 179 kilometrin verran upeita maisemia, vuoristoa, merta ja pieniä kyliä. Ympyrän tekevä reitti kulkee Iveragh nimisellä niemimaalla, ja taitaa kuulua lähes jokaisen Irlantiin matkaavan ohjelmaan. Ring of Kerry on osa maisemareitti Wild Atlantic Wayta, mikä alkaa Kinsalesta päättyen Pohjois-Irlannin Londonderryyn.

Ensimmäisen kerran koin tämän upeiden maisemine tykityksen lokakuun lopussa 2014. Sateinen maisema ei juurikaan tarjonnut ”ooh” ja ”aah” elämyksiä, eikä vesipisaroita täynnä olevasta bussin ikkunasta aina edes nähnyt ulos. Maisemat tekivät silti vaikutuksen, ja uusintareissu kesäkuussa tarjosi aivan uuden näkökulman Ring of Kerryyn.IMG_2681 45

Waterville

Villinä pauhaavan Atlantin rannalla sijaitsevan Watervillen yksi kuuluisimpia asukkaita on ollut Charlie Chaplin. Ensimmäistä kertaa Chaplin perheineen lomaili kylässä vuonna 1959, ja he tulivat takaisin joka vuosi yli kymmenen vuoden ajan. Charlie Chaplinin perhe käy vieläkin säännöllisesti Watervillessa lomailemassa. Tarina kertoo Chaplinin osallistuneen joskus Watervillessa järjestettyyn Charlie Chaplin look-a-like kilpailuun ja sijoittuneen kolmanneksi. Watervillen rantakadun varrella on kuuluisan asukkaan muistoksi patsas, mikä on totta kai suosittu paikka selfieiden ottamiseen. Jos golfaaminen innostaa, niin Watervillessa on 18 reikäinen links-rata.

IMG_2712

Waterville lokakuun loppupuolella.

8

Kuva lähes samasta paikkaa kesäkuussa otettuna.

7

Skellig Michael eli ”Star Wars saari” vilahti horisontissa Watervillen jälkeen, juuri ja juuri erotettavissa. Sinne olisi hieno päästä joskus! Saari sijaitsee viitisentoista kilometriä rannikolta, ja nykyään se on Unesco-kohde. Noin 600 vuoden ajan saarella toimi luostari, mikä rakennettiin vuonna 588 saaren huipun läheisyyteen. Skellig Michaelilla asuneet munkit muuttivat mantereelle 1100-luvulla, ja muutama sata vuotta tämän jälkeen luostarista tuli pyhiinvaelluskohde. Uusimman Star Wars elokuvan loppukohtaus on kuvattu saarella, ja saari on ilmeisesti edustettuna myös tulevassa elokuvassa.

Sieppaa

Tarkkaan katsottuna ympyrän sisältä voi erottaa Skellig Michaelin.

album_anh-4

Lähde: Skelligislands.com

IMG_272010IMG_27581

Vaikka kesän vehreässä maisemassa silmä lepää, niin ei syksyn näkymätkään huonoja olleet. Oikeastaan syksyinen ruskeus oli aika kaunista, ainakin näin jälkikäteen katsottuna. Onhan tasaisen ruskea maisema vähän tylsän näköinen, mutta silti omalla tavalla kaunis.

Sneem

Sneem on viehättävä pikkukylä, missä lähes jokainen kauppa, baari ja ravintola myyvät jäätelöä. Joki jakaa kylän kahteen osaan, ja myöhään syksystä joen virtaus oli komeaa katsottavaa. Pikkuputiikit ovat pullollaan erilaisia käsitöitä ja vaatteita. Erityisen ihania ovat Sneemin värikkäät talot ja kaunis aukio.3IMG_2738 IMG_2740

Omalla autolla aloitat Ring of Kerryn kiertämisen Killarne National Parkista, bussilla taas lopetat retkesi puiston maisemiin. Killarney National Parkin helmiä ovat Ladie’s View näköalatasanne, Torc Waterfall, Ross castle sekä Muckross Estate. Bussit pysähtyvät kahdessa ensin mainitussa, kahteen muuhun voi tutustua helposti Killarneysta käsin. Killarney National Parkista ja sen nähtävyyksistä on tulossa oma juttu lähiaikoina.56 9

Paras tapa tutustua Ring of Kerryyn on luonnollisesti omalla autolla omaan tahtiin. Ihanan maisemareitin kiertäminen onnistuu myös järjestetyllä bussiretkellä, mikä on hyvä ja toimiva vaihtoehto. Bussin ikkunasta on hyvä tiirailla maisemia, ja päiväretkellä koko poppoo pystyy nauttimaan maisemista. Pysähdyksiä on tarpeeksi kuvien ottamiseen ja jalkojen oikaisuun. Retkibussit kiertävät Ring of Kerryn eri suuntaan kuin henkilöautot. Eri suuntaan kiertäminen on busseille pakollista, ja myös järkevää, sillä tiet ovat paikoitellen hyvin kapeat. 

