Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irlantilaiset skonssit + resepti

Irlannissa yksi parhaimpia asioita ovat skonssit, nämä ihanat teen kanssa nautittavat leivoksen ja leivän risteytykset. Irlannissa söin skonsseja aamupalaksi lähes joka päivä, pakko myöntää. Suomessa skonsseja ei valmiina löydy mistään (jos löytyy, niin kertokaa!), joten niitä piti tehdä itse. Muutaman kokeilukerran jälkeen skonssien väsääminen alkoi onnistua, pitäisi varmaan leipoa niitä useammin.

Tämän ohjeen löysin Kotikokki.net –sivulta. Reseptiä on testattu muutamaan otteeseen, ja lopputulos on hyväksi todettu.

Ainekset:

 • 8dl vehnäjauhoja
 • 1dl sokeria
 • 3tl leivinjauhetta
 • 100g voita
 • 2 kananmunaa
 • 1dl maitoa
 • (1dl rusinoita, marjoja, suklaata)

5 6 7 8 9

Osan vehnäjauhoista voi hyvin korvata täysjyväjauhoilla, mutta skonssien nousemisen kannalta kannattaa käyttää myös vehnäjauhoja. Hyvää tulee myös silloin, jos sokerin haluaa korvata stevialla.

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Sulata voi mikrossa, ja lisää taikinaan. Lisää nyt kananmunat ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää lopuksi maito, ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta. Jos skonsseihin haluaa jotain ekstraa, esim. rusinoita, marjoja tai suklaata, kannattaa ne lisätä ennen voisulan lisäämistä. Mustikkaskonssit ovat erityisen herkullisia!

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikina 1,5 – 2 cm paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla, halkaisija noin 5cm, skonsseja ja nosta uunipellille. Voitele munalla ja paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Perinteisesti skonssit tarjoillaan halkaistuna, ja välissä on hilloa ja kermavaahtoa, vieressä teetä. Jos hillo + kermavaahto kombo kuulostaa liian tuhdilta, ovat skonssit hyviä myös Oivariin tai vastaavan kanssa.11

*****

Piditkö lukemastasi?  Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lotta | Watia.fi 11.6.2016 at 15:00

  Oi että, skonssit on niiiin hyviä! Kiitos tästä reseptistä, täytyy kokeilla. :-)

  • Reply Tanja 20.6.2016 at 10:11

   No niin on! Sekosin ihan laskuissa kuinka paljon niitä juuri söin Irlannissa :P

  Leave a Reply