Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huoneistomajoitus Corkissa & Dublinissa

Kesäkuinen vajaan parin viikon Irlannin reissu toteutettiin kolmen aikuisen (perhe) voimin. Hostellien ja hotellien läpikäymisen jälkeen huoneistomajoitus tuntui sopivalta ja toimivalta vaihtoehdolta. Corkissa vietimme viisi yötä, Dublinissa kuusi. Hostellihuoneet olisivat luultavasti olleet hieman pieniä kolmelle aikuiselle kaikkine tavaroineen, ja onhan kuusi yötä pitkä aika olla samassa paikassa. Hotelleista taas en itse juuri perusta, joten huoneistomajoitus tuntui hostellin ja hotellin välimuodolta.

Näiden kahden huoneistomajoituskokemuksen jälkeen voin sitä suositella Irlannissa, erityisesti näitä kahta paikkaa. Corkissa huoneistoksi valikoitui Stay Cork, Dublinissa Stay cityHuoneisto tuntuu vähän kuin kodilta, koska huoneistoista löytyy makuuhuone, olohuone, wc-tilat ja keittiö, missä voi valmistaa ruokaa itse. Lisäksi sekä Corkin että Dublinin huoneistot sijaitsevat ”oikeissa” taloissa, siis sellaisissa missä voisi nähdä irlantilaisten asuvan. Tätä matkaa ennen minulla oli hostellikokemuksia Irlannista, ja huoneistossa majoittuminen tuntui aivan erilaiselta. 

Stay Cork, your stay – your way

Stay Cork oli ensimmäinen huoneistomajoituskokemukseni Irlannissa. Mukava paikka rauhallisella alueella, joten valinta osui täysin nappiin. Booking.comin kautta viisi yötä maksoi 668 euroa. Stay Corkin nettisivujen kautta hinta olisi ollut hieman kalliimpi. Jokaisesta huoneistosta löytyy varusteltu keittiö, televisio sekä wc-tilat. Pyyhkeet ja lakanat kuuluvat myös hintaan. Asuntoja on saatavilla erikokoisia, riippuen siitä miten monta reissaajaa on matkalla mukana. Wi-fi toimii hyvin ja nopeasti. Sohva muuttuu helposti vuodesohvaksi. Huoneistojen edessä on parkkipaikka.

Vastaanotto oli aika huonosti auki, siitä vähän miinusta. Huoneisto sijaitsee mäen päälle, jonne pitää kavuta aika jyrkkää ylämäkeä. Vastaanotto ja kaikki huoneistot sijaitsevat eräänlaisessa rivitalossa, ja ovelle pääsee ainoastaan muutamia portaita pitkin. Vastaanotto avautui aamulla yhdeksän aikaan, ja oli arkisin auki puoli kuuteen. Hieman huonot ajat siis, jos aamulla aikaisin lähtee esimerkiksi päiväretkelle kaupungin ulkopuolelle.

Makuuhuone

Makuuhuone oli todella pieni, eikä sänky ollut maailman mukavin. Kyllä siellä silti viisi yötä vietti, eikä huone onneksi ollut mikään sauna. Huoneessa oli yksi kaappi, ja lattialamppu. Harmiksi minkäänlaista yöpöytää ei ollut, ei sellainen tosin olisi huoneeseen mahtunut. Jännittävä yksityiskohta huoneessa oli pieni, avattava ikkuna, mikä avautui olohuoneeseen. Kadun äänet eivät kuuluneet sisälle, eikä muistakaan asunnoista kuuluva ääni häirinnyt.12

Muut tilat

Keittiötä ei ollut koolla pilattu, mutta pääasia oli keittiön toimivuus. Varusteita oli sopivasti, tosin paistinpannu oli nähnyt parempiakin päiviä. Jääkappi oli sopivan kokoinen, ja hella toimi hyvin. Lautasia ja mukeja oli tarpeeksi, tiskiharja oli ainoa tarpeellinen esine, joka uupui. Sekä mikrokupu.  Vaikka huoneisto oli tarkoitettu kolmelle, tuoleja pöydän äärellä oli vain kaksi.