Ensimmäisen Ring of Kerry retkeni tein Killarneysta, toisen Corkista. Killarneystä hyppäsin Deros Coachin kyytiin, Corkista Paddywagonin. Kummastakaan ei ole huonoa sanottavaa, tosin Paddywagonin kanssa ruokailun olisi voinut hoitaa paremmin. Lounas oli järjestetty ravintolassa Watervillen kylän ulkopuolella, minne oli pysähtynyt pari muutakin suurta bussia. Aikaa ruokailuun oli varattu vähän alle tunti, ja itse syömiseen jäi aikaa vain vartin verran. Paddywagonin retki maksoi 39 euroa (kesäkuu 2016), Derosin 22 euroa (tarkastettu heinäkuussa 2016).13 12

Loppuun vielä lyhyt video Ring of Kerryn maisemista.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

42 Comments

 • Reply Unna Äkäslompolo 12.7.2016 at 15:14

  Vautsi, tosi mielenkiintoinen juttu! Tänne on kyllä pakko päästä, Irlanti on jäänyt vielä toistaiseksi kokematta mutta tämä antoi taas lisää inspiraatiota! Myös toi Skellig Michael olisi huikea päästä näkemään :). Kiitti kivasta postauksesta!

  • Reply Tanja 13.7.2016 at 17:20

   Kiitos kivasta kommentista! :) Mulla on jo seuraava Irlannin matkan suunnittelun tasolla, pakko sinne on vaan päästä taas uudestaan.

 • Reply Kohtteena maailma / Rami 17.7.2016 at 15:46

  Watervillen golfkenttä on yksi maailman parhaita. Oli niin hyvä, että kun oli kierros pelattu, niin pelattiin toinen kierros heti perään :-) Ring of Kerry on upea, täytyy joskus kiertää uusiksikin! Skellig Michael on toki silloin toivelistalla saarivierailuna ja rauniokiipeämisineen.

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 09:32

   Mä vähän ajattelin että oot varmaan käynyt Watervillen golfkentällä :) Ei ollut yhtään huonot maisemat pelaamiseen.

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 17.7.2016 at 15:57

  Vau, upeita vihreitä Irkkumaisemia taas! Skellig Michaelille täytyisi kyllä päästä, vaikken mikään suuri Star Wars -fani olekaan. :) Tämä sun blogi on kyllä vakuuttanut mut, että Irlantiin vielä joku päivä suuntaan!

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 09:35

   En mäkään mikään suuri Star Wars -fani ole, mutta tuo saari näyttää todella upealta paikalta :) Irlantiin siis, on se kaunis maa!

 • Reply Ansku BCN 17.7.2016 at 17:37

  Oijoi, olisi pitänyt sittenkin pitää kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta ja mennä tänä kesänä Irlantiin! Juuri eilen juttelin irkkuystäväni kanssa eri paikoista Irlannissa ja hän kertoi myös tästä paikasta. Ja monesta muusta, jotka kuulostivat aivan upeilta!

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 13:32

   Meet sitten joku toinen kerta, todellakin suosittelen Irlantia! :D Se on kiva jos on paikallisia ystäviä keneltä voi kysellä neuvoja.

 • Reply miraorvokki 17.7.2016 at 18:17

  Jälleen kerran mahtavia irkkujuttuja sun blogissa! :) Olet vakuuttanut kyllä meikäläisen siitä että Irlanti on pakko kokea aiankin kerran elmässään.

  Harmi että syöminen meni pikasyönniksi.. Vartti syömiseen on ihan liian vähän :o

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 13:54

   Kiitos! Haha, hyvä että oon saanut edes jonkun vaakutettua :D. Mun tekisi niin paljon mieli varata jo seuraavat lennot Irlantiin :P.

 • Reply Noora 17.7.2016 at 20:24

  Alle kuukausi omaan Irlannin reissuun! Vaikka noille kulmille ei kyllä tällä kertaa ehditä. Giant’s Causeway oli se must see -kohde, joka vähän määritti reissun suunnan, ja kiertelyyn valikoitui Irlannin pohjoisemmat osat ja vähän myös muuta Pohjois-Irlantia. Tuota reittiä katselin kyllä hieman haikaillen, mutta varmasti Irlantiin päädyn vielä uudestaankin. Ei yhden saaren osan koluaminen tarkoita sitä, että se riittäisi mulle :)

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 13:55

   Mä jään innolla seuraamaan teidän Irlannin reissua! :) Giant’s Causeway on kyllä ihana, rehellisesti sanoen tykkäsin siitä enemmän kuin Ring of Kerrystä :). Ihanaa matkaa teille!

