Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miltä tuntui paluu Irlantiin?

Kahdentoistapäivän Irlannin matka on takanapäin. Paljon tuli nähtyä ja koettua, sekä uutta että vanhaa. Ensimmäistä kertaa astuin Irlannin maaperälle syyskuussa 2014, opiskellen Dundalkissa tammikuuhun 2015 asti. Kauaa en malttanut poissa pysyä, vaan palasin viikoksi maaliskuussa 2015 juhlistamaan Pyhää Patrikia. Tämän vuoden maaliskuussa järjestetty Irlanti-viikko vain kasvatti matkakuumetta Irlantia kohtaan, ja voi olla että ilman Irlanti-viikkoa olisin suunnannut jonnekin muualle. Miltä se paluu sitten tuntui? No hyvältähän se tuntui, vähän kuin olisi saapunut kotiin pitkän poissaolon jälkeen.  Ja sitähän Irlanti minulle melkein on, kuin toinen koti, asuinhan siellä nelisen kuukautta syksyllä 2014. 

Tämän jutun kuvat on otettu Kinsalessa, Rock of Cashelissa, Ring of Kerryllä, Dundalkissa, Burrenissa sekä Dublinissa.

1

Kinsale

2

Rock of Cashel

3

Ring of Kerry

4

Dundalk

5

The Burren

Kesäkuussa Irlanti todisti miksi sitä kutsutaan Vihreäksi Saareksi. Miten joki paikka voikin melkeinpä hohtaa vihreyttä! Montaa kertaa, ellei koskaan, ole tullut vastaan niin vihreitä maisemia kuin Irlannissa. Erityisen upeaa oli kokea Ring of Kerry vehreään kesäaikaan, viimeksi kävin siellä lokakuun lopussa kauheassa sateessa. Ihmiset Irlannissa olivat yhtä ihania ja ystävällisiä kuin muistinkin, eikä irlantilaisten englanninääntämiseen tarvinnut juuri totutella tällä kertaa. Muutama päivä kotiin paluun jälkeen ikävä Irlantiin on suuri, ja parin ensimmäisen päivän aikana mikään Suomessa ei oikein innostanut. Miten voikaan yksi maa tehdä ihmiseen niin suuren vaikutuksen?

6

Dublin

Seuraava matka Irlantiin on jo suunnitteluasteella päässä, mutta tietoa ei ole koska suunnitelma käy toteen. Haluaisin seuraavalla reissulla tutkia enemmän saaren pohjoisosaa, sekä Irlannin tasavallan että Pohjois-Irlannin puolelta. Irlanti tulee aina olemaan erityinen paikka minulle, ja olen jopa harkinnut Irlantiin liittyvän tatuoinnin ottamista. Seuraavat viikot blogi tulee siis keskittymään vahvasti Irlantiin, mutta juttuja Sveitsistä on myös tulossa lisää jossain vaiheessa. Juttuja Irlannista on tulossa muun muassa ihanista luontokohteista, parista vankilasta sekä Dublinista.

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Minttu 29.6.2016 at 15:40

  Ahh, palasipa mieleeni muistikuvat 94-vuodelta, kun ajeltiin maaseudulla, jossa oli niiin vihreää ja täydellisesti muotoon leikattuja pensaita. Galway oli upea paikka lännessä ja tottakai Dublin myös. Silloin tampattiin ravintoloiden puulattioita rivissä livemusiikin tahdissa. Upeat muistot!
  Odottelenpa juttujasi Irlannista, onko vaikutelma vielä sama…

  • Reply Tanja 30.6.2016 at 17:14

   Galway on ihana kaupunki, yksi suosikeistani Irlannissa. Dublin ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta muutaman käynnin jälkeen tyköstyin ihan täysin!

  Leave a Reply