Ihastuin totaalisesti olohuoneen tapettien postikorttikuviin! Olohuoneen sohvasta sai tehtyä vuodesohvan, ei kovin mukava, mutta menetteli.3 4

Sijainti

Sijainti ei olisi voinut olla paljon parempi. Bussiasemalta (Parnell Place) Stay Corkiin kävelee noin viidessä minuutissa. Corkin keskustaan kävelee samassa ajassa. Aivan huoneistojen lähellä on paljon baareja ja ravintoloita, eikä ruokakauppaankaan ole pitkä matka.5

Stay City, Dublin

Nettisivujen kautta kuusi yötä maksoi 1162 euroa . Hinta olisi ollut hieman alempi, jos varauksen olisi maksanut kokonaan varaushetkellä. Yli 1000 euroa on kuitenkin paljon rahaa, varsinkin jos matka olisi syystä tai toisesta pitänyt perua, joten päädyimme varaaman paikan päällä maksettavan huoneen peruutusmahdollisuudella.  

Stay Cityllä on Dublinissa huoneistoja neljässä eri paikassa, ja tämä seikka kannattaa ottaa huomioon varaushetkellä. Me yövyimme Millenium Walkin huoneistossa, aivan Liffey-joen vieressä muutaman sadan metrin päässä O’Connel streetiltä. Millenium Walkilla huoneistoja on kolmessa eri rakennuksessa, mikään niistä ei kuitenkaan ole kaukana vastaanotosta. Yhteensä huoneistoja on 33 kappaletta.  Milleniumin Walkin lisäksi Stay Cityllä on asuntoja Christchurchissa sekä Saint Augustine Streetillä ja Temple Barin alueella. Näistä sijainneista kallein on Temple Bar.

Vastaanotto on auki vuorokauden ympäri, plussaa siitä. Wi-fi toimi todella huonosti, mutta onneksi sitä ei suuremmin edes kaivannut. Mutta kun wi-fi luvataan, niin sen toivoisi myös toimivan edes jotenkin. Suihkukopin ovi olisi voinut olla hieman isompi, sillä sisälle sai tunkea itsensä melkein väkisin. Muuten huoneistossa ei ollut mitään vikaa, eivätkä nämä paria asiaa olleet mitään anteeksiantamattomia juttuja. Huoneiston varusteluun kuului TV, vuodesohva, pesukone sekä varusteltu keittiö. Olohuoneesta löytyi iso pöytä, sekä neljä tuolia.

Makuuhuone

Makuuhuone oli ruhtinaalisen kokoinen, ja kaappitilaakin löytyi hyvin. Sänky oli iso, ja siinä oli mukava nukkua. Vastaanotosta olisi saanut ohkaisemman peiton jos toinen peitto olisi ollut liian kuuma. Kadun äänet kantautuivat sisälle makuuhuoneeseen jonkin verran, joten herkän nukkujan kannattaa ottaa korvatulpat matkaan mukaan.89

Muut tilat

Olohuone-keittiössä parasta oli huoneen isot ikkunat, joista sisälle tulvi valoa. Vuodesohvasta tehty sänky oli erittäin mukava, aivan erilainen Corkin vuodesohvaan verrattuna. Dublinin huoneistossa myös uuni pääsi testiin, ja se toimi moitteettomasti. Leivinpaperia ei tosin ollut, mutta ilmankin pärjättiin hyvin. Siivouskomerosta löytyi rikkaharja, lattianpesuvälineet sekä silitysrauta ja -lauta.11 1214

Sijainti

Sijainti oli vallan mainio, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä pääkatu O’Connel Streetiltä. Trinity Collegeen kävelee noin kymmenessä minuutissa, samoin Grafton Street. Temple Barin alue on melkeinpä vastapäätä, heti joen toisella puolella. Bussiasema Busaras on kävelyetäisyyden päässä. Muutaman metrin päässä on Luas-asema Jervis, missä pysähtyy punainen Luas-reitti. Punaista reittiä pitkin pääsee muun muassa Guinnessin panimoon ja Kilmainham Gaol -vankilan lähelle. Jerviksen pysäkin vieressä on Jervis Shopping center, mistä löytyy mm. ruokakauppa Tesco.13

Menisikö uudestaan näihin kahteen huoneistoon? Voisin hyvin mennäkin, kumpikaan ei ollut mikään hullumpi valinta. Molemmissa sijainti oli yksi tärkeimpiä valintakriteerejä, eikä Corkissa tai Dublinissa olisi voinut toivoa parempaa sijaintia.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply