Suomen suurin matkablogiyhteisö

IGTT: parasta Irlannissa

Aurinkoista Instagram Travel Thursdayta! Heinäkuun teemana on kotimaan matkailu, mutta valitettavasti en ole Suomessa ehtinyt reissaamaan. Irlanti on minulle kuin toinen koti, sillä asuin ja opiskelin Dundalkissa neljä kuukautta syyskuusta 2014 tammikuuhun 2015. Kesäkuussa matkasin Irlantiin kolmatta kertaa. Paluu Irlantiin tuntui kuin kotiin paluulta, ja tähän IG Travel Thursdayhin osallistun kertomalla omasta mielestäni Irlannin parhaat puolet.

Sympaattiset kaupungit ja kylät

Irlanti on pullollaan ihania kaupunkeja ja kyliä. Vaikka Dublin onkin valoittava kaupunki, kannattaa sieltä lähteä pois edes päiväksi. Kaupungeissa tykkään erityisesti meren läheisyydestä, sillä suurin osa tärkeistä ja suurimmista kaupungeista sijaitsee meren äärellä. Maaseudun kylät ovat ihanan symppiksiä, ja värikkäät talo sekä ovet kruunaavat kaiken.

5

Dublin

2

Cork

3

Kinsale

Sieppaa

Galway

Menninkäiset

Menninkäiset ovat usein yksi ensimmäisiä asioita, jotka ihmiset yhdistävät Irlantiin. ”Myyttiä” menninkäisistä pidetään vankasti yllä, ja Dublinista löytyy jopa menninkäismuseo. Pienessä Carlingfording kylässä, lähellä Pohjois-Irlannin rajaa, asustavat Irlannin viimeiset menninkäiset. Yhteensä menninkäisiä asustelee Carlingfordin alueella 236 kappaletta. Joka maaliskuu kylässä järjestetään Leprechaun Hunt, mihin olisi mahtava joskus osallistua. Alla oleva kyltti on bongattu Killarney National Parkista, aika kauas menninkäiset näyttävät Carlingfordista vaeltavan. 
8

Pohjois-Irlannin luonnonihmeet 

Harvempi matkailija tuntuu eksyvän rajan toiselle puolelle, mikä on todella harmi. Pohjois-Irlanti on kerrassaan kiehtova paikka täynnä upeita luontokohteita, kuten Giant’s Causeway, the Dark Hedges ja Carrick-a-Reden riippusillan maisemat. Sinisenä hohtava meri, Skotlannin rannat kaukaisuudessa ja kesän viheriöittämä maisema ei ole yhtään huono yhdistelmä. Game of Thrones faneja saattaa kiinnostaa, että sarjaa on kuvattu useissa paikoissa ympäri Pohjois-Irlantia, muun muassa Dark Hedges puistikossa.

12

Giant’s Causeway

11

Carrick-a-Rede

9

Dark Hedges

Upea luonto

Luonto on suurin vetonaula Irlannissa, eikä se ole mikään ihme. Viime reissulla pääsin ensimmäistä kertaa kokemaan Irlannin kesäisessä vihreydessä, ja nyt en enää ihmettele miksi Irlantia kutsutaan Vihreäksi saareksi! Länsirannikon Cliffs of Moher on maan suosituin nähtävyys, ja onhan mereen syöksyvät kalliot komea näky. Omasta mielestä kauniimpi on kuitenkin lähellä sijaitseva the Burren. Aivan ihanan kaunis ja karu alue, missä kasvaa esimerkiksi suurin osa Irlannin orkidealajeista.

13

The Burren

7

Cliffs of Moher

Ihanat herkut

Mikään loma ei olisi täydellinen ilman paikallisten herkkujen maistelua. Kahvilakulttuuri Irlannissa on erinomaista, ja tarjolla on jos jonkinlaisia herkkuja. Ring of Kerryn pienestä Sneemin kylästä saa erinomaista jäätelöä. Muprhys Ice Cream niminen jätskipaikka tarjoaa vielä parempaakin kylmää herkkua kuin Sneemin kuppilat. Murphys valmistaa kaikki jäätelonsä Dinglessä, Kerryn kreivikunnassa. Dinglen lisäksi Murphysin herkkuja voi ostaa Killarneysta, Dublinista ja Cliffs of Moherilta.4

Dublinin parhaat leivokset ja kakut löytyvät Queen of Tarts nimisestä kahvilasta. Lämpimästi suosittelen herkuttelemaan Bailey’s juustokakulla, mikä on taivaallisen makuista!  Skonssien ystäviä hemmotellaan Irlannissa, sillä näitä herkkuja on saatavilla joka kahvilasta. Jos oikein haluaa herkutella, skonssin päälle laitetaan hilloa ja kermavaahtoa. Nam!6

Onko teillä jotain suosikkipaikkaa Irlannissa?