 • Reply salaine 17.7.2016 at 21:57

  Hieno maisemareitti näyttää olevan. Onneksi nyt toisella kerralla ilmat suosivat teitä. Maisema avautuu varmaan ihan eri tavoin. Tuo saari Skellig alkoi kiinnostamaan. Luin juuri lähiaikoina jostain muutenkin Englannin ja Irlannin saarista. Todella moninaista luontoa niillä.

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 20:49

   Skellig Michael olisi todellakin kiinnosrava saari, sellainen karun kaunis. Toivon mukaan seuraavalla Irlannin reissulla.

 • Reply Andrina / andante 17.7.2016 at 22:16

  Vitsit, mulla on ensi vuonna työmatka Traleessa ja nyt alkoi mietityttämään, saiskohan mitenkään ympättyä maisemien ihailua työn oheen :) Ring of Kerryä ei varmaan ehdi mutta sun kuvista tuli kyllä lisämotivaatiota Irlantiin tutustumiseen. Pitääkin tutustua sun Irlanti-juttuihin kunnolla niin saan työreissusta kaiken irti!

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 20:52

   Ihanaa, sulla on Irlannin matka edessä! Mä en Traleessa ole päässyt käymään, mutta se vaikuttaa kivalta paikalta. Mun oli tarkoitus käydä siellä Killarneystä käsin, mutta ilma oli niin huono etten viitsinyt lähteä.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 18.7.2016 at 06:50

  Irlanti on vielä siellä ”pakko päästä” -listalla, eli en ole päässyt käymään. Upeat on maisemat. Tuo kyllä jossa myydään noin paljon jäätelöä, olisi ihan mun paikka :D

  • Reply Tanja 18.7.2016 at 20:53

   Jäätelö oli ihan parasta! :D

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 18.7.2016 at 08:31

  Näyttää juuri siltä, miltä Irlannissa kuvittelinkin näyttävän. :) Monessa maassa auton vuokraaminen ja sillä paikkojen kiertäminen olis varmasti paras tapa liikkua ja nähdä paikkoja, mutta valmiit bussiretket tulee varmasti usein edullisemmaks ja helpommaks. Etenkään toi Derosin retki ei ollut musta edes pahan hintainen!

  • Reply Tanja 19.7.2016 at 18:57

   Irlannissa yleisesti bussiretket on aika edullisia, mikä oli mieluisa yllätys :) Ja mulla ainakin kuskit on aina ollut todella mukavia.

 • Reply Emma 18.7.2016 at 12:58

  Oih, taas yksi paikka lisää (tuo Skellig Michael) mikä pitäisi päästä Irkuissa näkemään! Rakastan pieniä saaria ja karua luontoa, ois varmaan upea!

  • Reply Tanja 19.7.2016 at 18:58

   Pienet saaret ja karu luonto on ihanaa! Aransaaret ovat myös pieniä, ja todella karuja paikkoja. Erityisesti saarista pienin, mikä oli todella kaunis paikka.

 • Reply Terhi / Muru Mou 18.7.2016 at 13:20

  Haha, Charlie Chaplin <3 Mulla on vielä pari viikkoa lomaa pitämättä, pitäisköhän nyt vihdoin tänä kesänä käydä Irlannissa…!? Pidän loput lomat kylläkin vasta syyskuussa ja sillon saattaa Etelä-Eurooppa houkutella enemmän. Hmmh…

  • Reply Tanja 20.7.2016 at 17:44

   Irlannissa voi olla ihan kivat ilmat vielä syksyllä, joten sinne siis! :D Mä pärjäsin hyvin ilman takkia pitkälle joulukuuhun, ja syyskuussa oli vielä tosi kiva keli.

 • Reply Meidän matkassa / Monna 18.7.2016 at 16:57

  Toi Chaplin -kisa oli hauska :D Irlanti on tosiaan monen muun tavalla vielä vierasta mutta joku päivä kun saan tarpeekseni aurinkolomista tai jos lomapäiviä yhtäkkiä lisättäisi (never gonna happen :D) haluaisin käydä Irlannissa!

  • Reply Tanja 20.7.2016 at 17:45

   Kyllä Irlannissakin voi viettää aurinkolomaa, jos on hyvä tuuri :D Kovin lämmin ei välttämättä ole, mutta aurinkoista :).

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 19.7.2016 at 22:41

  Oi mitkä maisemat taas, vaikka sumu onkin päässyt aika kovasti välillä yllättämään! :)

  Todella hurmaava kokonaisuus paitsi luonnon jylhyyttä, myös noita tunnelmallisia pikkukyliä. Vaikuttaa monipuoliselta kohteelta viettää lomaa. To-do -listalla on!