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

**

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivatRIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Lue tempauksesta lisää täältä. Minut löydät Instagramista nimellä @levotonmatkailija

Previous Post Next Post

You Might Also Like

56 Comments

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 7.7.2016 at 12:41

  Voi Irlanti ja ihanat muistot kymmenen vuoden takaa, kun olin siellä vaihto-oppilaana. Me teimme monia retkiä Pohjois-Irlannin puolelle ja just Giant’s Causeway on jäänyt erityisenä mieleen. Olisipa ihana palata vielä nuihin maisemiin!

  • Reply Tanja 11.7.2016 at 11:06

   Ai säkin oot ollut Irlannissa vaihdossa! :) Giant’s Causeway on todella ihana paikka, siellä kävin ihan mielellään toisen kerran.

 • Reply Terhi / Muru Mou 7.7.2016 at 13:27

  Bailey’s juustokakku, nam! Pelkkä ajatus saa veden kielelle :P Menninkäisistä en tiennyt, mutta menninkäismuseo kuulostaa hauskalta :)

  • Reply Tanja 11.7.2016 at 13:48

   Pitäis varmaan katsoa jos netistä löytyi hyvä Bailey’s juustokakkuohje :P Menninkäismuseo oli aika hauska paikka, siitä on piakkoin tulossa juttua :)

 • Reply Nina/ Rannalla lähes autiolla 7.7.2016 at 13:28

  Irlantiin on ehdottomasti vielä joskus päästävä! Dublin + roadtrip maaseudulle voisi olla mun tapa ottaa tämä maa haltuun :)

  • Reply Tanja 11.7.2016 at 13:50

   Dublin + roadtrip maaseudulle on ehdottomasti hyvä tapa ottaa Irlanti haltuun! :) Dublinin ulkopuolella pääsee näkemään ihan erilaisia maisemia kuin kaupungissa.

 • Reply Noora 7.7.2016 at 20:56

  Ihana tuo menninkäiskyltti! Ja tuo jäätelö! Ja kaikki maisemat :D Joo, nää ei auttaneet kyllä yhtään mun Irlanti-kuumeen kanssa. onneksi kuukauden päästä sinne vihdoin pääsen. Vielä ei olla ihan kaikkia käyntikohteita lyöty lukkoon, mutta toi Giant’s Causeway on kyllä pakko mahduttaa sille listalle. Se on niin upean näköinen :)

  • Reply Tanja 11.7.2016 at 23:23

   Onneks pääset kohta Irlantiin! :D Jään innolla oottamaan sun kuvia ja postauksia. Giant’s Causeway on todella ihana :)

 • Reply marikaw 8.7.2016 at 22:16

  Ihana että Irlanti tuntuu toiselta kodilta. :) Mulla on kanssa Irlanti kokematta, mutta kyllä ehdottomasti jossain vaiheessa pitää päästä käymään sielläkin.

  • Reply Tanja 11.7.2016 at 23:25

   Todellakin kannattaa lähteä Irlantiin! :) Vaikka mä taidan tässä suosituksessa olla aika puolueellinen ;).

 • Reply Tiia / Fangirl Quest 10.7.2016 at 11:52

  Hei ihan huikeeta, ollaan käyty tosi monessa samassa paikassa. Pohjois-Irlantiin teimme Game of Thrones -matkan viime vuonna ja eteläistä Irlantia on tullut kierreltyä muuten vaan. Vaikea valita suosikkipaikkaa kyllä… saako vastata ”koko saari”? :D

  • Reply Tanja 11.7.2016 at 23:48

   Ehdottomasti saa valita koko saaren :D Mä en ole Game of Thronesia juuri katsonut, vaikka se on suunnitelmissa ollut jo pidempään. Ehkä ennen seuraavaa Irlannin matkaa :)

 • Reply Johanna Hulda - Discovering Sunbeams 10.7.2016 at 13:27

  Aah mitä maisemia! Täytyy myöntää että jokainen postaus Irlannista saa kyllä haaveilemaan sinne reissaamisesta! Matkan voisi yhdistää kivasti naapuriinsa Skotlantiin. Ja tuo menninkäis-myytti on kyllä jotain supersuloista. Mä en vaan ikinä muista tuota leprechaun-sanaa oikein, vaan oon vääntänyt siitä kaikenmoista leprashawn-tyylistä miehen suureksi huviksi :D

  • Reply Tanja 11.7.2016 at 23:52

   Irlannin ja Skotlannin voisi varmasti hyvin yhdistää :) Mun tekis myös mieli Skotlantiin, ja olisi kiva nähdä miten paljon se on maisemien puolesta erilainen kuin Irlanti.

 • Reply miraorvokki 10.7.2016 at 19:48

  Mielestäni sovit Irlantiin täydellisesti! Huokuu tekstistä kuinka kotoiseksi tunnet olosi siellä :) Ihania maisemia ja kiva tuo jäätelövinkki! Tulee ihan vesi kielelle. Irlanti on kyllä upea :)

  • Reply Tanja 12.7.2016 at 00:00

   Kiitos ihanasta kommentista, piristi päivää! :) Irlanti tosiaan on upea maa, sinne voisi vaikka muuttaa ainakin vähäksi aikaa :)

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa 10.7.2016 at 20:14

  Minä joudun kyllä jossain vaiheessa lähtemään Irlantiin – Dublin ja siitä sitten jonnekkin pienempiin kaupunkeihin.

  • Reply Tanja 12.7.2016 at 13:11

   Vaikka Dublin onkin ihana paikka, niin ehdottomasti kannattaa lähteä käymään jossain muualla :)

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita 10.7.2016 at 21:10

  Irlannissa en ole käynyt, mutta se kiehtoo todella paljon. Ja kun menen haluan ehdottomasti nähdä mennikäisiä. ;)

  • Reply Tanja 12.7.2016 at 13:22

   Menninkäisiä voi olla haastavaa nähdä, mutta kannattaa katsoa kunnolla ;)

 • Reply salaine 10.7.2016 at 22:37

  Irlanti tuntuu ehdottomasti vierailun arvoiselta maalta. Vielä en siis siellä ole käynyt. Nuo skoonet, en edes tajunnut kuinka hyviä ne ovat ennenkuin Lontoossa niitä maistoin.

  • Reply Tanja 12.7.2016 at 13:24

   Irlanti on todellakin vierailun arvoinen maa :) Ja skonssit, aivan ihania! Söin niitä ekaa kertaa Irlannissa, ja kotonakin olen tehnyt niitä pari kertaa.

 • Reply Sandra 11.7.2016 at 09:08

  Olipas kiva postaus! Irlanti on jo pitkään ollut must go -listalla, mutta se on itselleni ollut valitettavasti sellainen kohde, jonka edelle menee kuitenkin moni muu paikka ja se on toistaiseksi jäänyt välistä. Minua kiinnostaisi myös yöpymiset linnoissa ja ilmeisesti tämä on mahdollista Irlannissa, ellen ole ihan väärässä. Lisäksi tuo vihreys vetää puoleensa, samoin maalaiskylät ja pubit, paikallinen ruoka ja aksentti jota on vaikea ymmärtää (otan sen haasteena).

  • Reply Tanja 12.7.2016 at 18:02

   Kiitos! :)
   Mulla on myös sellainen mielikuva, että Irlannissa olisi mahdollisuus yöpyä linnoissa. Tiedän ainakin pari linnaa mitkä järjestävät illallisjuhlia.
   Irlantilainen aksentti voi tosiaan olla vähän vaikea ymmärtää :D Mulla kesti koulussa viikon verran tottua siihen, ja nykyään sitä ymmärtää ihan sujuvasti. Irlantilaisten aksentti tuli mulle ihan yllätyksenä.

 • Reply Hanneli /duunireissaaja 11.7.2016 at 09:49

  Just mietin Euroopan maita, joissa en ole käynyt ja mä unohdin kokonaan Irlannin. En unohda enää!

  • Reply Tanja 12.7.2016 at 18:04

   Irlantiin siis! :)

 • Reply Emma 11.7.2016 at 11:52

  Irlanti on kyllä uskomaton! Mun paras kokemus on ehdottomasti Aran-saaret, Pohjois-Irlannin ihanat maisemat pääsen toivottavasti myös näkemään mahdollisimman pian! Ja toi Leprachaun Hunt, se on kyllä koettava! :D

  • Reply Tanja 13.7.2016 at 12:56

   Aran-saaret on aivan ihana paikka! Oon käynyt niissä kahdessa, suurimmassa ja pienimmässä. Olin liikkeellä maaliskuussa, eikä pienimmälle saarelle tullut mun lisäksi kuin kolme muuta turistia :D

 • Reply Suvi 11.7.2016 at 14:37

  Itse en tykännyt aikoinaan Dublinista, kun se on jotenkin tosi harmaa kaupunki. Irlannin maaseutu pitäisi kyllä kokea kaikessa kauneudessaan.

  • Reply Tanja 13.7.2016 at 12:58

   Mulla oli ekalla kerralla Dublinin kanssa vähän sama juttu, kaupunki oli ihan ok muttei mikää ihmeellinen. Mutta nyt oon käynyt Dublinissa 7-8 kertaa, ja tykkään kaupungista todella paljon.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 11.7.2016 at 17:02

  Giant’s Causeway kiinnostaisi itseäkin joskin nyt kyllä heräsi mielenkiinto tuota menninkäiskylää kohtaan. Miten ne ovat siellä suorittaneet väestönlaskennan tämän vähemmistöryhmän keskuudessa :-) ?

  • Reply Tanja 13.7.2016 at 13:04

   Hehe, en yhtään tiedä miten menninkäisten väestönlaskenta on suoritettu :D Mutta olisi tosiaan kiva tietää.

 • Reply meidänmatkassa 11.7.2016 at 20:58

  Irlanti on jotenkin hellyyttävä maa! Olen käynyt siellä luokkaretkellä, jolla pääsimme tapaamaan englanninkieliset kirjeenvaihtokaverimme, se oli melko mieleenpainuva reissu :D Muistan bussista ihailleeni Irlannin maalaismaisemia ja sittemmin olen haaveillut palaavani sinne.

  • Reply Tanja 13.7.2016 at 13:05

   Oli varmasti kiva luokkaretki! :) Maaseudun maisemat on ihania, yksi parhaimpia asioita Irlannissa.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 12.7.2016 at 12:49

  Ihana Irlanti! Paljon en viidentoista vuoden takaisesta reissusta muista, mutta sen muistan, että pidin maasta todella paljon.

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 10:21

   Jos reissusta on jo noin paljon aikaa, kannattaa ehdottomasti suunnata sinne uudestaan ;)

 • Reply Kohtteena maailma / Rami 12.7.2016 at 14:22

  Irlantiin jos mihin tekisi mieli reissata taas pian. Nimen omaan Pohjois-Irlanti ja luoteisrannikko kiinnostaisi uudestaan tällä hetkellä eniten. Samoin Connemaran kansallispuisto, sillä siellä en ole käynyt vielä.

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 10:23

   Pohjois-Irlannissa olisi kiva reissata oikein kunnolla, se kun on jäänyt niin tuntemattomaksi. Connemara on kaunis paikka, ei tietysti maaliskuussa päässyt ihan oikeuksiinsa.

 • Reply Martta / Martan Matkassa 13.7.2016 at 20:06

  Irlantiin olisi kyllä ihana päästä ja näen jo sieluni silmin kuinka laukkailen noita nummia ja rantoja pitkin pienen ponin kanssa ja lounastamme jossain noista ihanista pikkukylistä :) Herätys Martta…

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 10:29

   Mä jo haaveilen uudesta matkasta Irlantiin, vaikka noin kuukausi sitten tulin takaisin. :)

 • Reply Lotta | Watia.fi 14.7.2016 at 17:28

  Mä niin tykkään näistä Irlantijutuista. Sellainen kohde, jossa on pitänyt käydä, mutta jotenkin ei ole vielä sinne kuitenkaan ehtinyt. Täytyy ehdottomasti joku roadtrip tms. tuolla suorittaa, niin paljon ihanan vehreää luontoa. <3

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 10:32

   Kiva kuulla :) Roadtrip Irlannissa on aivan mahtava tapa nähdä ja tutustua maahan. Mulla on jo seuraava matka mielessä, vaikka kuukausi sitten tulin takaisin :D

 • Reply Hanna 14.7.2016 at 19:20

  Tuo Giant’s Causeway on muuten varmaan yksi ensimmäisiä matkakohteita maailmalla, jotka ovat pienenä tulleet tietoisuuteeni. Äiti oli käynyt siellä joskus Interrailinsa aikana joskus kultaisella 80-luvulla ja niitä kuvia tuli pikkutyttönä ihailtua useaan otteeseen. Tosin silloin tunsin paikan nimellä Jättiläisen Viertotie, mikä tuskin on mikään virallinen suomennos. Irlantiin täytyy vielä joskus päästä! :)

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 10:37

   Mulle Giant’s Causeway oli sellainen paikka mitä eniten odotin vaihtoni aikana. Olin joskus ala-asteella tehnyt kirjoituksen paikasta englannin tunnille, ja siitä asti halunnut käydä siellä :) Mä en koskaan ookkaan kuullut että Giant’s Causeway olisi suomennettu Jättiläsen Viertotienä, ihan hyvän kuuloinen suomennus kyllä :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 15.7.2016 at 07:15

  En ole vielä päässyt käymään Irlannissa, mutta minua varmasti kiehtoisi eniten nuo luonnonihmeet ja paikat. Ja lemminkäiset kanssa, tietenkin!

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 10:38

   Luonnonihmeet ja maisemat on ihan parasta, ja on jännä miten niin pienelle saarelle mahtuu niin paljon nähtävää.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 15.7.2016 at 08:58

  Irlanti ei lähtökohtaisesti oo mun kiinnostuksen kohteena, mutta äitini haluaisi joskus mennä ja olenkin ajatellut lähteväni seuraksi, koska ei mulla mitään Irlantia vastaan ole! :) Kävinkin juuri eilen lukemassa sun Irlanti-postauksia tiedonhakumielessä. :)

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 10:41

   Irlantiin siis! :). Mä oon jo pitkään pohtinut että pitäis uudelleenkirjoittaa vanhimpia Irlanti-juttuja, koska ne ei oo kovin hyviä :D

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 15.7.2016 at 21:26

  Miten huikaisevia maisemia! Irlanti on vielä meidän to-do -listalla, ei olla sinne asti ehditty, mutta nämä kaikki rikkupostaukset kyllä antavat lisää intoa sinne lähteä.

  Erityisesti tuo luonto ja Cliffs of Mother näytti uskomattoman hienolta paikalta! Hyvä kooste, kiitos tästä!

  • Reply Tanja 15.7.2016 at 22:53

   Kiitos kivasta kommentista :)
   Cliffs of Moher on todellakin upea paikka, muistelisin että +/- miljoona matkailijaa käy siellä vuosittain.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA 16.7.2016 at 09:14

  Game of Thrones tuli minun katselulistalle vasta muutamia kuukausia sitten. Olen jo nyt jäänyt sarjaan ihan koukuun ja maisemat siinä ovat välillä todella mykistäviä. Olisi hauska käydä kuvauspaikalla katsomassa, miltä paikka oikeasti näyttää!

  • Reply Tanja 16.7.2016 at 17:07

   Mä oon nähnyt ihan muutaman Game of Thrones jakson, mutta ajatuksena on katsoa sitä lisää. Maisemat sarjassa ovat tosiaankin hienoja!

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä 16.7.2016 at 10:39

  Mä en ole käynyt Irlannissa, mutta haluaisin kyllä oikein kovasti! Yhdistelmä Dublinia ja road trip ympäri maata noissa ihanissa maisemissa on matkasuunnitelmalistalla varsin korkealla. Melkein tekisi samaan reissuun mieli yhdistää Skotlantia ja Britanniaakin, mutta sitten se vaatisi aikaa jo varmasti kuukauden verran. Ehkä ensi kesänä?

  • Reply Tanja 16.7.2016 at 17:08

   Irlannin matka olisi ihana yhdistää vaikka Skotlannin reissuun! Muistaakseni Skotlannista pääsee laivalla ainakin Belfastiin :)

 • Reply Annika | Travellover 2.8.2016 at 22:41

  Brittien puoli Pohjois-Irlannissa on tehnyt minuun suuremman vaikutuksen kuin Irlannin puoli. Luultavasti yritimme ahnehtia liian lyhyeen aikaan liian paljon, eikä koko maasta oikein ehtinyt saada otetta. Pitäisi antaa uusi mahdollisuus. Pohjois-Irlanti sen sijaan ihastutti heti, sateessa ja myrskyssäkin.

  • Reply Tanja 4.8.2016 at 12:20

   Pohjois-Irlanti on todella kaunis paikka. Sen kiertely on mulla jäänyt vähän vähälle, ja seuraavalla kerralla olisikin kiva suunnata sinne päin :)

  Leave a Reply