  • Reply Tanja 20.7.2016 at 18:13

   Ring of Kerry on ehdottomasti hyvä kokonaisuus luontoa ja pikkukyliä, jokaiselle jotakin :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 19.7.2016 at 22:41

  Juuri niin vihreää ja kostean oloista kuin pahimmat Irlanti-kliseet :-) – mutta tokihan maa pitää näyttää siltä, miltä ihmiset sen odottavat näkevän :-)

  • Reply Tanja 20.7.2016 at 18:15

   Ring of Kerry taitaa tosiaan olla pahemman luokan Irlanti-klisee :)

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 20.7.2016 at 01:26

  Kuulostaa aika täydelliseltä paikalta road trippailuun! Kieltämättä näyttää just sellaiselta, miksikä Irlannin kuvittelen :) Haluaisin kyllä mahduttaa reissuun myös sen Star Wars -saaren :)

  • Reply Tanja 20.7.2016 at 18:16

   Todellakin täydellinen Road trip kohde! Star Wars saari olisi mielenkiintoinen, toivon mukaan ensi kerralla :)

 • Reply Stacy Siivonen 21.7.2016 at 13:08

  No, se todella oli lyhyt video. Joo, tuo on sellainen kohde, että sen heti tahtoo kiertää omassa tahdissa jo pelkästään oikullisten säiden takia. Voisin kuvitella viihtyväni Atlantin rannikolla hyvinkin pitkiä aikoja ja myös kylät ovat nättejä.

  • Reply Tanja 21.7.2016 at 15:58

   Joo, mitäs sitä pitkiä videoita kuvaamaan :D Sää on Irlannissa aina vähän oikullinen, kesäkuussa onneksi suosi koko päivän ajan.

 • Reply Tanja 21.7.2016 at 14:57

  Mahtavia maisemia, saas nähdä millooin itselle mahdollistuu Irlannin reissu… Siihen voi muutama vuosi mennä ku oon nyt innostunut noista kauemmista kohteista. Noi bussiretket oli kyllä kohtuullisen hintaisia.

  • Reply Tanja 21.7.2016 at 16:00

   Kauemmas on aina kiva mennä, mutta tällä hetkellä rahatilanne ei sitä salli.. Irlannissa bussiretket on tosiaan aika edullisia, ja mulla ainakin kaikki toiminut hyvin :)

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 22.7.2016 at 21:55

  Samanlaista mystistä sunua on Irlannissa kuin Azoreillakin, mutta sehän tuo vain oman mausteensa maisemaan. Haluan ehdottomasti joskus Irlantiin ja tämä Ring of Kerry -reitti voisi olla aika hyvä reitti aloittaa maahan tutustuminen.

  • Reply Tanja 24.7.2016 at 10:10

   Irlannissa sumu voi yllättää erityisesti syksyllä sateen yhteydessä. Sumu on ihan kivaa, muttei silloin jos koittaa tähyillä maisemia :D.

 • Reply Timo 24.7.2016 at 10:28

  Mukava lukea Irlannista heti sen perään, kun mekin tehtiin sinne ensimmäinen reissu: http://blog.kytta.net/2016/07/irlanti-ireland.html

  Skellig Ring tuli meillä tehtyä tuon Ring of Kerryn varrelta, iso rinki jäi vähän vaisuksi, kun molempina pitkin sitä ajon päivinä satoi vettä. Skellig Michael on käsittääkseni kiinni vielä pari vuotta, kun remppaavat sitä siihen kuntoon, että kohde kestää turistimassat. Kunhan aukeaa, niin meillä suunnitelma lähteä uusiksi Irlantiin ja nyt keskittyä eteläosiin.

  • Reply Tanja 25.7.2016 at 17:39

   Voi hyvin olla että Skellig Michael on kiinni. Siellähän kuvataan taaas Star Warsia, ellei kuvauksia ole jo saatu valmiiksi. Mä haluaisin seuraavaksi suunnata Irlannin pohjoiseen osaan, on sen alueen tutkiminen jäänyt vähemmälle.

 • Reply Roosa 10.10.2017 at 16:55

  Sulla on hyviä juttuja Irlannista kiva lukee oon jääny ihan koukkuun näihin sun juttuihin. Ite olin viime kuussa melkein kahen viikon reissulla irlannissa. Pyöräiltiin kaverin kanssa Ring of kerry ja Skellig Ring. Sanoisin että kun Ring of kerrylle lähtee ni kannattaa mennä myös Skellig Ring se on upea!

  • Reply Tanja 10.10.2017 at 20:51

   Kiitos, kiva kuulla! :) Ring of Kerry + Skellig Ring ovat varmasti upeita pyörällä! Skellig Ring on multa käymättä, mutta ehdottomasti vielä joku päivä.

  Leave a Reply